Getoonde mod Midas Magic Gold Edition
Door xilverbulet
Maak kennis met nieuwe methoden om Workshop-makers te ondersteunen
De Steam Workshop is altijd al een geweldige plek geweest voor het delen van mods, maps en allerlei andere dingen die door jou gemaakt zijn. Het is nu echter ook een geweldige plek om deze creaties te verkopen.

Met een nieuw, gestroomlijnd proces voor het plaatsen en verkopen van je creaties ondersteunt de Steam Workshop nu het kopen van mods direct vanuit de Steam Workshop, om daarna meteen gebruikt te kunnen worden.

Ontdek de beste, nieuwe mods voor je spel en stimuleer de makers om door te gaan met het maken van nieuwe creaties en ervaringen.
Te beginnen met
The Elder Scrolls V: Skyrim
Bethesda Game Studios heeft een uitgebreide geschiedenis voor het ondersteunen van gebruikersmodificaties in hun spellen. The Elder Scrolls V: Skyrim zet voort op die traditie en voegde in 2012 een omvangvolle editor en integratie met de Steam-workshop toe. Er zijn nu meer dan 24.000 gratis mods beschikbaar voor Skyrim via de Steam-workshop. Van nieuwe geluiden tot epische urendurende queestes, tot aanpassingen die perfect de reflecties op het water laten zien.

Met de lancering van betaalde mods in Skyrim kun je nu de makers steunen die topkwaliteit en topervaringen leveren voor je spel.
Getoonde mod Firelink Implements
Door Vermilion Wlad
Probeer elke mod, zonder risico
Het is nog altijd belangrijk een product te onderzoeken alvorens het aan te kopen. Maar als je na een aankoop ontdekt dat een mod defect is of niet werkt zoals beloofd kun je gemakkelijk een terugbetaling krijgen van die mod binnen de 24 uur na aankoop. Bekijk het volledige terugbetalingsbeleid hier.
Gratis, betaald, of kies zelf een prijs
Met meer dan 24.000 gratis mods voor Skyrim op de Steam-workshop zijn er altijd meer dingen te doen en altijd nieuwe gebieden te verkennen. Je kunt nu ook mods vinden met een specifieke prijs, of mods waarmee je zelf aangeeft met hoeveel je ze wilt steunen. De prijs wordt bepaald door de makers van de mods.
Betaalde content doorzoeken
Nieuw bij Skyrim?
Speel nu gratis tot 26 april
Speel Skyrim nu Winkelpagina bezoeken
voor meer informatie
Oproep aan alle makers
Of je nu een beginner bent of al een professionele ontwerper of ontwikkelaar, vanaf nu kun je met jouw werk geld verdienen in de Steam Workshop.

Beginnend met The Elder Scrolls V: Skyrim kun je cosmetische voorwerpen ontwerpen, geluidensets, eigen skins, hippe huizen, epische quests, hele nieuwe steden of gewoon een hoed voor Lydia. Wanneer je iets gemaakt hebt kun je eenvoudig een prijs instellen en delen in de opbrengst op de Steam Workshop.

Plus, in de loop van de komende paar weken zullen ook je andere favoriete Workshop-spellen betaalde inhoud gaan ondersteunen.
 
Verdien geld door dingen te doen die je leuk vindt
Kies een prijs voor jouw voorwerp, bied het te koop aan in de Steam Workshop en verdien een deel van de omzet. De Workshop-omzetsite helpt je de verkoop en omzet in de gaten te houden zodat je goed kunt kiezen waar je als volgende aan kunt werken.
Het is simpel
Plaats je creatie met de Skyrim Creation Kit, accepteer de laatste Workshopvoorwaarden, voer je betalingsinformatie in en configureer je item voor verkoop. Je mod zal meteen zichtbaar zijn in de Workshop en daarna binnen een week beschikbaar zijn voor verkoop.
Kies je eigen prijs
Als maker van je Workshop-inzending mag je zelf de prijs bepalen. Je kunt een vaste prijs opgeven of kiezen voor betaal-wat-je-wilt en de koper laten beslissen hoeveel hij betaalt.
Bijdragers toevoegen
Als je als team werkt, kun je gemakkelijk je teamleden als bijdragers toevoegen zodat ze automatisch een gedeelte van de opbrengsten ontvangen. Steam handelt het nodige rekenwerk, de belastingaftrek en de betaling af.
Vereiste DLC toelichten
Er bestaat de mogelijkheid dat je creatie, of het nou gratis of te koop is, afhankelijk is van content uit een DLC-pakket voor Skyrim. Nu kun je de vereisten toelichten en zullen klanten voordat ze je item kopen of zich erop abonneren een melding krijgen dat ze de vereiste DLC niet hebben.
Vereiste mods toelichten
Als jouw werk is gebaseerd op een andere mod of er inhoud van gebruikt, moet je eerst om toestemming vragen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de mod als vereiste opgeven op de Workshop-pagina zodat spelers zo nodig worden ingelicht dat ze deze mod eerst moeten kopen.
Nu beginnen
Bekijk de link hier onder om te beginnen met creëren voor Skyrim. Je hebt een exemplaar van Skyrim op Steam nodig en de Creation Kit die wordt meegeleverd. Bethesda Game Studios heeft hier een uitgebreide modding-wiki beschikbaar. Als je klaar bent om je voorwerp op de Steam Workshop te plaatsen, voer dan de benodigde informatie in en stel je voorwerp in als beschikbaar voor verkoop.
Veelgestelde vragen
Voor makers
V. Hoe stel ik de prijs van mijn voorwerp in?
A. Bij het plaatsen van een nieuwe mod of item op de Skyrim-workshop zul je enkele knoppen en een controlelijst te zien krijgen om je item te koop aan te bieden.
Q. Hoeveel moet ik vragen voor mijn item?
A. De gepaste prijs voor je mod, map of item is afhankelijk van meerdere factoren. Hierover dien je na te denken:
1. Hoeveel vergelijkbare items zijn er al te koop of gratis te verkrijgen?
2. Hoeveel unieke inhoud heb je gemaakt? Is dit moeilijk te maken door anderen?
3. Hoeveel speeltijd biedt je product aan?
V. Kan ik de prijs van mijn item na het plaatsen veranderen?
A. Ja, maar er kunnen beperkingen zijn op hoe vaak je de prijs kunt aanpassen.
V. Wat als ik iemand content zie plaatsen die ik heb gemaakt?
A. Gebruik een DMCA-verwijderingsverzoek als iemand je werk heeft gekopieerd.
V. Kan ik een mod van iemand anders aan mijn mod toevoegen?
A. De Steam Workshop maakt het gemakkelijk om delen van de omzet van je item toe te wijzen aan andere bijdragers of mede-auteurs.
V. Kan ik mijn Workshop-item verwijderen?
A. Je kunt stoppen met de verkoop van een item en het van de verkooplijst verwijderen, maar het kan niet worden verwijderd. Als klanten je item hebben gekocht, dienen ze toegang te behouden tot de mod en je Workshop-pagina zodat ze een verwijzing hebben naar de items die ze hebben aangekocht.
V. Hoe word ik betaald voor de verkopen van mijn item?
V. Kan ik mods die ik voor andere games heb gemaakt in de Steam Workshop verkopen?
A. Het is aan de ontwikkelaars of uitgever van elke game om te beslissen of betaalde Workshop-mods passend zijn voor hun game. Je zult enkel mods kunnen verkopen voor een game in de Steam Workshop als de ontwikkelaars deze functionaliteit hebben ingeschakeld.
V. Kan ik een mod verkopen die afbeeldingen of inhoud van een andere game of film bevat?
A. Je moet de benodigde rechten hebben om inhoud te plaatsen in de Steam Workshop, of dit nou voor verkoop is of niet. Als je materiaal met copyright uploadt waarvoor jij of je bijdragers de distributierechten niet hebben kun je alle inkomsten van het item verliezen, kun je aansprakelijk zijn voor schade en compensatie en kun je verbannen worden van verdere deelname aan deze Workshop of de Steam-community in het algemeen.
Voor spelers
V. Kan ik een terugbetaling krijgen?
A. Als je ontdekt dat een mod voor jou niet werkt of niet voldoet aan je verwachtingen op basis van de omschrijving van de mod kun je een terugbetaling krijgen binnen 24 uur na aankoop. Je kunt het volledige terugbetalingsbeleid hier raadplegen.
V. Hoeveel kosten de betaalde mods?
A. De prijzen van mods worden bepaald door hun makers en zijn afhankelijk van de grootte, complexiteit en type inhoud. Unieke quests die meerdere uren aan speeltijd bevatten zullen meestal meer kosten dan een nieuwe hoed voor je personage.
V. Waar kan ik de mods vinden die ik heb gekocht?
V. Waarom kan ik niet alle mods die ik in de Steam Workshop zie beoordelen?
A. Voor betaalde Workshop-items dien je het item gekocht te hebben voordat je deze kunt beoordelen.
V. Wat gebeurt er als een mod die ik heb gekocht niet meer werkt?
A. Soms kan een mod dezelfde bestanden aanpassen als een andere mod of geeft een specifieke combinatie van mods onverwachte problemen. Als een mod defect is of zich onverwachts gedraagt kun je het beste op vriendelijke wijze een bericht plaatsen op de Workshop-pagina van het item en de auteur van de mod laten weten welk probleem je ervaart.
V. Kon ik niet reeds items kopen die in de Workshop waren gemaakt?
A. Hoewel enkele spellen ondersteuning bieden voor het stemmen op voorwerpen die door spelontwikkelaars moeten worden geïntegreerd en in het spel als items of DLC worden verkocht, was er tot nu toe geen manier om rechtstreeks items te kopen via de Workshop. Met betaalde mods en items die beschikbaar worden voor verkoop via de Workshop zelf betekent dit dat meer voorwerpen, mods en ervaringen van hoge kwaliteit voor je favoriete spellen beschikbaar gemaakt kunnen worden.
V. Hoe speel ik een Skyrim-mod die ik heb gekocht of waarop ik ben geabonneerd?
Wanneer je een nieuwe mod hebt gekregen start je Skyrim van je Steam-bibliotheek zoals gebruikelijk. Wanneer de launcher verschijnt zal je een statusbericht opmerken links onderaan terwijl je game downloadt en zich installeert of nieuwe content updatet. Wanneer dat afgelopen is ben je er klaar voor!

Je kan ook het deel "Data Files" van de launcher gebruiken om specifieke mods te activeren of deactiveren. Als je niet zeker bent hoe je nieuwe inhoud in het spel kan bereiken (zoals het uitzoeken welke verkoper in het spel de nieuwe hoed voor Lydia verkoopt) kun je het beste de Workshop-pagina voor de mod raadplegen om te kijken of de auteur daar hints of instructies heeft geplaatst.