Показана модификация Castle Volkihar Rebuilt
От Arthmoor
Нови начини за подкрепа на творците в работилницата
Steam работилницата винаги е била страхотно място за споделяне на модификации, карти и всякакви артикули, които сте създали. А сега вече е чудесно място за продажбата на тези творения.

С нов, опростен процес за регистрация и продажба на творенията Ви. Steam вече поддържа директната покупка на модификации от работилница, за да бъдат незабавно използваеми в играта.

Открийте най-добрите нови модификации за играта Ви и позволете на творците да продължат с направата на нови артикули и преживявания.
Започваме с
The Elder Scrolls V: Skyrim
Bethesda Game Studios имат опит при предоставянето на стабилна поддръжка за потребителските модификации в игрите си. The Elder Scrolls V: Skyrim продължи тази традиция, добавяйки обширен редактор и интеграция в Steam работилницата през 2012. Понастоящем има над 24 000 безплатни модификации за Skyrim чрез Steam работилницата. Това включва всичко от ново озвучаване, епични многочасови задания до изменения, усъвършенстващи водните отражения.

Пускането на платените модове в Skyrim позволява да подкрепите творците, създаващи най-висококачествените артикули и невероятни нови преживявания за играта Ви.
Показана модификация Shadow Scale
От Nikkita, Sebastian, Veer
Опитайте всяка модификация, безрисково
Все още е важно да отделите малко време, опознавайки всеки продукт, който се каните да закупите. Но, ако след покупката установите, че модификацията е повредена или не работи според очакванията Ви, лесно можете да получите възстановяване за нея в рамките на 24 часа от покупката. Прегледайте всичко относно политиката за възстановяване тук.
Безплатно, платено или „Платете, колкото искате“
С над 24 000 безплатни модификации достъпни за Skyrim в Steam работилницата, винаги ще имате купища безплатни неща за правене и опознаване. Сега вече можете да намерите и модификации с посочена цена. Както и такива, където Вие избирате колко желаете да подкрепите творците. Цената се определя от създателите на модификация.
Преглеждане на платено съдържание
Нови сте в Skyrim?
Играйте безплатно сега до 26 април
Играйте Skyrim сега Посетете страницата в магазина
за подробности
Призоваваме всички творци
Независимо дали тъкмо започвате, а дори и ако сте професионален художник или разработчик — сега вече можете да печелите пари от творенията си в Steam работилницата.

Започвайки с The Elder Scrolls V: Skyrim, можете да създавате нови козметични артикули, озвучителни пакети, персонализирани текстури, луксозни къщи, епични задания, цели нови градове или пък просто нова шапка за Лидия. След като сте създали творението си, лесно можете да му зададете цена и спечелите част от всяка продажба, направена през Steam работилницата.

Плюс това, още много от любимите Ви игри с работилници ще поддържат платено съдържание през идните седмици.
 
Печелете пари, докато правите това, което обичате
Задайте цена за творение си, обявете го за продажба в Steam работилницата и спечелете дял от продажбите. Плюс това, сайтът за „Приходна активност в работилницата“ ще помогне да следите продажбите и приходите. Така ще вземате по-добри решения относно това над какво да работите по-нататък.
Лесно е
Просто публикувайте творението си чрез Skyrim Creation Kit, приемете най-скорошните „Условия за ползване на работилницата“, въведете своята платежна информация и конфигурирайте артикула си за продажба. Модификацията Ви ще стане видима в работилницата незабавно. След това ще е достъпна за продажба в рамките на същата седмица.
Задайте Ваша собствена цена
Като създател на подаденото от Вас в работилницата, можете да зададете неговата цена. Можете да посочите фиксирана цена или изберете продажбата му чрез „Платете, колкото искате“ и оставете клиента да прецени колко ще плати.
Добавяне на сътрудници
Ако работите като екип, лесно можете да добавите колегите си като сътрудници, които автоматично ще получават дял от приходите. Steam се грижи за необходимото счетоводство, удръжката на данъци и разплащанията.
Посочете изискваното сваляемо съдържание
Независимо дали творението Ви е безплатно или платено, то може да зависи от сваляемо съдържание за Skyrim. Вече можете да посочите това изискване. По този начин клиентите ще бъдат уведомени, ако не разполагат с необходимото сваляемо съдържание, преди да се абонират или закупят артикула Ви.
Посочете изискваните модификации
Ако творението Ви надгражда или се възползва от съдържание на друга модификация, първо трябва да поискате позволението им. След като сторите това, можете да отбележите изискването на Вашата страница в работилницата. Така клиентите ще бъдат известени, ако не разполагат с нужната модификация, преди да направят покупката.
Започнете сега
За да започнете с творенията в Skyrim, вижте връзката по-долу. Ще Ви е нужно копие на Skyrim в Steam и Creation Kit, който идва с него. Bethesda Game Studios разполага с доста всеобхватна модификационна уикипедия, която е достъпна тук. Когато сте готови да публикувате своя артикул в Steam работилницата, просто въведете необходимата информация и задайте достъпността му за продажба.
Често задавани въпроси
За творци
В: Как да задам цената на моя артикул?
О: Когато публикувате нова модификация или артикул в Skyrim работилницата ще Ви бъдат предоставени няколко управленчески възможности и списък с отметки, чрез които да обявите артикула си за продажба.
В: Колко би трябвало да таксувам за моя артикул?
О: Подходящата цена за Вашата модификация, карта или артикул ще зависи от редица фактори. Ето някои неща, които да имате предвид:
1. Колко сходни артикули вече са достъпни за продан или безплатно?
2. Колко е уникалното съдържание, което Вие сте създали? Представлява ли нещо, което е трудно за направа от други хора?
3. Колко часа игрално време предоставя сътвореното от Вас преживяване?
В: Мога ли да променя цената на моя артикул, след като го публикувам?
О: Да. Но е възможно да има ограничения за това колко често можете да коригирате цената.
В: Какво става, ако видя, че някой публикува съдържание, което е създадено от мен?
О: Ако някой е копирал творбата Ви, моля, използвайте DMCA известието за сваляне.
В: Мога ли да включа нечия друга модификацията в моята?
О: Steam работилницата улеснява разпределянето и одобряването на дялове от приходите, които артикула Ви генерира, с други сътрудници или съавтори.
В: Мога ли да изтрия моя артикул от работилницата?
О: Можете да спрете продажбата и премахнете обявата за артикула Ви от работилницата, но той не може да бъде изтрит. Ако има клиенти, които са закупили артикула Ви, те ще се нуждаят от постоянен достъп до модификацията, както и страницата в работилницата. По този начин, ще могат да направят справка за артикулите, които са закупили.
В: Как ще получавам заплащането от продажбите на моя артикул?
В: Мога ли да продавам направени от мен модификации за други игри в Steam работилницата?
О: Зависи от разработчиците или издателя на всяка игра, да решат дали платените модификации в работилницата са подходящи за тяхното заглавие. Ще сте способни да продавате модификации за дадена игра в Steam работилница, само ако разработчиците ѝ са включили тази функционалност.
В: Мога ли да продавам модификация, която включва художествено творчество или съдържание от друга игра или филм?
О: Трябва да имате необходимите права за публикуване на съдържание в Steam работилницата, независимо дали е за продан или не. Ако качите защитено с авторско право съдържание, за което Вие или Вашите сътрудници не разполагат с правата за разпространение, може да бъдете лишени от спечелените приходи при продажбата на артикула. Възможно е да носите отговорност за нанесени щети и компенсации. Както и да Ви бъде наложена забрана от по-нататъшно участие в тази работилница или Steam общност като цяло.
За играчи
В: Мога ли да получа възстановяване?
О: Ако откриете, че дадена модификация не работи или не отговаря на очакванията Ви спрямо описанието ѝ, можете да получите парите си обратно до 24 часа след покупката. Можете да прегледате всичко относно политиката за възстановяване тук.
В: Колко струват платените модификации?
О: Цените за модификациите се определят от техните автори. Това зависи от размера, сложността и типа на съдържанието им. Уникалните задания, които могат да съдържат десетки часове игрално време, вероятно ще струва повече от нова шапка за персонажа Ви.
В: Къде мога да намеря закупените от мен модификации?
В: Защо не мога да оценявам всички модификации, които виждам в Steam работилница?
О: При платените артикули от работилница се налага покупката им, преди да ги оцените.
В: Какво става, ако някоя закупена от мен модификация се повреди?
О: Понякога дадена модификация може да променя същите файлове като друга такава. Определена комбинация от модификации може да доведе до неочаквани резултати. Ако откриете, че дадена модификация е повредена или се държи странно, най-добре публикувайте учтиво на страницата ѝ в работилницата. Там предайте на автора още информация за проблема, който виждате.
В: Възможността за покупка на артикули направени в работилницата не беше ли вече достъпна?
О: Макар неколцина заглавия да поддържат даването на вот за артикули, което би позволило интегрирането им от разработчиците и продажбата като предмети или сваляемо съдържание в играта, до сега не е имало възможност за директното им закупуване през работилницата. Сега платените модификации и артикули стават достъпни за продажба през самата работилница. Това значи, че още повече висококачествени артикули, модификации и преживявания ще бъдат достъпни за любимите Ви игри.
В: Как да пусна абонирана или закупена от мен Skyrim модификация?
В: След като се сдобиете с нова модификация, просто стартирайте Skyrim от Steam библиотеката си. Когато се появи стартиращата програма, ще забележите текстов статус в долния ляв ъгъл, докато играта Ви сваля, инсталира или обновява ново съдържание. След като това приключи, сте готови!

Също така можете да използвате „Data Files“ частта от стартиращата програма, за да включите или изключите конкретни модификации. Ако не сте сигурни как да получите достъп до новото съдържание в играта (като напр. да разберете кой продавач в играта разполага с новата шапка за Лидия), най-добре е да прегледате страницата на конкретната модификация в работилница. Така ще видите дали авторът е предоставил някакви указания или инструкции.