Maak kennis met
Steam-ruilkaarten zijn virtuele kaarten die verdiend worden door het spelen van games op Steam. Kaartensets kunnen omgezet worden in gamebadges en ruilbare Steam Community-voorwerpen.
Verzamel kaarten
Speel een van de deelnemende ruilkaartenbèta-spellen om ruilkaarten te krijgen. De helft van de kaartenset kan verkregen worden door gameplay, de andere helft wordt verdiend met je verzamelvaardigheden.
Ontwerp gamebadges
Wanneer je een set kaarten verzameld hebt kun je ze omzetten in een gamebadge. Net zoals de huidige badges zijn ze gekoppeld aan je account en worden ze getoond op je profiel. Ze verschillen van de huidige badges, omdat je via het maken van gamebadges ruilbare voorwerpen als emoticons, profielachtergronden en coupons verdient. Verhoog het level van je badge door de set opnieuw te verzamelen en nog meer voorwerpen te verdienen.
In level stijgen
Alle badges hebben nu XP die bijdraagt aan je Steam-level, een opsomming van je badgeverzameling. Je kunt het Steam-level van iemand zien door zijn of haar avatar aan te wijzen. Als je stijgt in level verdien je niet-ruilbare voorwerpen zoals profielshowcases, extra ruimte in je vriendenlijst en meer.
Ontvang beloningen voor het ontwerpen van badges
Tijdens het ontwerpen van badges zul je willekeurige beloningen ontvangen uit een set van spelgerelateerde voorwerpen. Ze zijn ruilbaar en kunnen alleen gebruikt worden terwijl je ze hebt.
Profielachtergronden
Pas je profiel aan met een achtergrondafbeelding.
Coupons
Je kunt zelfs DLC of gamecoupons verdienen.
Emoticons
Steam-emoticons kunnen overal op Steam waar je kan typen gebruikt worden, zoals chat, discussies, en profielen.
Profielshowcase
Kies waar je mee wilt pronken. Wat is er uniek aan je? Gebaseerd op je Steam-level kun je je profiel aanpassen met showcases. Pronk met je favoriete games, voorwerpen die je wilt ruilen, Workshop-mods, of misschien je favoriete screenshots...
en meer.
Pronken
Pronk met je badges, Steam-level en gameplay door middel van het nieuwe profiel en miniprofiel.
Een badge uitlichten
Kies een badge om bovenaan je profiel te tonen. Deze badge wordt ook getoond in in het miniprofiel dat je ziet als je je cursor boven een avatar plaatst.
Bijgewerkt profiel
Het profiel krijgt een visuele opknapbeurt en een grotere focus op wat je speelt en hoe je op Steam meedoet. Daarnaast kun je met showcases laten zien wat jij wilt uitlichten.
Recente spelactiviteit
Gameplay, prestaties en contentbijdragen worden allemaal in blokken samengevoegd in recente spelactiviteit.

Je vrienden kunnen daar in één oogopslag zien wat je speelt en hoe je het doet.