Представяме
Steam картите за размяна са виртуални и се придобиват, докато играете в Steam. Колоди от карти могат да бъдат превърнати в значка за игра и артикули за търговия в Steam.
Колекционирайте карти
Пуснете някоя от игрите, участващи в картите за размяна, така че да получите такива. Половината от колодата се пада чрез игра, другата се печели посредством умението Ви да колекционирате.
Преглед на участващите игри, които Вие притежавате.
Изработвайте значки на игри
След като съберете колода карти, можете да я изработите в значка за игра. Както досегашните значки, те са свързани с акаунта Ви и се показват в профила. За разлика от тях обаче, тези Ви носят артикули, емотикони, фонове за профила и ваучери, които можете да търгувате. Повишете нивото на значката си, като съберете колодата отново и спечелете още артикули.
Повишаване на нивото
Сега всички значки имат опит, който допринася за Вашето ниво в Steam, като резюме на колекцията Ви. Можете да видите нечие ниво в Steam като задържите мишката над техния аватар. Повишаването на ниво Ви носи артикули, които не могат да бъдат разменяни като например изложения в профила, допълнителни слотове за приятели и още.
Получете награди за изработване на значки
По време на изграждане ще получите произволни награди от комплект артикули свързани с играта. Те могат да бъдат търгувани, а използването им е възможно само докато ги притежавате.
Фонове за профила
Персонализирайте профила си с фоново изображение.
Ваучери
Може да спечелите ваучери за игри или сваляемо съдържание.
Емотикони
Steam емотиконите могат да бъдат ползвани навсякъде в Steam, където можете да пишете, като например чат, дискусии и профили.
Изложения в профила
Изберете с какво искате да се хвалите. Какво е уникалното у Вас? На база нивото Ви в Steam можете да персонализирате профила си с изложения. Хвалете се с любимите си игри, артикули за размяна, модификации в работилницата или с любимите Ви снимки…
и още други.
Хвалете се
Хвалете се със значките, Steam нивото и играното от Вас в новия профил, както и малката му версия.
Отличете значка
Изберете значка, която да покажете в горната част на своя профил, както и в малката му версия, която се вижда, когато се задържи мишката над аватара Ви.
Обновен профил
Профилът получава освежаване на визията и по-концентриран фокус над това какво играете и как участвате в Steam. А с изложенията Вие решавате какво искате да отличите.
Скорошна активност от игри
Играно време, постижения и приноса към съдържание всичко се изкарва като списък от късове в „Скорошна активност от игри“.

Приятелите Ви могат да проверят какво играете и как се справяте с един бърз поглед.