Ez a játék Zöld Utat kapott a közösségtől!

A közösség kimutatta érdeklődését e játék iránt. A Valve kapcsolatba lépett ezzel a fejlesztővel, hogy megkezdjék a Steames megjelenés irányába terelni a dolgokat.

A Zöld Út nyugdíjba vonul. További információkért a Steamre való játékbeküldésről nézd meg ezt a blogbejegyzést.
Kupolaváros
 
 
Kedvenc
Kedvenc
Törlés
Közzétéve:
Frissítve:
2016. máj. 11., 2:59
2016. máj. 27., 11:33
Közelmúltbeli bejelentések Összes megnézése (3)
Dome City has been Greenlit!
Dome City - Mars Surface Test Video
Leírás
Megjelenés dátuma: Autumn 2017
Izgalmas, történet központú kalandjáték a Marson, neves sci-fi írók közreműködésével, kifejezetten arra tervezve, hogy átélhetőségével magával ragadja a műfaj kedvelőit.

Mit tennél, ha ott ragadnál a Marson egy száz éve elhagyott kupolavárosban?
A játék főszereplőjeként bizony szembe kell nézned ennél nehezebb kérdésekkel is.
Képzeld el, hogy miután társaiddal gyanútlanul felfedezni indulsz, valakik elrabolják az űrhajódat. A város, ahol ott ragadtál, elhagyatott és barátságtalan, ráadásul az állandó veszély érzetét árasztja magából. Csak önmagad találékonyságára, és a társaid képességeire számíthatsz, hogy boldogulj.
Meg tudnál menekülni?
Képes lennél túlélni a rád váró megpróbáltatásokat?
Ki tudnád deríteni az elhagyatott marsi kupolaváros titkát?

Az első próbatétel már elkezdődött. Tőled is függ, hogyan alakul a történetünk. Legyél részese a Kupolaváros megszületésének, hogy később játékosként is részese lehess a kalandnak.

Gyors áttekintés
  • Belső nézetes, immerzív, történetközpontú kalandjáték
  • Történetközpontú, online és lokális többjátékos mód
  • Folyamatos dialógus a szereplők között
  • Hivatásos regényírók által részletesen kidolgozott háttérvilág.
  • Több szálon futó, döntéshelyzetekre kiélezett játékmenet, misztikus hangulatú Hard Sci-Fi környezetben
  • Többféle befejezés, nagyfokú újrajátszhatóság
  • VR támogatás
  • Várható megjelenés 2017 őszén (egyjátékos mód), és 2017 telén (többjátékos mód)
  • A játék az Unreal Engine 4 fejlesztői környezetben készül PC-re, MAC-re és Linuxra.

Átélhetőség
Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legjobban beleélhesd magad a történetbe.
A belsőnézetű kialakításnak köszönhetően, te magad bújhatsz az űrruhába. Lenézve láthatod a tested, és bármivel kerülsz interakcióba, kidolgozott animációk gondoskodnak róla, hogy minden mozdulatod hitelesnek látsszon.
A történet szereplői nem szuperhősök, csupán egyszerű fiatalok, akik bajba kerültek a távoli jövőben. Pont annyi képességgel rendelkeznek, amennyit a sajátodból kölcsönadsz nekik.
Igyekeztük elkerülni a megszokott UI elemeket, és csak olyasmit mutatni a képernyőn, amit maga a karakter is látna. Például nem találkozhatsz majd billentyűlenyomásra utaló jelzésekkel a képernyőn, és a magadnál tartott tárgyaidat is életszerűen a szkafanderedre rögzítve találod, ha lenézel. A több száz rekeszes inventory rendszer, és a tonnányi cuccal megtömhető hátizsák itt nem játszik.
Bármilyen kihívással szembesülsz kalandozásaid során, mindig valós problémamegoldással kell próbálkoznod. Felejtsd el, a tetris szerű minijátékokkal “hackelhető” ajtókat. Ha nincs nálad a kulcs, vagy az ajtót nyitó kód, jobb ha kerülőutat keresel, vagy nyers erővel, esetleg szerszámmal próbálkozol. Ha pedig valamit elrontottál, akkor nincs mese, valahogy meg kell javítanod, vagy más megoldást keresned.
A döntéseidet a játék karaktereinek a párbeszédébe szőve hozhatod meg. Bármivel szembesülsz, bármilyen helyzetbe kerülsz, beszélgetést kezdeményezhetsz róla a társaiddal, kikérheted a véleményüket, és jó parancsnokként eldöntheted, mi a megfelelő lépés a túlélés, és a megmenekülés érdekében.

Multiplayer (többjátékos mód)
Mint minden játékfejlesztő, mi magunk is nagy játékosok vagyunk, és a történetmesélős kalandoknál csak azokat a játékokat kedveljük jobban, amiket barátainkkal közösen játszhatunk, akár egymástól távol a saját számítógépünk, és az internet segítségével, akár együtt a TV előtt, kanapén ülve.
Úgy érezzük, hogy nagyon hiányzik a piacról egy multiplayer kalandjáték, ahol a történetbe közösen elmerülve, együtt oldhatunk meg feladatokat, bogozhatunk ki rejtélyeket, és csiszolhatjuk elménket.
A Kupolaváros készítésekor rájöttünk, hogy ideálisak a körülmények, hogy végre születhessen egy olyan többjátékos élmény, ami nem az akcióról vagy az ügyességről szól, hanem a közösen átélt kalandozás, problémamegoldás, gondolkodás, ötletelés a cél. Az események köré szőtt történet még intenzívebbé és szórakoztatóbbá tudja tenni a játékot.
A Kupolaváros multiplayer kampánya nem lenne része az alapjátéknak, hanem ugyanazon a helyszínen, de attól függetlenül, egy alternatív történetszálon lehetne játszani vele. Ennek elkészítése elég sok extra időt és erőforrást igényel, ezért terveink szerint a játék alapverziójának megjelenése után 5-6 hónappal, ingyenes kiegészítő formájában tennénk elérhetővé.

Virtuális valóság
Nyugodtan mondhatjuk, hogy jelenleg a rohamosan fejlődő virtuális valóság (VR) tartja lázban nem csak a játékostársadalmat, de talán az egész világot. Mi is bejártuk a Kupolaváros egyes helyszíneit az Oculus Rift fejlesztőkészletének segítségével, és bátran kijelenthetjük, hogy az élmény lenyűgöző. Nem is volt számunkra kérdés, hogy beépítjük a VR támogatást a játék alapverziójába, hiszen a teljes immerzió, és átélhetőség, amire törekszünk tökéletes alapot nyújt a virtuális játékélménynek. Ugyanabban a helyiségben, három játékos, VR szemüvegben együtt deríti fel az elhagyatott Kupolaváros rejtélyeit? Ez valami olyasmi, amit mindenkinek ki kellene próbálnia.

A történet
i.sz. 2400 körül járunk, és az élet a Naprendszerben könnyű és kiszámítható. Több mint kétszáz éve nem ütötte fel fejét háború, és az emberiség sikeresen kolonizálta a közeli bolygók többségét. Többé már nem jelent határt a csillagos ég, bárki választhatja az izgalmakkal teli űr-életet, és elköltözhet a Hold vagy a Mars kupolavárosaiba, esetleg egy még távolabbi bolygóközi állomásra.

Történetünk hősei fiatalok, idealisták és rendkívül naivak. Az éhezést, háborút vagy betegségeket csak könyvekből ismerik, és bár vannak jó ötleteik és bizonyos képességeik, még kérdéses, hogy elég lesz-e a bátorságuk és talpraesettségük egy igazán embert próbáló kalandhoz.

Játékmenet
A városban ragadt asztronautaként biztosítanod kell a túlélésed alapfeltételeit, kigondolnod a menekülés lehetőségeit, és nem utolsó sorban ki kell derítened, hogy ki áll az űrhajód elrablása és a misztikus események hátterében, amik a Kupolavárosban várnak rád.
A játékban a legnagyobb hangsúly a döntések meghozatalán van. Már az első perctől kezdve választanod kell a lehetőségeid közül, amik nem csak a játék végkimenetelét befolyásolják, de a társaiddal való kapcsolatodat, és a karaktered jellemfejlődését is. Véleményükkel, javaslataikkal sokszor segítenek a társaid is, de a végső szót neked kell kimondanod.
Tudjuk, hogy egy jó kalandjáték alapja a megragadó, és egyedi történet, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a maradandó élményhez a játékmenetre is nagy hangsúlyt kell fektetni. A csapatunk alapját remek írók képezik, akik minden tudásukat bevetik, hogy lebilincselő történetet tárhassanak elétek.

A te segítséged legalább ennyire fontos: minden komment, megosztás, ‘like’ számít - és mindegyikért külön hálásak vagyunk! Nagyon köszönjük a figyelmedet!

Népszerű témák Összes megnézése (1)
4
2016. máj. 11., 14:16
Question regarding OSX/Linux build
lev258
< >
123 megjegyzés
digitalsoldier24 2017. okt. 23., 0:53 
Üdv.Köszönöm a tájékoztatást.Remélem lesz olyan ütős mint a Haegemonia volt.Tudom más műfaj.
dduvi 2017. okt. 22., 12:28 
Sajnos bizonytalan időre fel van függesztve a projekt :( Nincs elvetve, de nem tudnak pontos dátumot mondani a megjelenésre.
digitalsoldier24 2017. okt. 21., 10:11 
Üdv.Nem tudnom,hogy áll a projekt.De ha van már játszható verzió,akkor szerintem jöhetne Early Access,és már meg is van finanszírozva.
Orion 2017. máj. 16., 12:11 
I really wish the creators would let us know how this is going, if it is even still going. I understand their disappointment, but it does not take long to make a post or at least pin a tweet or something. It shows so little respect for people who supported and took interest in the project to go silent on all accounts and pages.
dduvi 2017. márc. 13., 0:32 
A napokban írtak a FB oldalukon, hogy nem állnak le a fejlsztéssel, de a KS sikertelensége miatt újabb befektetőket keresnek. Addig is egyéb fizetős munkákat csinálnak, hogy pénzt gyűjtsenek a projekthez.
lanten 2017. márc. 10., 11:47 
But I hope I'm wrong...
De remélem, hogy tévedek...
lanten 2017. márc. 10., 11:45 
Any news? I think the 2017 release date was valid if the kickstarted would have been successful....

Szerintem a 2017-es release dátum akkor lett volna érvényes, ha összejön a kickstarter...
dduvi 2017. márc. 4., 10:40 
A weboldalukon ez szerepel:
[/i]"Tervezett megjelenés: 2017 elején"[/i]
Az utolsó hírük 2016 május 12. Kéne pár friss infó a fejlesztés állásáról, esetleg pár fejlesztői videó!
HeyJoe[HUN]PC RPG Community 2017. márc. 4., 7:23 
Jelenleg 2017 ősze van kiírva megjelenéshez, bízzunk benne, hogy összejön nekik tényleg! :-)
lanten 2016. dec. 22., 6:40 
Van valami hír erről a játékról?