Steam

Steam

40 ratings
Totul despre Comunitatea de Steam
By KillahInstinct and 1 collaborators
Bine ai venit în Comunitatea de Steam! Acest ghid explică totul, pas cu pas, având în special în vedere începerea folosirii Comunității de Steam. Vom încercă să-l actualizăm odată ce apar schimbări.

Nu uita că avem un canal de YouTube pe care avem de gând să postăm mai multe chestii faine (ÎN CURÂND) — și alătură-te grupului de Steam pentru a discuta despre ghid și altele.

De asemenea, ghidul poate fi vizualizat și în: engleză, rusă, franceză, germană și turcă.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Bine ai venit în Comunitatea de Steam!


Bine ai venit în Comunitatea de Steam! Fă-ți o cană de cafea sau ia orice altă băutură îți place, ia un loc și pregătește-te să înveți despre serviciile comunității și folosirea lor.

Unele dintre chestiile pe care sperăm să le explicăm sunt statutul conturilor, serviciile oferite de centrele de joc și discuții, schimburi și altele. Dacă ești nou pe Steam sau doar vrei să ajuți un prieten, acest ghid este pentru tine.
Începetul


Pentru a începe, poți accesa comunitate din programul Steam făcând click pe tab-ul de Community. Este de asemenea posibil folosind http://steampowered.com/ sau http://steampowered.com/ -- Odată ajuns, ești gata.

Ce urmează?

Comunitate de Steam este alcătuită din câteva mari categorii: Discuții, Atelier, Unda Verde, Piață și Transmisiuni.Aici este pagina principală a Comunității de Steam care afișează conținut bazat pe jocurile pe care le-ai jucat recent, imaginii populare, videoclipuri sau știri.Hai să începem prin a vorbi despre pentru ce este fiecare secție a comunității.

Discuții
Discuțiile sunt una dintre cele mai mari funcții ale comunității, Pentru început, avem un set de forumuri generale legate de Steam ca și Ajutor și Sfaturi, Discuții despre Steam, Off Topic[http//thttp].

Cea mai mare part a discuțiilor sunt numit Centre de Joc, Fiecare joc de pe Steam are propriul lui forum cu mai multe subforumuri. Fiecare dezvoltator are control asupra jocurilor lui.Atelierul
Atelierul este o colecție masivă de de conținut legat de orice joc de pe Steam. De la modele pentru arme de la mod-uri pentru jocuri,

Dacă ai jucat vreodată TF2 sau Dota 2 ești probabil familiarizat cu conținutul atelierului, chair dacă îți dai seama sau nu! Sunt multe alte jocuri compatibile, deci uită-te peste ele, poate vei începe să creezi conținut pentru jocul tău favorit.

Sunt niște ghiduri bune despre creatul de articole și punerea lor pe Atelier, aici este on introducere bună:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=341665704

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=181142704

Unda Verde
Unda Verde este un sistem făcut pentru dezvoltatori pentru a lăsa comunitatea să fie în spatele succesului jocului pe Steam. Ei fac asta prin adăugarea jocului sau a programului în diverse stagii, similar cu platforma de finanțare Kickstarter.

Uneori asta face ceea ce se numește Access Timpuriu[http//shttp] posibil, care dă posibilitatea unui joc neterminat să fie testat de clienți interesați care vor primi produs final odată ce este lansat.

Unda Verde este un sistem bazat pe voturi, care dă oricui cu un cont de Steam posibilitatea de a participa. Citește mai mult despre Unda Verde aici[http//shttp].

Piața
Piața este locul pentru schimburi. În Piață îți poți folosi Portofelul Steam pentru a achiziționa obiecte din jocuri vândute de utilizatori, Carduri de Schimb Steam, emoticons și imagini de fundal. Sau le poți vinde pe ale tale pentru bani pe care îi poți folosi în Piață sau
în Magazinul Steam.

Poți de asemenea să faci schimburi cu obiectele cât și cadourile de Steam folosind vechile schimburi prin interfața de schimburi.

Transmisiuni
Transmisiunile sunt unele dintre cele mai servicii ale comunității lăsând utilizatorii să-i vadă pe alții jucând live, similar cu servicii ca și Twitch.
Centre de Comunitate/JocCentrele de joc conțin ilustrații, capturi de ecran, videoclipuri și transmisiuni legate de un anumit joc sau produs de pe Steam.

Centrele de joc pot fi găsite vizitând pagina ”Acasă„ a comunității Steam. De pe această pagină, poți vedea o listă cu cel mai popular conținut din toate centrele de joc de pe Steam.

Poți sorta tipul de conținut afișat făcând click pe link-urile de sus. Poți alege ca cel mai recent conținut să fie afișat în loc de cel mai popular.
Pentru a găsi un centru pentru un joc anume, poți scrie numele produsului în bara de căutare aflată aproape de începutul paginii.


De asemenea, poți face click pe „Centrul de joc al comunității” găsit în pagina de magazin a produsului respectiv.

Pentru un ghid mai detaliat despre contribuția și participarea în centre de joc/comunitate, uită-te peste cel aflat mai jos.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=181142704
Postări și discuții


Dacă ai nevoie de ajutor, sfaturi, dacă ai o sugestie sau dacă ești doar interesat în a discuta despre jocul tău favorit, poți folosi discuțiile oferite de Steam pentru a interacționa cu mii de utilizatoriPe marginea zonei pentru discuții poți găsi link-uri către sub grupurile oficiale. Fiecare sub grup are propria lui zonă de discuții, calendar pentru grup și anunțuri.

Poți de asemenea să alegi să schimbi ceea pe ce se bazează zona de discuții de la Steam la jocuri, unelte și servere. Asigură-te că postezi in forumul corect, aceasta este calea ce mai ușoara de a te asigura că primești răspunsuri eficient la întrebările tale.

  • Forumuri de Steam: Secția generală de discuții legate de Steam, Programul Steam și serviciile oferite de Comunitate.
  • Forumuri pentru Jocuri: Această secție te va duce la locul cu Centre de Joc pentru fiecare joce de pe Steam.
  • Unelte și Servere: Această secție este pentru discuții legate de Steam și Uneltele de Steam

Alegere Forumurilor de Steam este vederea de bază a discuțiilor:Schimbarea la Forumuri de Jocuri va rezulta într-un meniu de tip drop-down care va da câteva variante în funcție de activitatea ta recentă și de comunități.Dacă alegi bara de căutare „Caută după joc” poți găsi un Centru de Joc relevant pentru forumul tău de joc ales, care va fi afișat automat în timp ce scri, sau dacă apeși Enter.Primul lucru pe care îl vei vedea va fi o listă a discuțiilor pentru fiecare secție, cât și numele utilizatorilor care le-au creeat, iar în dreapta, numărul de răspunsuri (și când a fost postat ultimul răspuns).Poți face click pe o discuție pentru a citi-o de la început, Dacă apeși pe ilustrația cu un plic închis, culoarea se va schimba într-un albastru mai închis. Următorul tabel dă exemple pentru fiecare statut pe care îl poate lua o discuție.

Topic Închis
Înseamnă că acest topic a fost închis de un moderator
Topic Mutat
Înseamnă că acest topic a fost mutat, deoarece a fost postat în secția greșită
Topic citit
Înseamnă că ai citit deja acest topic.
Topic necitit
Înseamnă că ai de citit acest topic
Moderator al Comunității
Înseamnă că acest utilizator este un Moderator. Numele lor va fi portocaliu,
Angajat Valve
Înseamnă că acest utilizator este un Angajat VALVe. Numele lor va fi verde, dar nu vor avea neapărat logo-ul.

Dacă crezi că ești pregătit să creezi un topic despre o problemă cunoscută, uită-te la începutul fiecărui forum la topic-urile fixate care ar putea da informații despre ea înainte să creezi un topic nou.Odată ce este totul clar și crezi ca poți începe un topic nou, nu ezita!

Să răspunzi la un topic este ușor. Pur și simplu fă click pe discuție la care ai vrea să răspunzi. Poți de asemenea să alegi să începi una nou făcând click pe „Înepe o Discuție Nouă

Când scrii un răspuns poți alege dintr-o listă de emoticon-uri dacă sunt disponibile în inventarul tău.Dacă vrei să fii ținut la curent cu fiecare topic dintr-un anumit forum sau dacă vrei să ți cont de răspunsurile de la un anumit topic, poți face asta prin dând click pe butonul de abonare. Asta îți va trimite notificări pe Steam alertându-te. Te poți dezabona oricând făcând click pe butonul de Dezabonare.
Grupuri

Grupurile de Steam sunt o modalitate buna de a ține legătura cu grupuri mari de persoane, spre exemplu: o comunitate de gaming, un clan, alianță sau poate doar un grup de prieteni. Te poți alătura majorității grupurilor, dar se poate și ca unele grupuri să fie private sau să fie nevoie de o invitație pentru a intra în ele.

Grupurile au abilitatea de a comunica cu membrii lor prin evenimente marcate în calendar, discuții private, chat și notificări date de anunțuri.
Poți învăța să creezi, să te alături sau să întreți un grup de Steam citind acest articol de la Steam Suport. Poți de asemenea să te uiți peste următorul ghid:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=334896308
Restricții de cont


Întrebări comune legate de restricții:

Pentru a folosi majoritatea serviciilor oferite de Comunitate de Steam, unele dintre următoarele cerințe trebuie îndeplinite. Dacă vrei să adaugi prieteni pe Steam, contul tău trebuie să nu fie limitat, Pentru mai mult informații legat de detalii ale restricțiilor, vizitează Steam Support FAQ

Aici sunt două tabele informative (original făcute de Tito Shivan care te pot ajuta să vezi de ce contul tău are unele restricții:

Dacă preferi o soluție interactivă, Dr.McKay are o versiune interactivă aici[www.doctormckay.com],

Dacă vrei să știi mai multe, uită-te peste Suport FAQ despre Schimburi și Piață.
Rămâi calm


Desigur, este întotdeauna ușor să lași o postare să te afecteze, dar nu va rezulta în nimic altceva decât vești rele pentru tine si toți cei implicați.

Este ușor să te enervezi .. în special atunci când alt utilizator își bate joc de tine sau de alții, dar cel mai bun lucru de făcut în această situație este să rămâi calm și nu pui nimic la suflet.

Este spre binele tău să eviți cearta ce se lasă după un răspuns nervos. Tot ce ai de făcut este... să nu răspunzi. Dacă subiectul, postarea sau acțiunea nu respectă Regulile Comunității raportează postarea, subiectul sau utilizatorul respectiv.

Pentru cele mai bune metode de a rămâne calm și de a trece peste, uită-te peste secția: Raportarea Comportamentului Neadecvat
Raportarea Comportamentului Neadecvat


Conținutul postat de utilizatori care este neadecvat, nu respecta drepturile de autor sa nu are legătură cu centrul de comunitate poate fi raportat folosind steagul de raportare,

Discuții/ Postări/ Raportarea de Subiecte

Dacă dai peste conținut care crezi că ar trebuie raportat, în primul rând, trebuie sa nu te implici.
Confruntare altora cu regulile comunității, Acordul de Abonat Steam sau ceva similar poate escala situația rezultând în agresiune. Se poate să se considere că ai contribuit la problemă.

Pentru a raporta pe cineva la moderatori, dezvoltatori sau angajați Valve, trebuie pur și simplu să completați locul pentru text cu o descriere bună despre încălcarea regulii. Un sigur raport este necesar, raportarea de mai multe ori același lucru nu va avea niciun efect asupra răspunsului.

Deci, fă click pe steagul de raportare afișat mai sus și va apărea o fereastră:După ce ai terminat de scris, doar fă click pe „Raportează” și va fi trimis către moderatori.

Raportarea de profiluri

Dacă încerci să raportezi un utilizator care a încercat să te fure, sau dacă conținutul care încalcă regulile este pe profilul utilizatorului, poți selecta „Mai Multe” , iar apoi pe „Raportează Conținut Ofensiv”

Odată ce ai făcut click pe butonul de raportare, o nouă fereastră de raportare se va deschide. Descrie totul împreună cu un motiv pentru raportul tău alegând una dintre căsuțe dacă este cazul.
(Mai multe informații despre acest proces aici)Raportarea DMCA a Conținutului

Dacă raportezi conținut din cauza nerespectării drepturilor de autor, va trebuie sa depui o plângere de tip DMCA. Cu fereastra deschisă, fă click pe link-ul de sub locul pentru text și vei fi redirecționat către pagina de depus plângeri DMCARaporturile UGC sunt procesate de Valve cât și de Moderatori Voluntari ai Comunității, Dacă sunt luate măsuri împotriva conținutului pe care l-ai raportat vei primi un mail. Raporturile DMCA nu sunt procesate de către Moderatorii Voluntari, doar de către Valve.

Un ultim lucru ar fi să te asiguri că ai revizuit Regulile Comunității de Steam înainte de a raporta sau de a îți pune conținutul propriu. Adițional, poți să vezi și acest ghid.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=143962136
Mai Multe Ghiduri Legate de Comunitate
Asta-i tot!


Woohoo! Ai citit tot ghidul. Meriți mai mult ca sigur sandvich... și o isignă Stâlp al comunității.

Acum, folosește-te de ce ai învățat și du-te să deschizi un nou subiect inteligent, să creezi niște conținut fain pentru comunitate, sau să-i răspunzi frumos cuiva - și fă ceva de neuitat, deoarece avem încredere în tine!


Noi, toți cei care am contribuit la acest ghid sperăm că ți s-a părut de ajutor și informativ. Dacă ți-a plăcut, te rugăm să-l trimiți la membrii noi și prieteni de pe Steam,

Ne-a scăpat ceva ce ar fi putut fi adăugat? Am greșit ceva? Spune-ne în secțiunea de comentarii, pe grup, pe canalul de YouTube sau vorbește în privat cu unul dintre autori.

Mulțim că l-ai citit și fi awesome în continuare !

< >
2 Comments
The Night Wolf Apr 15, 2017 @ 10:45am 
Is interesting!:steammocking:
hammondbukhamseen -Z- Jan 20, 2017 @ 10:38am 
gj