Steam

Steam

40 ratings
Totul despre Comunitatea Steam
By KillahInstinct and 2 collaborators
Bine ai venit în Comunitatea Steam! Acest ghid explică totul, pas cu pas, având în special în vedere începerea folosirii Comunității Steam. Vom încerca să-l actualizăm odată ce apar schimbări.

De asemenea, ghidul este disponibil și în: engleză, rusă, germană, turcă și chineză.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Bine ai venit în Comunitatea Steam!


Bine ai venit în Comunitatea Steam! Fă-ți o cană de cafea sau ia orice altă băutură preferi, ia un loc și pregătește-te să înveți despre caracterisiticile comunității și folosirea lor.

Unele dintre chestiile pe care sperăm să le explicăm sunt statutul contului, caracterisitcile centrelor de joc și a discuțiilor, schimburile și altele asemănătoare lor. Dacă ești nou pe Steam sau doar vrei să ajuți un prieten, acest ghid este pentru tine.
Pentru început


Pentru a începe lucrurile, poți accesa comunitate prin clientul Steam făcând click pe fila de Comunitate. Este de asemenea disponibilă pe web prin http://steampowered.com/ sau http://steampowered.com/ – Odată ajuns, ești gata de rulare.

Deci ce urmează?

Comunitatea Steam este alcătuită din câteva mari categorii: Discuții, Atelier, Piață și Difuzări.Aici este pagina principală a Comunității Steam care afișează conținut bazat pe jocurile pe care le-ai jucat recent, ilustrații populare, videoclipuri sau știri.Haide să începem prin a desluși care este rolul fiecărei secțiuni a comunității.

Discuții

Discuțiile sunt unul dintre cele mai mari aspecte ale comunității. În primul rând, avem un set de zone generale de forum legate de Steam, ♥♥♥ ar fi Ajutor și Sfaturi, Discuții Despre Steam, Off Topic.

Cea mai mare parte a secțiunilor de discuții sunt intitulate Centre de Joc. Fiecare joc de pe Steam are propria zonă de forum dedicată, cu mai multe subforumuri, aceasta face parte dintr-un centru de joc. Fiecare dezvoltator de jocuri are control asupra jocurilor sale specifice.Atelier

Atelierul este o colecție masivă de conținut trimis de utilizatori referitor la orice joc de pe Steam. Acesta variază de la modele de arme până la moduri de joc.

Dacă ai jucat vreodată TF2 sau Dota2, probabil că ești destul de familiarizat cu conținutul Atelierului, fie că ști sau nu! Există multe alte jocuri acceptate, așa că aruncă o privire și poate începe să creezi conținut pentru jocul tău preferat.

Există câteva ghiduri grozave despre ♥♥♥ să creezi obiecte și să le trimiți la Atelier; iată o introducere bună:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=341665704

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=181142704
Piață

Piața este locul în care se desfășoară schimburile. În piață îți poți folosi portofelul Steam pentru a cumpăra obiectele din joc, cartonașele de schimb Steam, emoticoanele sau imaginile de fundal ale altor utilizatori. Sau îți poți vinde propriile obiecte pentru fonduri de Portofel, pe care le poți folosi în Piață sau în Magazinul Steam.
De asemenea, poți să îți schimbi obiectele și Cadourile Steam în mod tradițional prin interfața de schimb.

Difuzări

Difuzările sunt una dintre cele mai noi caracteristici ale comunității, permițând utilizatorilor să-ți vadă jocul în direct, similar cu servicii precum Twitch.
Centre de Comunitate/Joc


Centrele de joc conțin ilustrații, capturi de ecran, videoclipuri și difuzări legate de un anumit joc sau produs de pe Steam.

Centrele de joc pot fi găsite vizitând pagina principală a comunității Steam. De pe această pagină poți vedea o listă cu cel mai popular conținut din toate centrele de joc de pe Steam.

Poți filtra tipul de conținut afișat făcând click pe linkurile din partea de sus. De asemenea, poți alege să afișezi cel mai recent conținut, în loc de cel mai popular.
Pentru a găsi un centru pentru un joc anume, poți tasta numele produsului în bara de căutare situată în partea de sus a paginii.


De asemenea, poți face click pe „Centrul de joc al comunității” găsit pe pagina de magazin a produsului respectiv.


Pentru o privire mai amănunțită asupra contribuirii și participării la centrele de joc/comunitate, consultă următorul ghid.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=181142704
Postări și subiecte


Dacă ești în căutare de ajutor, sfaturi, ai o sugestie sau pur și simplu vrei să discuți despre jocul tău preferat sau caracteristica ta preferată, poți folosi forumul de discuții Steam pentru a interacționa cu mii de utilizatori.Pe partea laterală a forumului de discuții poți găsi linkuri către subgrupurile oficiale ale caracteristicilor. Fiecare subgrup are propriul forum de discuții, calendar și anunțuri.

De asemenea, poți alege să schimbi obiectivul principal al forumului de discuții de la Steam la jocuri, instrumente și servere. Asigurându-te că postezi în forumul corect este cea mai bună modalitate de a obține răspunsuri rapide și adecvate la întrebările tale.

  • Forumuri Steam: Secțiunea generală pentru discuții legate de Steam, Clientul Steam și caracteristicile Comunității.
  • Forumuri de joc: Această secțiune te va conduce la Centrul de joc și la secțiunea de forum pentru fiecare joc de pe Steam.
  • Instrumente și servere: Această secțiune este pentru discuții legate de Steam și Instrumente pentru servere.

Selectarea forumurilor Steam este vizualizarea implicită:Schimbarea la Forumuri de joc va rezulta în apariția unei liste derulante care vă va oferi câteva opțiuni bazate pe activitatea ta recentă și pe comunități.Dacă alegi căsuța de căutare „Caută după joc”, poți găsi un Centru de joc relevant pentru forumul de joc ales, care va fi afișat automat în timp ce tastezi sau dacă apeși tasta Enter.Primul lucru pe care îl vei vedea va fi o listă a discuțiilor pentru fiecare secțiune, cu numele utilizatorului care a creat discuția și numărul de răspunsuri (și când a fost postat ultimului răspuns) în partea dreaptă.Poți face click pe o discuție pentru a citi-o de la început. Dacă faci click pe pictograma plicului închis, citirea va începe de la ultimul mesaj necitit din acea discuție.

În cazul în care nu au existat răspunsuri noi la un subiect de la ultima vizită, pictograma plicului se schimbă, iar subiectul este afișat într-o nuanță mai închisă de albastru. Consultă tabelul de mai jos pentru exemple de fiecare stare de citire.

Subiect închis
Înseamnă că acest subiect a fost închis de un moderator.
Subiect mutat
Înseamnă că acest subiect a fost mutat, deoarece a fost postat în secțiunea greșită.
Subiect citit
Înseamnă că ai citit deja acest subiect.
Subiect necitit
Înseamnă că nu ai citit acest subiect încă.
Moderator al comunității
Înseamnă că acest utilizator este un Moderator. Numele lor va fi portocaliu.
Angajat Valve
Înseamnă că acest utilizator este un Angajat Valve. Numele lor va fi verde, dar nu va avea neapărat acest logo.

Dacă crezi că ești pregătit să creezi un subiect despre o problemă potențial cunoscută, aruncă o privire în partea de sus a fiecărei secțiuni a forumului pentru subiecte fixate care pot oferi informații despre aceasta, înainte de a crea unul nou.Odată ce ești lămurit și ești sigur că ai nevoie de un nou subiect, continuă cu entuziasm!

Să răspunzi la un subiect este simplu. Pur și simplu fă click pe discuția la care dorești să răspundeți. De asemenea, poți alege să începi o nouă discuție făcând click pe „Începe o discuție nouă"

Când tastezi un mesaj, poți alege dintr-o listă de emoticoane, dacă acestea sunt prezente în inventarul tău.Dacă vrei să fi ținut la curent cu fiecare subiect creat într-un anumit forum de discuții sau dacă vrei să urmărești răspunsurile la un anumit subiect, poți face acest lucru făcând click pe butonul de abonare. Procedând astfel, vei primi o notificare Steam care te va alerta. Te poți dezabona în orice moment făcând click pe butonul de dezabonare.
Grupuri

Grupurile Steam sunt o modalitate excelentă de a rămâne în contact cu un grup mare de persoane, ♥♥♥ ar fi o comunitate de gaming, un clan, o breaslă sau poate doar un grup de prieteni. Majoritatea grupurilor sunt deschise pentru toți, însă este posibil ca un grup să fie privat sau să necesite o invitație pentru a te alătura.

Grupurile au abilitatea de a comunica cu membrii lor prin intermediul evenimentelor din calendar, discuțiilor private, chatului de grup și a notificărilor de anunțuri.Poți afla ♥♥♥ să creezi, să te alături și să menții un grup Steam citind articolul publicat de Asistența Steam. De asemenea, poți consulta următorul ghid.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=334896308
Restricții de cont


Întrebări comune legate de restricții:

Pentru a utiliza majoritatea caracteristicilor Comunității Steam, trebuie îndeplinite unele dintre următoarele cerințe. Dacă vrei să adaugi prieteni pe Steam, contul tău nu trebuie să fie limitat. Pentru mai multe informații despre detaliile privind restricțiile, consultă articolul cu întrebări frecvente de la Asistența Steam.

Iată două diagrame infografice (create inițial de Tito Shivan) pentru a te ajuta să determini de ce contul tău ar putea fi restricționat:

Dacă preferi o soluție interactivă, Dr. McKay a creat o versiune interactivă aici[www.doctormckay.com].


Dacă ai nevoie să afli mai multe, uită-te peste Întrebările frecvente despre Schimburi și folosirea Pieței.
Păstrarea calmului


Desigur, este întotdeauna ușor să lași o postare argumentativă să te momească, dar acest lucru nu va duce decât la vești proaste pentru tine și pentru toți ceilalți implicați.

Este ușor să te enervezi... mai ales atunci când un alt utilizator te implică pe tine sau pe alții prin trolling și alte forme de deranj, dar cel mai bun lucru pe care poți să-l faci în orice situație este să rămâi calm și să nu-i lași să te afecteze.

Pentru binele propriu și pentru a avea o experiență mai bună, încearcă să eviți instinctul unui răspuns furios. În schimb, adoptă cea mai bună abordare posibilă... nu răspunde. Dacă se întâmplă ca subiectul, postarea sau acțiunea să încalce Regulile comunității, raportează postarea, subiectul sau utilizatorul în cauză.

Pentru cele mai bune modalități de a-ți păstra calmul și de a trece peste situație, consultă secțiunea Raportarea comportamentului neadecvat.
Raportarea comportamentului neadecvat


Conținutul postat de utilizatori care este neadecvat, care încalcă drepturile de autor sau care nu are legătură cu un Centru de comunitate poate fi raportat făcând click pe stegulețul de raportare.

Discuții/Postări/Raportarea subiectelor

Dacă vezi un comportament care crezi că ar trebui raportat, primul pas este să nu te implici. Confruntarea altora cu regulile comunității, cu Acordul pentru abonații Steam sau altele similare va duce, cel mai probabil, la agravarea situației și la agresiune. De asemenea, este posibil să fi văzut ca fiind contribuitor la problemă.

Pentru a raporta ceva moderatorilor, dezvoltatorilor sau angajaților Valve, pur și simplu completează câmpul de text cu o descriere clară a regulii încălcate. Este necesară o singură raportare, raportarea repetată a aceluiași conținut nu va avea niciun impact asupra răspunsului.

Așadar, dă click pe stegulețul de raportare, așa ♥♥♥ este ilustrat mai sus, și se va deschide o fereastră de dialog:După ce a-ți completat-o, faceți click pe Raportează și aceasta va fi trimisă către moderatori.

Raportarea de profiluri

Dacă încerci să raportezi un utilizator pentru tentativă de înșelăciune sau dacă conținutul incriminant există pe profilul unui utilizator, poți selecta fila „Mai multe” din pagina de profil a acestuia și apoi „Raportează jucătorul”.

Odată ce ai făcut click pe butonul de raportare, va apărea fereastra de raportare. Completează o scurtă descriere cu motivarea raportului tău și selectează caseta corespunzătoare, dacă este cazul. (Mai multe informații despre acest proces aici)Raportarea DMCA a conținutului

Dacă raportezi conținutul pentru încălcarea drepturilor de autor, va trebui să depui o plângere DMCA (Drepturile de autor ale erei digitale). Când fereastra de raportare este deschisă, fă click pe linkul de sub caseta de text pentru a fi direcționat către pagina de reclamație DMCA.Rapoartele conținutului postat de utilizatori sunt analizate atât de Valve, cât și de moderatorii voluntari ai comunității Steam. Dacă se iau măsuri împotriva conținutului pe care l-ai raportat, este posibil să primești o notificare prin email. Rapoartele DMCA nu sunt gestionate de moderatorii voluntari, doar Valve are acces pentru a acționa în acest sens.

O ultimă observație: asigură-te că ai citit Regulile și îndrumările pentru Steam înainte de a raporta sau de a trimite propriul conținut. În plus, poți consulta și următorul ghid.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=143962136
Mai multe ghiduri legate de Comunitate


Consultă câteva ghiduri suplimentare care tratează în profunzime caracteristicile Comunității, majoritatea create de mereu minunatul Jimo:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=265127337

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=177244559

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=145245037

Asta-i tot!


Woohoo! Ai reușit să parcurgi tot ghidul. Meriți cu prisosință un sandviș... și o insignă de Stâlp al comunității.

Acum du-ți cunoștințele la un nou nivel și du-te și postează un subiect inteligent, creează niște conținut fain pentru comunitate sau pur și simplu răspunde-i frumos cuiva – și fă ceva de neuitat, pentru că avem încredere în tine!


Noi, toți cei care am contribuit la acest ghid, sperăm că ai găsit aceste informații utile și informative. Dacă ți-a plăcut, te rugăm să-l împărtășești cu noii membri și cu prietenii nou-veniți pe Steam.

Ne-a scăpat ceva ce ar fi trebuit să fie adăugat? Am greșit unele informații? Anunță-ne în secțiunea de comentarii sau contactează-l pe unul dintre contributori în privat.

Mulțumim că ai citit și continuă să fi grozav!


< >
2 Comments
The Night Wolf Apr 15, 2017 @ 10:45am 
Is interesting!:steammocking:
zuzu Jan 20, 2017 @ 10:38am 
gj