Transport Fever

Transport Fever

Not enough ratings
Locon 9900 repaint pack (NS 1800)
 
Rate  
Favorite
Favorited
Unfavorite
File Size
Posted
11.436 MB
Jan 27 @ 4:45pm
1 Change Note ( view )

Subscribe to download
Locon 9900 repaint pack (NS 1800)

Subscribed
Unsubscribe
Description
Adds all current and past Locon repaints to your game. Locon bought these locomotives from the Dutch Railways, and used them for freight transport, and (in some occasions) passenger transport. These operations ran/run in the Netherlands, Germany and Belgium. Please read the individual train descriptions for some interesting background information!

The locomotives are available from 2013.

This mod requires the NS 1600/1700 mod by oppie.
< >
13 Comments
Meneer Kaktus  [author] Feb 14 @ 4:16am 
EmperorDarthSidious (NL) om de trein te laten werken zou je de code in moeten duiken, transport fever heeft een (nogal) beknopte developer documentantie, misschien heb je daar wat aan. Hier is de link: https://www.transportfever.com/wiki/doku.php?id=modding:developerinfo:start#models . Het maken van repaints is echt te veel om even kort uit te leggen.
EmperorDarthSidious (NL) Feb 14 @ 2:31am 
Nou, tot dusver nog geen succes...Geprobeerd om de 1100 om te bouwen naar turqoise maar zonder succes. Toen ik klaar was met verven was het bestand 16 mb in plaats van 5 mb origineel...Spel opgestart, crash op het moment dat ik de locomotief de remise uit wil laten rijden.

https://treinsamenstelling.wordpress.com/2013/10/27/nselocs/

Ik zou graag de 1100, 1200 en 1300 willen doen. Maar ik kom nergens...Ik kan ook nergens een goede tutorial vinden. Ben aan de slag gegaan met de verfpot om hele delen te overschilderen, met de borstel, potlood en soms pixel voor pixel kleuren. Ook met de zogenaamde hue saturation aan de gang gegaan om te proberen kleuren op die manier te veranderen...Nu 5 uur later, snap ik er nog niks van. Kan je me misschien verder helpen ?
EmperorDarthSidious (NL) Feb 11 @ 5:35am 
Helaas heb ik weinig aan die link...Het is niet echt een tutorial zo te zien. Ik ben nu wel zo ver dat ik met GIMP een DDS afbeelding kan openen...dwz ik zie dus nu de skin van een locomotief voor me op mijn scherm. Nu moet ik nog een tutorial vinden om zo'n skin te bewerken/kleuren/logo toevoegen etc.
Meneer Kaktus  [author] Feb 10 @ 4:13am 
EmperorDarthSidious (NL) blender is voor het maken van 3d modellen, je zou Gimp of Paint.net kunnen proberen. Mischien helpt deze link: https://www.transportfever.net/index.php/Thread/6829-Repaint-Tutorial-in-English/
EmperorDarthSidious (NL) Feb 10 @ 2:57am 
Ok, en zijn er ook nog alternatieven voor die programma's ? Photoshop is een behoorlijk duur programma heb ik begrepen...Kan je daarvoor bijvoorbeeld ook Blender gebruiken ? Dat andere programma heb ik nog nooit van gehoord. Kan je me ergens heen wijzen waar een tutorial voor zoiets staat ? De tijden om een locomotief een andere skin te geven zijn aanvaardbaar, maar ik als noob die nog alles moet leren zal er waarschijnlijk langer mee bezig zijn...

Ik wil met iets makkelijks beginnen. Bijvoorbeeld de 1200 in turquoise uitvoering maken...
Meneer Kaktus  [author] Feb 9 @ 10:03am 
@EmperorDarthSidious (NL) ik gebruik Photoshop en Substance Painter. Het maken van een reskin is simpelweg een texture aanpassen. Deze zitten meestal in de texture folder, en zijn .dds bestanden. De tijd ligt enorm aan jezelf (software, kennis, tijd, etc.) ikzelf ben gemiddeld 2a 3 dagen bezig met een repaint. Voor de VIRMm was ik een week bezig, en voor de NMBS TRAXX een dag. Het verschil is dus enorm.
EmperorDarthSidious (NL) Feb 9 @ 7:30am 
Hey Meneer Kaktus, zou je mij iets kunnen leren over het maken van skins voor locomotieven ? Hoeveel tijd kost zoiets, per locomotief, wat voor programma's heb je er voor nodig. Ik heb zelf weinig ervaring met modding, maar ben hongerig om zoiets te leren...Er zijn een hoop Nederlandse locomotieven die wel een leuke nieuwe skin kunnen gebruiken...Los van de toestemming er voor die je wel of niet krijgt, al zou ik het voor mezelf doen, ik ben toch nieuwsgierig...
Meneer Kaktus  [author] Jan 29 @ 2:46pm 
@EmperorDarthSidious (NL), de treinen zijn pas beschikbaar vanaf 2013.
Meneer Kaktus  [author] Jan 29 @ 2:45pm 
@Batavius, allicht. Ik ga nu even verder met mijn YouTube serie van Nederland, daarna ga ik weer met de treinen verder. Volgens mij zijn de mondjes weer even gevoed ;)
EmperorDarthSidious (NL) Jan 29 @ 2:14pm 
Very nice mate ! Are these save game compatible ? I'm on a savegame in 2008 and selected them, but I can't see them. From what year are these available ?