kakaska
Sándor László   Slovakia
Achievement Showcase
82,120
Achievements
62
Perfect Games
41%
Avg. Game Completion Rate
Items Up For Trade
Favorite Game
1,437
Hours played
1,125
Achievements
Screenshot Showcase
HuniePop Gorgeous Girls
5
Review Showcase
527 Hours played
Nagyon örültem amikor megjelent egy Dragon Ball játék hivatalosan is PC-re, mert nagy rajongója vagyok a Dragon Ball világának.

Xenoverse-t játszva részt vehetünk főleg a DB Z anime sorozat történéseibe, de a GT és néhány mozifilm történéseibe is. Akik örültek a sorozatnak, azok nem csalódnak a játékban sem. Trunks kíván Shenrontól egy harcost (minket), akinek helyre kell hoznia a múltban megváltoztatott történéseket, hogy minden úgy folytatódjon ahogyan a sorozatokban eredetileg láttuk. A sztori módon kívül még sok mellékküldetés (Parallel Quest) is van, ahol némelyikben a pozitív hősöket is elverhetjük :) A játékban fokozatosan feloldjuk a szereplőket (csak párat nem), melyekkel is teljesíthetjük a mellékküldetéseket, illetve magunkkal vihetünk közülük 2 harcost ha akarunk. Online módban mások is csatlakozhatnak hozzánk a küldetésekhez vagy a versus módban összemérhetjük erőnket, ügyességünket saját és a feloldott karakterekkel is. Játszhatunk 1vs1, 2vs2 vagy 3vs3 csatákat.

Pozitívum, hogy gyengébb gépeken is elfut a játék, habár erős gépeken is csak átlagos a grafikája.
Ha megszerezzük a 7 kristálygömböt a többi időőrzőtől (Time Patrol), akkor kívánhatunk Shenrontól.
Rengeteg képesség, felszerelés és Z-lélek (Z-Soul) szerezhető be, melyek megváltoztatják a harci tulajdonságainkat. Különböző kapszulákat is használhatunk, melyekkel feltölthetjük életerőnket, állóképességünket és támadóenergiánkat (KI) stb..
Saját karakterünk 7 változata is elmenthető, melynek más lehet a felszerelése és képessége. Mindegyik egyszerre fejlődik.
Billentyűzet és egér segítségével is könnyen lehet harcolni és néhány kombót is végrehajthatunk az egér jobb és bal gombjait kombinálva, hogy hatékonyabb legyen a támadásunk és időt nyerjünk valamelyik támadóképességünk aktiválására.
Mindegyik választható karakternek egy olyan egyedi támadása van, amit védekező állásból tud végrehajtani ha közel áll az ellenfeléhez.
Jóságos és gonosz mestereink is lehetnek, melyektől tanulhatunk.
Végigjátszás után megmaradnak a megszerzett képességek, a nem viselt felszerelések és Z-lelkek az újonnan létrehozott karaktereknek is és így ők már gyorsabban fejlődnek. Főleg, hogy részt vehetnek a korábban feloldott, több tapasztalati pontot megszerezhető küldetésekben. A mesterek is megmaradnak.
Herculesnek frappáns megoldása van, hogy a levegőben maradjon.


Sajnos a játéknak több olyan hibája is van, amit könnyen javíthatnának:

A karakterkészítőben nem tüntetik fel, hogy a karakterünk testfelépítése hogyan változtatja meg a harci tulajdonságainkat, életerőnket. Később szerencsére Shenron teljesítheti a kívánságunk és megváltoztathatjuk testfelépítésünk és a kinézetünket is, hogy harci stílusunknak megfelelő karakterünk legyen. Nevünket és fajunkat nem változtathatjuk meg, de ha végigjátszottuk a játékot, akkor készíthetünk új karaktert. 8 különböző karaktert (5 fajból) szerkeszthetünk. Jó lett volna ha 10 szabad helyünk van, mert így azokból a fajokból is lehetne 2, ahol nincsen nő, mert kétféle támadástípusra (Strike, KI Blast.) lehetne őket is tökéletesíteni.
A szerverhez túl lassan kapcsolódunk és nagyon kevés az online játékos.
Amikor barátainkkal szeretnénk online mellékküldetésekben kalandozni, akkor mindegyik után újra kell szobát készíteni és meghívni őket játszani, mert addig csatlakozni se tudnak hozzánk amíg ki nem választjuk a küldetést.
Nem lehet újraindítani a mellékküldetéseket ha vége, a versus harcokat lehet. Pedig sok időt megspórolnánk, amikor csak pl. egy csizmát szeretnénk mér végre megkapni a 15. próbálkozás után.
Ritkán kapunk a küldetések során feloldható cuccokat (kivételek a különböző kapszulák) és sokszor ugyanazt adja. Véletlenszerűen adja őket, ha teljesítünk bizonyos feltételeket.
A menüben nem az irányítás gombokkal lépkedünk.
TokiToki City városkában sajnos rengeteget kell rohangálnunk.
Csak kis kozmetikai javítás mutatja a ruhánkon a harcközben elszenvedett sérüléseket. Sokat dobna a játékélményen, ha alacsony életerőnél szakadt, rongyos lenne a ruhánk, mint a sorozatban.
Sajnos ugyanaz a mester lesz aktív az összes karakterünknél és így nem lehet kihasználni a megfelelő mester erősítő támadását (Z Assists) a különböző karakterünknél.
Nincs Buu mester :( pedig van egy üres hely a mestereknél.
Csak alacsony kategóriás felszereléseket cserélhetünk barátainkkal.
Csak 2 Ultimate Attacks-t vihetünk magunkkal, mert nem aktív a 3. hely. Így a Csillagharcosnak csak egy ilyen támadása lehet, mert a másik hely az átváltozáshoz kell.
A létrehozott csillagharcosunk nem tudja elérni a Super Saiyan 3. szintet, pedig a játékban benne van és csak akkor használhatjuk ezt a képességet, ha olyan Gokut vagy Gotenkset használunk akinél ez az átváltozás megvan a képességük közt.
Tien Shinhan gyenge támadásai. Hihetetlen, hogy a játékban Yamcha is erősebb tőle.
Néhány választható karakter hiánya, pl. Majin Vegeta, Dabura, Supreme Kai (Neptunusz), Dodoria, Zarbon, Dr. Gero, Android (C) 19 és 16. Legalább a többség öltözékét elérhetővé tették.
Felesleges választható karakterek, pl. különböző Saibaman tipusok és Frieza csicskásai.
Great Ape (Oozaru) nem választható karakter pedig a játékban szerepel. Tudom, hogy nem tud repülni, de legalább olyan helyszínekre engedhették volna, ahol van talaj. Ginyu testcserés támadását is megoldották, hogy csak az 1vs1-ben használhassuk.


Köszönöm, hogy végigolvastad az értékelésem!
Cserébe elárulom, hogyha regisztrálsz a kiadó weboldalán, akkor megkapod az ingyenes Movie costume pack DLC-t, mely nagyon jó ruhákat tartalmaz https://www.bandainamcoent.eu/vipcorner/get/slug/dlc-dragon-ball-xenoverse-movie-costume-pack-for-pc-steam
Akinek megvan a Season Pass, az automatikusan megkapja ezt a DLC-t is.


Szerkesztés:

Akinek megvan a 2. rész is és átszeretné oda vinni a régi karakterét, az ezeket a képességeket (skills) cserélje át másokra, mert ezek elvesznek, nem átvihetőek: Super Saiyan 1, 2, Super Vegeta 1, 2, Kaioken, X3, X20, Potential Unleashed, Riot Javelin, Rebellion Spear, Tyrant Lancer, Prelude to Destruction, Strike of Revelation, Symphonic Destruction.

Semelyik Z-Souls-t se lehet átvinni, Super Soul van már helyette.

Sajnos a ruhák tulajdonságai is megváltoztak a 2. részben, ezért érdemes előtte rákeresni, hogy melyik ruha hogyan változott meg.
pl. Beerus' Clothes adott az első részben Health -5, Ki -5, Stamina 0, Basic ATK +5, Strike Supers +5, Ki Blasts Supers +5, a másodikban pedig már Health -5, Ki +5, Stamina +5, Basic ATK -5, Strike Supers -5, Ki Blasts Supers +5.

Nem az átvitt karakterrel játszunk ( azért szerepel benne), de az új karakterünk már használhatja az ő ruháját, kiegészítőjét és képességeit.
Achievement Showcase
82,120
Achievements
62
Perfect Games
41%
Avg. Game Completion Rate
Salien Stats
Level Reached
10
Bosses Fought
1

Experience Earned
1,229,910
Favorite Guide
Created by - DMS
903 ratings
[h1]Gyors útmutató a Steam profilod egyedivé varázslásához könnyedén.[/h1]

[h1]FONTOS! A steam szinted minimum legyen lvl10 de az ajánlott lvl20 vagy több ugyanis tíz szintenként érhetőek el vitrinek, amik nélkülözhetetlenek az egyes témákhoz, díszítése