52 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 6.1 hrs on record (1.9 hrs at review time)
Posted: Nov 5, 2019 @ 12:45pm

Early Access Review
Üdvözöllek!

Megpróbálom leírni nektek a játékkal kapcsolatos észrevételeimet és véleményemet. Mindenkinek jelezném, hogy ez a saját gondolatom és nem mindenkinek ugyan az a meglátása.

Kezdjünk is bele.


Előszó

Igen... Meglátszik még, hogy a játék hiányos itt-ott, viszont mindenkinek jelezném, hogy fel van tüntetve hatalmas betűkkel, hogy a játék Early Access. A negatív értékelések nagy része arról szól, hogy hiányos vagy rossz a mechanika. Aki nincs tisztában az Early Access fogalmával, azt felvilágosítom, hogy ebben a szakaszban a fejlesztők egyfajta előfinanszírozásként innen szedik be az elkészítéshez szükséges pénzösszeget, vagy annak egy részét. Tehát a játék kezdeti fázisban van.

Történet

A történetből, ami eddig benne van a játékban (2019.11.05) az szűrhető le, hogy egész érdekes Story-val és viszonylag sok párbeszéddel állunk szemben a jövőre nézve. Eddig még kusza és hiányos, de az ötletek és az elképzelések jók. A következő sorok tartalmazhatnak Spoilert, ezért kérlek saját felelősségre olvasd el.

Ha meghalsz a játékban (JELENLEG ÍGY VAN), akkor az első naptól indul újra, de kapunk egy "Alternatív Memória" segítséget, ami annyit tesz, hogy például az első belépésnél nem tudjuk a jelszót, amit Oliver kérdez, de ha meghalunk és újra kezdődik, akkor már tudni fogja karakterünk azt.


Mechanika

A játék remekül ötvözi a kategóriákat, aminek köszönhetően van egy alap hangulata. A helyenként ijesztő részek vagy jelenetek mellett kifejezetten élvezhető a játékmenet mint Stalker. Néhány funkció ami szerintem alapvető lenne, még nincs benne, ami picit nálam szemet szúrt (például a raktár rendszer sehol nincs a játékban még). Ennek ellenére van benne egy jó pár dolog, amit eddigi játékok során még nem tapasztaltam.

Design

Ha valaki esetleg ne tudná, akkor leírom. A csapat, akik csinálják a játékot négy éven keresztül jártak ki Chernobyl-ba és 3D Scannelték az épületeket és tárgyakat. Erről bővebb infót és videókat találhattok a hivatalos YouTube csatornájukon. Kezdetben egy VR Túrát csináltak, aztán ráálltak erre a játékra. A pálya elemek nagy része az igazi Chernobyl alapján van a játékban, ami szerintem elég nagy munka és kifejezett elismerést is érdemel. A játék alapvetően nem néz ki rosszul, viszont én várom, hogy az Ultra kinézet is teljesen optimalizáltan elérhetővé váljon (és ne csak béta legyen).

Észrevételek

A játék még hemzseg a kisebb-nagyobb hibáktól, de ettől függetlenül egész jól játszható (egy ideig) már most. A készítők hatalmas figyelmet fordítanak a Hiba Jelentésekre, ami elismerést érdemel. Ha nagyobb probléma akad a játékban azonnal javítják, de alapvetően a tervek szerint hetente lesz kisebb fix és Update csomag, havonta pedig nagyobb funkció, pálya és egyéb Update. Az én meglátásom szerint a fejlesztők próbálnak a közösségre figyelni és remekül végzik a dolgukat.

Megéri?

Véleményem szerint megéri az árát és nem is sok. A játék szerintem nagyon ütős lesz, főleg ha kész lesz teljesen. Én bevallom. Letöltöttem máshonnan, de mivel megtetszett a játék, így megvettem már most, mivel szeretném látni, hogy hogyan fejlődik és szeretném támogatni a fejlesztőket is ebben. Abszolút ajánlom mindenkinek aki egy picit is oda van az efféle játékokért.

Köszönöm, ha végig olvastad és ha bármi kérdésed van a játékkal kapcsolatban, akkor nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.

Üdv,
Entity
Was this review helpful? Yes No Funny