STEAM GROUP
Steam Remote Play homestream
STEAM GROUP
Steam Remote Play homestream
4,830
IN-GAME
51,608
ONLINE
Founded
November 7, 2013
Steam Streaming Speakers extreme echo; cannot find a solution anywhere online
Here's a link to my reddit post, which showcases the phenomena and that I've received no help so far.

https://www.reddit.com/r/Steam_Link/comments/us0l98/why_is_my_sound_echoing_like_this_this_occurs_on/

I've tried every feasible solution online since Steam Link released, and I cannot find the answer. Any additional tips or help is greatly appreciated, as I've love to use my new iPad to stream games to it while hanging out with the wife on the couch
< >
Showing 1-3 of 3 comments
_I_ May 18 @ 7:31am 
have you tried disabling them?

be sure to set the correct config in windows audio control panel
disable all unused devices
(windows often has trouble swapping between last used devices after one is removed when more than 2 are enabled)

steam can capture from its launched game or using streaming speakers
if your sound and mic/voip are both set to streaming speakers, it may be capturing twice
Last edited by _I_; May 18 @ 7:32am
Mamekuma May 18 @ 8:56am 
Originally posted by _I_:
have you tried disabling them?

be sure to set the correct config in windows audio control panel
disable all unused devices
(windows often has trouble swapping between last used devices after one is removed when more than 2 are enabled)

steam can capture from its launched game or using streaming speakers
if your sound and mic/voip are both set to streaming speakers, it may be capturing twice

I'm not sure I fully understand, but I when I look at my audio panel it only shows the Steam Streaming Speakers are outputting audio when I stream to my iPad or earbuds. Oddly enough, switching to my TV speakers while streaming causes no echo, but obviously that's useless for what I need

When I test the speakers on Stereo setting, it seems like only the right channel starts to echo. Mono is only marginally better, but there's a faint reverb in the background, and 5.1 surround sound has no echo but gets screechy
_I_ May 18 @ 10:20am 
it may be a sound card driver issue
grab the correct drivers from the mobo or oem site
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Per page: 1530 50