Officiële groep

Steam Blog

Profiel _

4,707 Leden  |  259 In spel  |  1,559 Online  |  55 in groepschat

Geen informatie gegeven.Aankondigingen _


We hebben een nieuw maandelijks overzicht van beste uitgaven voor jullie klaargestoomd en werpen vandaag een blik op de spellen die in augustus op Steam werden uitgebracht. Er waren deze maand weer veel nieuwe spellen, maar hier richten we de schijnwerpers op de top twintig van onze hitlijst. Net als de vorige maanden stelden we die top twintig samen aan de hand van de omzet die spellen genereerden tijdens de eerste twee weken na uitgave. Ook de top vijf gratis spellen zetten we voor je op een rijtje, en die werden geselecteerd aan de hand van het totale aantal unieke spelers dat ze tijdens hun lancering behaalden.

Te land, ter zee en in de lucht

Het is elke maand bij het opmaken van deze lijsten weer een leuke verrassing om de verschillende types van spellen te zien waar spelers van genieten. Tijdens augustus zagen we die diversiteit naar een uniek niveau getild, met een heel spectrum aan transportmiddelen die door spelers erg gesmaakt werden. Of ze nu boven de wolken uitstegen met Microsoft Flight Simulator, spoorwegnetwerken over de hele wereld gingen verkennen met Train Sim World® 2, achter het stuur kropen in Project CARS 3, of het (mystieke) ruime sop kozen met  Spiritfarer®, het is duidelijk dat er in augustus geen gebrek was aan allerhande voer-, vlieg- en vaartuigen. Het zal interessant zijn om te zien welke nieuwe transportmiddelen er in de loop van de volgende maanden nog op Steam zullen verschijnen.

Remote Play

Het was ook opmerkelijk hoeveel van de topuitgaven van augustus een vorm van integratie met Remote Play aanboden. Ongeveer de helft van de spellen uitgegeven in augustus ondersteunt deze functie, waarmee je spellen vanaf een pc kunt opstarten en ze vervolgens streamen en spelen op een aantal andere, ondersteunde apparaten. Het is niet uitzonderlijk dat spelers vandaag de dag verschillende mobiele apparaten hebben, dus is het ook logisch dat ontwikkelaars spelers de vrijheid bieden om hun spellen te spelen op om het even welk apparaat ze op een gegeven moment toevallig in handen hebben. Voor sommige spelers betekent dat met één vingerveeg op een tabletscherm aliens kunnen looten in  Risk of Rain 2. Anderen gebruiken misschien liever een smartphone om er hier en daar een vriend uit te kegelen in een potje Fall Guys. Of je nu gaat voor het gemak van spelen op je telefoon, het unieke type interactiviteit van een tablet, of het comfort van de bank voor je tv, je vindt duizenden spellen met ondersteuning voor Steam Remote Play op onze Remote Play-hub.

Drie van de spellen op onze lijst voor augustus gaan nog een stapje verder en bieden ondersteuning aan voor Remote Play Together. Met die functie kunnen vrienden via de Remote Play-technologie deelnemen aan elkaars sessies, net alsof ze in dezelfde kamer samen zouden zitten. Als jij of een van je vrienden net de augustushits Captain Tsubasa, PGA TOUR 2K21, of Spiritfarer® hebt gekocht, speel dan zeker een gedeelde sessie en proef de kick van (virtueel) samen lokale multiplayers spelen.

Newbies op Steam

Tot slot willen we ook de teams die erin geslaagd zijn om met hun allereerste uitgave op Steam op deze lijst te belanden van harte verwelkomen én gelukwensen. Dus: knalhard gefeliciteerd en een superwarm welkom aan:DDNet Team, Eleon Game Studios, Gniller, Guerrilla, jacktostudios, KLab Inc., Panache Digital Games, PuffballsUnited, TAMSOFT CORPORATION, Thorium, Twinbeard, Inc., en Wube Software LTD.

--

De beste uitgaven van augustus

Dit zijn de topuitgaven van augustus, gesorteerd op datum van uitgave (je kunt ze ook terugvinden op deze handige uitverkooppagina):


Fall Guys
Mediatonic (VK)


Empyrion - Galactic Survival
Eleon Game Studios (Duitsland)


Phantasy Star Online 2
SEGA (Japan)


UnderMine
Thorium (Canada)


The Henry Stickmin Collection
PuffballsUnited (VS)


Horizon Zero Dawn
Guerrilla (Nederland)


Risk of Rain 2
Hopoo Games (VS)


Factorio
Wube Software LTD. (VK)


Microsoft Flight Simulator
Asobo Studio (Frankrijk)


Rogue Legacy 2
Cellar Door Games (Canada)


Spiritfarer®
Thunder Lotus Games (Canada)


Train Sim World® 2
Dovetail Games (VK)


PGA TOUR 2K21
HB Studios Multimedia Ltd. (Canada)


Ancestors: The Humankind Odyssey
Panache Digital Games (Canada)


Captain Tsubasa - Rise of New Champions
TAMSOFT CORPORATION (Japan)


Control
Remedy Entertainment (Finland)


Project CARS 3
Slightly Mad Studios (VK)


Madden NFL 21
Electronic Arts (VS)


Night of the Dead
jacktostudios (Zuid-Korea)


Wasteland 3
inXile Entertainment (VS)


--

De beste gratis uitgaven van augustus


Dit zijn de top vijf titels van augustus die je gratis kunt spelen, gerangschikt op basis van hun totale aantal unieke spelers:


Phantasy Star Online 2
SEGA (Japan)


BLEACH Brave Souls
KLab Inc. (Japan)


DDraceNetwork
DDNet Team (Duitsland)


Incremental Adventures
Gniller (Nederland)


Frog Fractions: Game of the Decade Edition
Twinbeard, Inc. (VS)

--

Benieuwd naar de vorige maanden? Hier vind je meer lijsten met beste uitgaven:
Alle 67 reacties weergeven
Alle 108 reacties weergeven
Alle 186 reacties weergeven

Verwachte evenementen _

0 evenementen in de komende twee weken

Alle evenementen weergeven