Age of Empires III: Definitive Edition

Age of Empires III: Definitive Edition

View Stats:
The game just won't launch
when i press play the game just dont show up, it keeps running in background, sorry for the bad english
< >
Showing 1-15 of 42 comments
Same problem. First two times game launched normal. Today do not launch. Without error. Just black small window.
Here the same, 2 games played now it runs just the intro than he trows me out ?
A strange game. It started after restarting the computer. Although I didn’t do anything and didn’t change.
.:Jj:. Oct 3 @ 7:51am 
Game is launching just fine, Your computer has problems that influence the launching of this game.
There are 1000 reasons for that, and without any specific info, I won't even guess what might be causing it.
Fridijj Oct 3 @ 3:47pm 
I have the same problem. The game does not start. Any solution???
Game was able to start just after a reboot. On the forums ppls write that aoe3 should be installed on the main disk (c). It is also recommended to place the game folder in the antivirus and firewall whitelist.
Fridijj Oct 3 @ 5:05pm 
I installed in the D disk. Are you saying that I have to dowloand again 40GB JUST FOR THAT?

" No se encuentra el punto de entrada del procedimiento EventSetInformation en la biblioteca de vinculos dinamicos ADVAPI32.dll "

that message for me
Last edited by Fridijj; Oct 3 @ 5:06pm
My game is also not installed on C.
The STEAM has the option to transfer the game to another disk. You don't need to download anything again. Sorry for my English))
Fridijj Oct 3 @ 5:09pm 
Esta bien mi ingles tambien es malo jajaja. gracias voy a probar eso, pero me estoy desesperando, nada me funciona :(
Do not be lazy to reboot more often)). And good luck!
I have the same problem with this game after the update today,it just doesn't lauch after I press the game start key.My OS is win7.
Last edited by meadowwander; Oct 12 @ 10:48pm
Originally posted by Fridijj:
Esta bien mi ingles tambien es malo jajaja. gracias voy a probar eso, pero me estoy desesperando, nada me funciona :(

Has podido jugar al menos una vez? Pregunto porque te respondí en un tema pasado...
Originally posted by meadowwander:
I have the same problem with this game after the update today,it just doesn't lauch after I press the game start key.My OS is win7.

As far as I know, AoE 3 DE doesn't run in Windows 7... You need Windows 10 or 11.
Originally posted by El Ranger Blanco:
As far as I know, AoE 3 DE doesn't run in Windows 7... You need Windows 10 or 11.
Thanks for your reply.I could still play the game yesterday with win7 although.
Last edited by meadowwander; Oct 12 @ 11:07pm
DespotAspid Oct 12 @ 11:19pm 
The strangest thing is that the pirated version of the game works without problems. On any disk. And on windows 7. I think, as a license owner, I have the right to use the best version of the purchased product. In this case, it is the pirated version. The developers themselves are to blame! They make tons of cosmetics, but they don't fix the game. And judging by the forum, many have problems.
< >
Showing 1-15 of 42 comments
Per page: 15 30 50