Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive

View Stats:
Lycosa Mar 20, 2014 @ 2:06pm
How to fix high Var rate (netgraph)?? lag
I have weird lag even though i have a powerful PC and i have tried some stuff. MY fps is GOOD =)! But guys, my Var and sv in the netgraph thing are bad. It goes yellow sometimes, so it jitters/lags... Ping and FPS is fine.

What is the problem, how to fix? Please help... - . -

EDIT: SORRY GUYS I DONT KNOW HOW TO FIX IT. It fixed itself for me..
Last edited by Lycosa; Feb 20, 2017 @ 7:52am
< >
Showing 1-15 of 124 comments
sol1d Mar 20, 2014 @ 2:09pm 
its server side if your rates are correct
Lycosa Mar 20, 2014 @ 2:12pm 
What rates do you mean some console command rates? Can you say how to check if my rates are OK. It's not server side, it always happens so i dont think it's because of the server.
Brybo Mar 20, 2014 @ 2:15pm 
Packet loss, which has nothing to do with how good your PC is. It is networking issue, either on the server side or your side. I would check your router to make sure all of the necessary ports are open for CS:GO. Should help out your situation towards valve servers at least.
Lycosa Mar 20, 2014 @ 2:18pm 
Are you sure? I know it has nothing to do with how good my PC is already. There is a ''Loss:'' section on netgraph and its always zero percent.

And how can i check the port settings :D
Last edited by Lycosa; Mar 20, 2014 @ 2:21pm
r1ckRoidz^ Sep 13, 2014 @ 11:57pm 
same problem and ♥♥♥♥♥♥ support from valve
QuickSilver Sep 25, 2015 @ 6:12am 
it happens offline with bots too, so its not server sided ,
limelight 乡 Sep 26, 2015 @ 2:11am 
Originally posted by Eddie™ ぷ▂▃▅▆█:
it happens offline with bots too, so its not server sided ,
I have the same, but 2 days ago everything was fine. Today, it stutters, sv/var rate is high, even if I play with bots.
Lycosa Sep 27, 2015 @ 6:44am 
Yeah guys... Many have contacted me about this issue over the months and so on.... already 1 year since i posted this.


Guys, my issue fixed itself. I didn't do something, maybe I re-installed and that helped, I can't remember. But I dont remember doing anything to fix it, it just started working. So, I can't help, sorry.... It's very weird and annoying.
7EMPEST Oct 4, 2015 @ 4:34am 
When i'm playing with bots the var rate is going red, and the game is being unplayable. And when i'm playing online, ihave loss and choke spikes to %20.
hNDZM Oct 4, 2015 @ 4:37am 
try this:

cl_interp_ratio "1.05"
cl_lagcompensation "1"
cl_interpolate "1"
net_maxroutable "1200"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "307200"

but maybe you need some tweaking for your specific connection.
Originally posted by cpt handsome:
try this:

cl_interp_ratio "1.05"
cl_lagcompensation "1"
cl_interpolate "1"
net_maxroutable "1200"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "307200"

but maybe you need some tweaking for your specific connection.


god bless your soul
yung hopstal Jan 31, 2016 @ 3:05am 
Originally posted by Havek:
Originally posted by cpt handsome:
try this:

cl_interp_ratio "1.05"
cl_lagcompensation "1"
cl_interpolate "1"
net_maxroutable "1200"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "307200"

but maybe you need some tweaking for your specific connection.


god bless your soul

Where did you put this commands? Didn't work for me so I was wondering if I just didn't do it right.
kidu Mar 25, 2016 @ 4:34am 
i still have the problem, 120fps and var and sv spiking to 9-15, csgo is now unplayable, valve pls fix!
Lycosa Mar 25, 2016 @ 10:34am 
Originally posted by kidu:
i still have the problem, 120fps and var and sv spiking to 9-15, csgo is now unplayable, valve pls fix!
That's sad... yeah

I remember having this when I made the thread. var/sv spoikes. Not anymore for some reason. smooth ownage :p :/
Originally posted by joze:
Originally posted by Havek:


god bless your soul

Where did you put this commands? Didn't work for me so I was wondering if I just didn't do it right.
copy paste it into your command console
< >
Showing 1-15 of 124 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Mar 20, 2014 @ 2:06pm
Posts: 124