Rise of Industry

Rise of Industry

View Stats:
Rise of Industry > Bugs and Issues > Topic Details
 This topic has been pinned, so it's probably important
Alex, Master Penguin  [developer] Jan 29 @ 5:57am
Quick Troubleshooting / FAQ
Heya! Going to compile a list of common issues, hopefully helping you guys without the need to open a thread.

Q: Can't run the game, crash after intro, says something about locked file content, or keeps "running" after exiting

A: Some antivirus like to block recently published games (especially Avast, Comodo, Bullguard and Norton). Please add the game to their whitelist or uninstall them; there are better AVs out there.


Q: The interface seems too big, too small, or some elements are missing

A: The UI Scaling setting is off. Go to the options menu and try to change it until you find one suited to your monitor and resolution.


Q: Tutorial is broken! I can't place any roads!

A: Contrary to other games, in this one you don't place the individual road tiles, but the connections between them. This will come especially handy when solving traffic issues, where you can make complex intersections and mazes. Example: http://prntscr.com/icfbk0


Q: Cannot see the construction bar at the bottom of the screen

A: Try changing the scaling or resolution, your screen is not big enough.


Q: My interface disappeared!

A: You hit the "Screenshot Mode" hotkey. Enable/disable it with F11.


Q: I get a black screen or wrong resolution and can't change it in-game!

A: Force open the launcher (add "-show-screen-selector" in the "set launch" option) and choose manually the resolution and monitor. Recommend 1080p or less in windowed mode.


Q: How do I change the controls?!

A: Force open the launcher (add "-show-screen-selector" in the "set launch" option) and click on the input tab: http://prntscr.com/i79a2c.


Q: I completely messed up the game settings and need to reset them!

A: Delete the registry keys and reinstall the game to clean out everything (don't worry, your saves are left untouched):

On Windows, go to the Registry Editor (Windows, Run, "regedit") and delete the folder under HKEY_CURRENT_USER\Software\Dapper Penguin Studios\Rise Of Industry

On Linux: ~/.config/unity3d/Dapper Penguin Studios/Rise of Industry


Q: Missing Letters or they are replaced with a "box"

A: You need to change the region format (not language!) to UK or US

Control Panel \ Clock, Language and Region \ Change Date, Time, or Number

Change this setting to English UK/US: http://prntscr.com/jfbzsx
(don't worry, it won't mess up anything in the PC, it's just an internal Windows thing)


Q: No Audio on an ASUS mobo/laptop

A: Close down or restart ASUS Audio Sonic Studio. It's a bit weird of an app.


Q: How do I...?

A: Have you played the tutorial AND read the help panel? Is it missing? Please add it here and I'll make sure that it will be included in the next version.
Last edited by Alex, Master Penguin; 4 hours ago
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Hello hello! Erm… I accidently set the resolution to 320x200. The window only shows the central part of the game, so I cannot access the options in the game anymore. While starting the game with „-show-screen-selector“ I can set the resolution, but after the starting screen it goes back to the tiny 320x200. I already tried to reinstalling it already, the new game will start in 320x200 too. Any suggestions?
Alex, Master Penguin  [developer] Feb 9 @ 10:36am 
Ok, that was weird. Added solution to the FAQ
On linux, the correct path to the configuration is `~/.config/unity3d/Dapper Penguin Studios/Rise of Industry` (observe the spaces on the studio + game name), at least on Arch + Awesomewm.
Alex, Master Penguin  [developer] Mar 3 @ 2:35am 
Originally posted by Victor Bjelkholm:
On linux, the correct path to the configuration is `~/.config/unity3d/Dapper Penguin Studios/Rise of Industry` (observe the spaces on the studio + game name), at least on Arch + Awesomewm.
Thanks, edited
White screen on launch with super choppy audio. Tried the force launcher and changed the resolutions around a whole lot. I have the cursor and thats about it.
Alex, Master Penguin  [developer] Jul 1 @ 11:04pm 
Originally posted by figmandor:
White screen on launch with super choppy audio. Tried the force launcher and changed the resolutions around a whole lot. I have the cursor and thats about it.
Windows, Linux? Updated drivers and installed codecs?
Originally posted by Alex, Master Penguin:
Windows, Linux? Updated drivers and installed codecs?
Windows, drivers up to date, not sure what a codecs is, installed a codecs pack called k- mega codecs pack, didnt fix anything, send help this game looks amazing
Alex, Master Penguin  [developer] Jul 3 @ 12:03am 
Originally posted by figmandor:
Originally posted by Alex, Master Penguin:
Windows, Linux? Updated drivers and installed codecs?
Windows, drivers up to date, not sure what a codecs is, installed a codecs pack called k- mega codecs pack, didnt fix anything, send help this game looks amazing
Please upload the DXDiag to PasteBin and send me the link
Originally posted by Alex, Master Penguin:
Please upload the DXDiag to PasteBin and send me the link
https://pastebin.com/8fqTaHgM
Alex, Master Penguin  [developer] Jul 3 @ 2:13pm 
Hm, weird, you're above min specs. Install a program called "VLC", maybe it helps? To be clear: the issue is just with the intro, but the game runs fine? If not, can you try the publicBeta branch? Please continue this topic on a new thread :)
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Per page: 15 30 50

Rise of Industry > Bugs and Issues > Topic Details