Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx

View Stats:
BUG - game shows purple and black grid on preview, nothing in headset
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1687149336820064830/57E04010D964F47E22283789A9D732A9ECE9178A/?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false

This is what I see on my desktop when Valve introduction sound starts. Then I hear menu sounds.
In headset it shows ground for a few seconds while loading, then it shows blank steam surrounding (black void with circles).

How to fix? (Pimax 8k+ if that maters)
< >
Showing 1-8 of 8 comments
Have you verified the game files?
Twice. First time it found 8 files. Second time none. Both time the bug remained. I also removed all workshop subs.
Mauricius Aug 31 @ 10:54am 
Do you only have this with Half-Life Alyx on steamvr?
Are you running main or beta SteamVR? Whichever you have it may be worth switching to the other then trying.

Also apologies for stuff you've probably tried but :
- check all drivers up to date
- check windows up to date
- if else fails try a full remove /reinstall of Alyx
> Do you only have this with Half-Life Alyx on steamvr?
Yes. Played several other games today without issues

> Are you running main or beta SteamVR? Whichever you have it may be worth switching to the other then trying.
Drivers, windows, up to date. Updated videocard driver during troubleshooting.
Not beta. Switching to beta helped, thanks.


m8663431 Sep 1 @ 11:06am 
Brother, I met you the same problem, do you solve this problem? Can you tell me, thank you
This comment is awaiting analysis by our automated content check system. It will be temporarily hidden until we verify that it does not contain harmful content (e.g. links to websites that attempt to steal information).
This happens for some people if they have enabled vulcan support in the HLA settings. If you disable vulcan support that should solve your problem.
< >
Showing 1-8 of 8 comments
Per page: 15 30 50