Exoplanet: First Contact

Exoplanet: First Contact

View Stats:
Alpha_pyxis Dec 19, 2018 @ 1:56pm
Everything is invisible
Just started a new game and all the items on the ground and "deco" objects are invisible as if not loaded stuff can be collected but all i see is the item description when i hover my reticle over the terrain, i will reinstall and see if that fixes it.

*EDIT: Nope Reinstalling Did not work, there is an image below of what i am talking about i am stuck in that crater with invisible debris i cannot manouver around.

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/960854631827520679/1557DAAC1B9F75B3434A6F74AF041B9B52E70A1D/
Last edited by Alpha_pyxis; Dec 19, 2018 @ 2:07pm
< >
Showing 1-15 of 17 comments
B4Marc Dec 19, 2018 @ 3:13pm 
Same invisibility.
Last edited by B4Marc; Dec 19, 2018 @ 3:16pm
bijou  [developer] Dec 19, 2018 @ 3:53pm 
Hey guys! Sorry, I believe umbra is broken. Let me check. If it is, I will ask my folks to fix that. The only problem is, it could take some time. Thanks for understanding.
bijou  [developer] Dec 19, 2018 @ 3:58pm 
Actually, it works alright for me. Could you please press alt+F1 in-game to send us log and the rest files to investigate that.
B4Marc Dec 19, 2018 @ 5:26pm 
Originally posted by bijou:
Actually, it works alright for me. Could you please press alt+F1 in-game to send us log and the rest files to investigate that.

Sent.
Alpha_pyxis Dec 19, 2018 @ 9:19pm 
Originally posted by bijou:
Actually, it works alright for me. Could you please press alt+F1 in-game to send us log and the rest files to investigate that.

Also sent Thank you for the response

Originally posted by B4Marc:
Same invisibility.

Glad i am not the only one :)
bijou  [developer] Dec 20, 2018 @ 1:58am 
Thank you. I will let you know once we’ll find out what is the problem.
bijou  [developer] Dec 20, 2018 @ 2:56am 
There's a problem we thought we have fixed. Sending logs fails sometimes. Could you guys please drop them to our Discord channel, #support section?

Log can be found here: C:\Users\{USER_NAME}\Documents\Alersteam\Exoplanet First Contact
Discord: https://discord.me/Exoplanet

Thanks in advance.

Also, please check your files for integrity.
Last edited by bijou; Dec 20, 2018 @ 3:09am
Alpha_pyxis Dec 20, 2018 @ 3:04am 
Originally posted by bijou:
There's a problem we thought we have fixed. Sending logs fails sometimes. Could you guys please drop them to our Discord channel?

Log can be found here: C:\Users\{USER_NAME}\Documents\Alersteam\Exoplanet First Contact
Discord: https://discord.me/Exoplanet

Thanks in advance.

Also, please check your files for integrity.

Okay I have checked the games integrity twice and reinstalled once no change, i will join the discord now and post the files you ask :)
bijou  [developer] Dec 20, 2018 @ 4:11am 
Thanks for the log, there's a problem with shaders, we made some changes for them under hood and it looks like now they do not compile on your rigs. We will fix it and make a hotfix asap but it could take a few days.
Alpha_pyxis Dec 20, 2018 @ 4:16am 
Originally posted by bijou:
Thanks for the log, there's a problem with shaders, we made some changes for them under hood and it looks like now they do not compile on your rigs. We will fix it and make a hotfix asap but it could take a few days.

No hassle Guys take your time :) thank you for the pleasant discussion on the matter and for finding the problem :) look forward to playing again once its sorted
Toaster_Assassin Dec 22, 2018 @ 5:03pm 
Originally posted by bijou:
Thanks for the log, there's a problem with shaders, we made some changes for them under hood and it looks like now they do not compile on your rigs. We will fix it and make a hotfix asap but it could take a few days.

having the same problem here. thanks for letting us know. i hope i can play this soon!
bijou  [developer] Dec 22, 2018 @ 6:03pm 
Yeah, I will let you know once hotfix is live. Sorry for that guys.
Hokigyuri Dec 24, 2018 @ 8:26am 
I have the same issue, but I see that it has been made known. I'll wait for that fix too :)
bijou  [developer] Dec 27, 2018 @ 1:35am 
Hey guys! The hotfix is already live, please check it and tell me if everything's okay. Or not.

Sorry for inconvenience once again and thanks for your patience.
Alpha_pyxis Dec 27, 2018 @ 1:44am 
Originally posted by bijou:
Hey guys! The hotfix is already live, please check it and tell me if everything's okay. Or not.

Sorry for inconvenience once again and thanks for your patience.

Hey man thanks works now all the deco and textures seem to be back, thanks for working on this even over the holidays, you are a credit to the Game dev community :)
< >
Showing 1-15 of 17 comments
Per page: 15 30 50