Might & Magic: Heroes VI

Might & Magic: Heroes VI

View Stats:
Incoronato Jan 9, 2016 @ 5:21am
heroes VI black screen
I experienced the black screen problem not only during battle or inside the cities, but in the whole game and all time long. It starts when I start the campaign of expansions ( pirate of the savage sea, danse macarbe and shade of darkness ). The screen goes black during the initial introductive movie and stay black when the game start. So I can't play the expansions that i payed for -.-. how can i solve this problem? thanks guys
< >
Showing 1-9 of 9 comments
Kai Jan 9, 2016 @ 5:35am 
NVidia?
Kai Jan 9, 2016 @ 5:54am 
For NVidia. Copypaste from... i don't remember where it from:

1) Right click Nvidia Settings on your taskbar
2) Select Nvidia Control Panel
3) In there, click on Manage 3D Settings, on the left hand side of the screen.
4) You will see 2 tabs on the right, one called Global Settings and one called Program Settings
5) Click on Program Settings. It says "1. Select a program to customize". Select Might and Magic Heroes VI. If you can't find it there, click on Add and find the .exe file of the program on your computer to add it. It's called Might and Magic Heroes VI Shades of Darkness.
6) At number 2 it says "Specify the settings for this program". 8th option there says "CUDA - GPU'S". Click on it and you will see some options. There is one that says "Use global setting" and has your graphics card selected. This is most likely what you have. YOU NEED TO CHANGE IT. Deselect it and select "Use these GPU's" and click on your graphic card. Click "Apply" on the bottom right.
Incoronato Jan 10, 2016 @ 5:10am 
No, I don't have NVidia. I have a laptop with just the standard graphic card already inside. I didn't buy another one.
darkus Jan 10, 2016 @ 1:30pm 
Manty Thanks Kai - it worked for me (i have an nvidia card) great help thanks again
Incoronato Jan 10, 2016 @ 10:54pm 
:( help
Kai Jan 11, 2016 @ 7:23am 
Originally posted by darkus:
Manty Thanks Kai - it worked for me (i have an nvidia card) great help thanks again
This is good. Frankly, I was not sure it would help. I could not check this, because I have ATI-cards.
Kai Jan 11, 2016 @ 7:24am 
Originally posted by Incoronato:
:( help
I do not know what to do with this. Maybe check new drivers for your laptop, or directX.
Or try window-mode.
or try to rename/delete folder "Documents\Might & Magic Heroes VI" to reset settings.
Last edited by Kai; Jan 11, 2016 @ 7:30am
darkus Jan 11, 2016 @ 4:46pm 
Originally posted by Incoronato:
:( help
i thought it was fixed but it came back -found an answer in another chat. Turn down your graphics settings a bit (ie resolution and quality) I specifically unchecked a box for animated vegitation and now Im black screen free - you might need to try a couple of graphics settings but it seems the game has problems trying to load too much to your card and gets in a loop - hope it helps :)
pahom_aka_telpar Jan 14, 2016 @ 11:44am 
on 530 intel HD graphycks (from core 6400) same problem :steamsad:
< >
Showing 1-9 of 9 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jan 9, 2016 @ 5:21am
Posts: 9