Northgard

Northgard

View Stats:
Northgard > General Discussions > Topic Details
 This topic has been pinned, so it's probably important
Brioche [Shiro]  [developer] Mar 9 @ 7:42am
LINUX - Bugs & issues
Hey there!

Here is the official Bug & Issues thread for Linux versions of Northgard :)
Please post ONLY Linux Issues!

Before posting anything, if you struggle launching the game, try this method:
1- Download and install Steam Northgard
2- run from the terminal (wget https://gist.githubusercontent.com/ncannasse/c00c131fe9f63f3d1d038c6590888e91/raw/e3f234b8149edef0bfc275d9555f501325113e9b/native_deps.sh && ./native_deps.sh)
Last edited by Brioche [Shiro]; Apr 27 @ 1:30am
< >
Showing 1-15 of 173 comments
Ikaika Mar 9 @ 7:56am 
Hi, the game now loads when opening it from the Steam Library so thank you for that, but there is still an issue with saved games not loading. If I can provide any information or details to help please let me know!
You cannot load a saved game, I emailed this to you as well, but here's what terminal said:
liam@liam-main:/mnt/storage/SteamLibrary/steamapps/common/Northgard$ ./linux/run.sh
Null access
Called from UI.update (UI.hx line 790)
Called from Game.update (Game.hx line 1865)
Called from hxd.App.mainLoop (hxd/App.hx line 161)
Called from Game.mainLoop (Game.hx line 302)
Called from hxd.$System.mainLoop (hxd/System.hl.hx line 69)
Called from hxd.$System.runMainLoop (hxd/System.hl.hx line 119)
Called from local function #10772 (D:\Projects\shiroTools\haxe\std/haxe/Timer.hx line 140)
Called from local function #10773 (D:\Projects\shiroTools\haxe\std/haxe/Timer.hx line 74)
Called from haxe.$MainLoop.tick (D:\Projects\shiroTools\haxe\std/haxe/MainLoop.hx line 166)
Called from haxe.$EntryPoint.processEvents (D:\Projects\shiroTools\haxe\std/haxe/EntryPoint.hx line 106)
Called from haxe.$EntryPoint.run (D:\Projects\shiroTools\haxe\std/haxe/EntryPoint.hx line 135)
./linux/run.sh: line 1: 11432 Killed LD_LIBRARY_PATH=linux linux/hl sdlboot.dat
Game still fails to launch here on SteamOS. From terminal it fails with "failed to load library sdl.hdll". I've tried all the fixes in the linux thread. Has anyone gotten it to launch on SteamOS?
Hi ! I'm so glad to see Northgard on linux ! The games launch on my archlinux, but it remains windowed. Fullscreen doesn't seem to work.
Originally posted by meyndhal:
Hi ! I'm so glad to see Northgard on linux ! The games launch on my archlinux, but it remains windowed. Fullscreen doesn't seem to work.
For a fullscreen mode, you have to enable the 'Exclusive mode'. After that, it will switch to fullscreen. You have to do that every time you start the game - at least on my machine.

Besides that, the windowed/fullscreen mode is working as intended.
Last edited by LorD_D'DooM; Mar 9 @ 9:03am
Thanks LorD, I did it. It works, but unfortunately, I can't launch a game, it loads, but doesn't stop loading. I can't even launch my savefiles from windows.
Sumon Mar 9 @ 9:48am 
Same here. It’s now possible to launch the game via Steam, but I can’t load any save game.
ncannasse  [developer] Mar 9 @ 10:16am 
Update: we have successfully fixed the load game problem ! Have a good week-end, we will look at further issues on monday.
Well, game loads fine now for single map, but I experience weird graphical glitches. To be diagnosed further, textures seems blurry and characters seem to "float" over the ground. Ubuntu 16.04 on Mesa 17.2.8.

EDIT: Well, nope, again loading single map resulted in endless loading screen. So I take it's still unstable. We'll see what nxt week will bring.

Merci a vous devs et bon courage la semaine prochaine.
Last edited by Archimalakas; Mar 9 @ 11:20am
ncannasse  [developer] Mar 9 @ 11:55am 
@Archimalakas: screenshot please?
Sumon Mar 9 @ 12:31pm 
fyi: it seems to be working now (at least in my case), thank you for your help!
@ncannasse : I'm failing to reproduce the issue since again I can't load any single map. I checked with campaign mode and all seems ok, so I suppose the problem is with single player mode. I will try reinstalling the game and reproduce the issue. Thanks for your concern, much appretiated especially on friday at 21h00.
@Vavooon - precisely mate, that's 100% it.
ncannasse  [developer] Mar 9 @ 1:15pm 
@Achimalakas @Vavoon this seems a lot like an OpenGL driver bug (we use it to generate the map). That shouldn't be related to our code since we have it successfully working on Windows GL / Ubuntu / OSX and pure software Mesa/LLVM on servers. Not sure if we will be able to do much about it.
< >
Showing 1-15 of 173 comments
Per page: 15 30 50

Northgard > General Discussions > Topic Details