RESIDENT EVIL 7 biohazard / BIOHAZARD 7 resident evil

RESIDENT EVIL 7 biohazard / BIOHAZARD 7 resident evil

View Stats:
 This topic has been pinned, so it's probably important
Capcom Customer Service  [developer] Jan 23, 2017 @ 5:28pm
Official Resident Evil 7 biohazard Bug Reporting Thread
Welcome to the family, son!

We hope you’re all enjoying or will be enjoying Resident Evil 7 biohazard shortly! While we hope all of our fans will have a great time with the game, there will always be some cases here and there where the game may not function correctly under certain environments and / or hardware combinations. With that said, we’ve set up this feedback thread for you all to share any technical issues you may be having with the game. We’ll use this thread as a central repository for tracking these problems, and pass on the information gathered here to the development team so they can investigate and work on a fix.

Please note that this bug reporting thread is for the full Resident Evil 7 biohazard game, and not for Resident Evil 7 Teaser Demo: Beginning Hour.

Before providing any reports, please ensure you've followed the steps below to rule out problems with your PC, Steam or the game’s files:

  • Please ensure you meet the minimum requirements for the game, outlined here; if you do not meet the minimum requirements for the game, this may result in poor framerate, or the game not running. Please note that some high end integrated graphics chips and modern laptop class discrete GPUs may work, but have not been tested, nor are they officially supported by Capcom. If you do meet the minimum specifications but not the recommended specifications, you may want to try turning down the graphics settings, if you haven't already. If you’re experiencing performance issues while using a multi-GPU setup such as NVIDIA’s SLI or ATI’s Crossfire technologies, we recommend experimenting with disabling these settings, as they may cause compatibility issues with the game.
  • Check your Anti-Virus software
  • Some AV software may trigger a false-positive situation and flag certain executables from running. You can temporarily disable the AV software to see if the game behaves differently. If the game runs when AV is turned off, that means you'll need to create an exception rule to Resident Evil 7 biohazard.
  • If you are encountering issues related to video playback with the game, this could be due to a missing Windows Media Player codec, which the game requires. Please ensure the appropriate version of Windows Media Player[support.microsoft.com] is installed on your system. Windows 10 N and KN Edition users will need to download the following Media Feature Pack[www.microsoft.com].
  • Ensure game files are intact using Verify Game Cache


1) From your Steam Library list, right-click on Resident Evil 7 biohazard and select Properties.
2) Click the LOCAL FILES tab.
3) Click "Verify Integrity of Game Cache..." and allow the validation process to run its course.

Please disable or shut down your anti-virus while this process runs.

This process allows the Steam client to scan every single file you downloaded for this game, verify checksum of each, and compare that against the file manifest data on Steam's content server. If the file is missing or has a different checksum value, you will receive a message stating "X files failed to validate and will be reacquired." What this means is that some files have either been deleted, or may have been corrupted. Click “Close,” and Steam will automatically download and / or replace the problem files.

Reinstalling your video card drivers
We also recommend making sure you have the latest drivers for your graphics card. Some high end integrated graphics chips and modern laptop class discrete GPUs may work but have not been tested, nor are they officially supported by Capcom.

Nvidia GeForce Drivers[www.nvidia.com]
AMD Radeon Drivers[support.amd.com]

If you still experience crash issues, you may want to try performing a clean installation of the driver set. This will remove any extraneous driver DLL files or game profiles that existed with the previous driver installation.

IMPORTANT! Lastly, please don't forget to reboot Windows upon completing the driver installation. This will help reinitialize the driver and the graphics card using the new driver.
Reporting crashes

If you still experience poor framerate, “slow motion” effects, crashes, or other issues, please help the dev team by providing detailed information below.

The more samples and data points we receive, the better we are able to narrow down and determine the root cause of these problems. Here’s what we need:

A) Your System Specs
1) CPU name & model
2) Name / model of the desktop or laptop (if available)
3) Graphics card / chip model and the amount of VRAM
4) Video driver version number
5) System memory size
6) OS version (Windows 7, 8, 10, 64-bit/32-bit, etc.)
7) Anti-virus software name and version

Please make special note in your specs if you are running Windows "N" and "K" editions that do not come with Windows Media Player.

A good deal of this information, such as the graphics card model and VRAM, are available by running a DxDiag report. For more information on how to run this report, click here.[www.fuzeqna.com]

B) Specific issue

Please share your specific issue and the location(s) where you’re experiencing the issues – for example, if you’re having problems with the framerate, is it happening constantly, or is it during certain cutscenes, during gameplay, etc.

If the game is crashing, it would be super useful if you can share your app crash log file via downloadable link using any one of the popular file hosting services such as DropBox, GoogleDrive, OneDrive, etc.

C) Detailed reproduction steps, if consistently reproducible
This step particularly is very useful for the development team. The more detailed info you can provide, the quicker the team can reproduce the error state and (hopefully) fix the issue.
Thank you for your patience and support!

- Capcom Customer Service

Please note that this thread is only for posting issues with the game and specifications for Resident Evil 7 biohazard; in the interest of helping the development team better investigate these issues, any extraneous discussion or derailment may be removed.
Last edited by Capcom Customer Service; Jan 23, 2017 @ 9:00pm
< >
Showing 1-15 of 1,128 comments
Baelish Jan 23, 2017 @ 10:09pm 
when i first found mia her audio is ahead of player aniamtions by like a min in her cell and after her walking around i restarted and she does it everytime
[HsX] Mauri_bugy Jan 23, 2017 @ 10:16pm 
-) AMD Phenom(tm) II X4 945 3.00 Ghz
-) Nvidia GTX 770 EVGA 2GB
-) Driver version 376.33 (last one)
-) 8GB RAM
-) Windows 10, 64-bit
-) Windows Defender

After playing the first video tape , when you go down the ladder and enter the water, turn right and try to get past a wooder thing the game crashes, again and again.
Pre loaded the game, went to start and it said "Preparing first time set up...". Box goes away, and the game registers as launched on steam but it doesnt launch.
Originally posted by Real Human Bean:
Pre loaded the game, went to start and it said "Preparing first time set up...". Box goes away, and the game registers as launched on steam but it doesnt launch.
-) Windows 7 64bit
-) AMD FX 8350 4.06hz
-) EVGA 760 4gb VRAM (Driver version 376.33)
-) 8 Gb RAM
kpooperscooper Jan 23, 2017 @ 10:20pm 
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.
[HsX] Mauri_bugy Jan 23, 2017 @ 10:23pm 
Originally posted by kp:
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.

it looks like we have the same problem pal..... i will talk to you if someone fixes my problem
Ryuuichi Jan 23, 2017 @ 10:24pm 
I know this IS not the placer but...

Why are we getting error 88500005 on Windows 10 store version?! Web can't Play!!
Kaguya Faithful Jan 23, 2017 @ 10:24pm 
Originally posted by HsX Mauri_bugy:
-) AMD Phenom(tm) II X4 945 3.00 Ghz
-) Nvidia GTX 770 EVGA 2GB
-) Driver version 376.33 (last one)
-) 8GB RAM
-) Windows 10, 64-bit
-) Windows Defender

After playing the first video tape , when you go down the ladder and enter the water, turn right and try to get past a wooder thing the game crashes, again and again.


Originally posted by kp:
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.

Same issue here, also running an AMD processor with a GTX 960 and 16 gigs ddr3 ram. Crashes at the exact same spot.
Jim Bexley Speed Jan 23, 2017 @ 10:25pm 
Originally posted by HsX Mauri_bugy:
-) AMD Phenom(tm) II X4 945 3.00 Ghz
-) Nvidia GTX 770 EVGA 2GB
-) Driver version 376.33 (last one)
-) 8GB RAM
-) Windows 10, 64-bit
-) Windows Defender

After playing the first video tape , when you go down the ladder and enter the water, turn right and try to get past a wooder thing the game crashes, again and again.



Originally posted by kp:
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.

Same problem, same exact spot.

CPU: AMD Phenom II Quad Core 965 Black Edition Deneb 3.4GHz
Memory: 8 GB DDR3 Patriot G Series RAM
Video Card: ASUS STRIX Radeon R7 370 Overclocked 2 GB DDR5 256-bit
Windows 7 Professional 64 bit
Blue53 Jan 23, 2017 @ 10:28pm 
Originally posted by HsX Mauri_bugy:
-) AMD Phenom(tm) II X4 945 3.00 Ghz
-) Nvidia GTX 770 EVGA 2GB
-) Driver version 376.33 (last one)
-) 8GB RAM
-) Windows 10, 64-bit
-) Windows Defender

After playing the first video tape , when you go down the ladder and enter the water, turn right and try to get past a wooder thing the game crashes, again and again.

I'm also running a
AMD Phenom(tm) II X4 965 3.40 GHZ
GTX 960 EVAG 2GB
Driver Version 376.33
16GB RAM
Windows 8.1, 64-but
Windows Defender

and crashing at the same exact place.
Dutchoper72 Jan 23, 2017 @ 10:35pm 
Yep can confirm. AMD Phenom bug is in the base game. They solved it for the demo, but not the full game xD

Welp guess its back to Mechwarrior online till its fixed.
MegaPatron Jan 23, 2017 @ 10:35pm 
Originally posted by HsX Mauri_bugy:
Originally posted by kp:
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.

it looks like we have the same problem pal..... i will talk to you if someone fixes my problem

Same thing is happening to me
1) AMD Phenom(tm) II X4 970 Processor
2) Custom PC build
3) Nvidia GTX 1060 6GB
4) version 376.33
5) 8 gigs of Ram DDR2
6) Windows 10 64bit
7) Windows Defender
Vampfire Jan 23, 2017 @ 10:37pm 
My game keeps crashing on the basement scene, when Ethan walks through the water and reaches the end of it. Seems to be a problem for AMD Phenom users.

Here are my specs:
- CPU: AMD Phenom II X6 1100T Black Edition (Thuban)
- GPU: Nvidia GTX 1070 8GB
- Motherboard: GIGABYTE GA--990FXA-UD3
- Memory: 8GB DDR3 GSkill Ripjaws
- OS: Windows 10 64-bit
- Antivirus: Avast! Free Antivirus

My graphics driver is updated, as well as most of my components'.
[China]Binzee Fox Jan 23, 2017 @ 10:43pm 
Originally posted by kp:
1) AMD Athlon II x4 640
2) Custom Built
3) Nvidia Gefore GTX 960 ( 2047mb)
4) version 376.33
5) 8gb ddr3 ram
6) Windows 7 64bit
7) Avast Anti Virus

Issue: In the first 15 minutes of the game, I keep crashing at the same part. This crash happens after I pull the lever under the chimmey and begin exploring the basement. After I get to the alley filled with water, I crash after my character crouches under the last cement pillar. After my character crouches under, I see a door then my game freezes.

I verified the integrity of my game cache and it was 100% fine. I tried disabling my antivirus and still get the same issue. Any help is apprecaited.


same here ...
< >
Showing 1-15 of 1,128 comments
Per page: 15 30 50