Planetbase

Planetbase

View Stats:
Planetbase > General Discussions > Topic Details
won't collect resources
i dismantle the ship and theey will only collect the resources if I build que, I have a large storage unit, a carry bot that is mostly idle, whilst I have goods open to the elements!
It wasn't like this before, makes it horrible.
What is worst is when you trade, my carry bot is useless, my workers want to work in the mine and if I disable it, nothing gets done.
it's almost unplayable, is this something new, because it used to be ok, but this is game breaking?
I haven't played for a year.
Last edited by justinqmelb; Jul 5 @ 10:03pm
< >
Showing 1-12 of 12 comments
three days after trading, my goods are still sitting on the bay.
It seems anything you trade won't be brought inside, I'll try self suficency no1, but it's pretty horrible right now to how it used to be.
Last edited by justinqmelb; Jul 5 @ 10:12pm
Bortius Jul 6 @ 1:29am 
I just got the game, but I have been playing for a couple of days and haven't had any issues like this. They have been taking supplies inside as soon as I create a storage unit.
martiño  [developer] Jul 6 @ 1:30am 
Could you share a savegame with us so we can have a look? thanks!
how do I share a game?
no problem mate
Last edited by justinqmelb; Jul 6 @ 2:54am
Originally posted by Bortius:
I just got the game, but I have been playing for a couple of days and haven't had any issues like this. They have been taking supplies inside as soon as I create a storage unit.
Yeah mate , it useed to be the same, now robot's sloth around and humans are no better
Jatlen Jul 6 @ 6:39am 
Originally posted by justinqmelb:
i dismantle the ship and theey will only collect the resources if I build que, I have a large storage unit, a carry bot that is mostly idle, whilst I have goods open to the elements!
What is worst is when you trade, my carry bot is useless, my workers want to work in the mine and if I disable it, nothing gets done.

Check the following:
- Is your storage switched off? Is your storage filled more than 90%?
- Is your airlock switched off?
- Do your colonists have icons above their heads?

It would be helpful, if you posted screenshots of your base.
Originally posted by Jatlen:
Originally posted by justinqmelb:
i dismantle the ship and theey will only collect the resources if I build que, I have a large storage unit, a carry bot that is mostly idle, whilst I have goods open to the elements!
What is worst is when you trade, my carry bot is useless, my workers want to work in the mine and if I disable it, nothing gets done.

Check the following:
- Is your storage switched off? Is your storage filled more than 90%?
- Is your airlock switched off?
- Do your colonists have icons above their heads?

It would be helpful, if you posted screenshots of your base.
just on first map, just started the game, haven't pllayed for a few months.
storage is on and nothing is in it, no one wants to put anything in it.
airlocck is on lol
it's the start of the game, thay have z's.
I might do a reinstall,
Last edited by justinqmelb; Jul 6 @ 6:59am
brazil70 Jul 6 @ 11:13am 
Do you have any place for them to sleep? If they have Z's above their heads they are tired and they will want to sleep. If you don't have an open Dorm for them to sleep in they will eventually get so tired they will sleep on the floor and yes the sleep icon above their head means that is all they want to do. I can't explain the carry bot, they should work doing something unless they break down, not sure of their priority but I believe it is carrying food first, then ore from mine, then if nothing else needs to be done they will collect things from outside. Happyness affects what colonists do BIG TIME.
Originally posted by justinqmelb:
Yeah mate , it useed to be the same, now robot's sloth around and humans are no better
This has to be a new bug. I've never encountered it. But I suspect that it's related to that particular game and if you start a new one you won't encounter the same bug.
martiño  [developer] Jul 6 @ 2:27pm 
Originally posted by justinqmelb:
how do I share a game?
no problem mate

Go to Documents/Planetbase/Saves, get the save from there, then either send it to us to bugs 'at' madrugaworks 'dot' com or post it somewhere and put a link in this thread.

Thanks!
Last edited by martiño; Jul 6 @ 2:27pm
Seems to have fixt itself after a reinstall.
Bortius Jul 6 @ 10:17pm 
Originally posted by justinqmelb:
Seems to have fixt itself after a reinstall.
Yeah, I kept thinking it was just a glitch. 'Z's or not, if bots weren't moving things then looking at anything with the colonists wouldn't make sense. I would still send a copy of the savegame in, just so they can see what was up.
< >
Showing 1-12 of 12 comments
Per page: 15 30 50

Planetbase > General Discussions > Topic Details