Battleborn

Battleborn

View Stats:
INI Tweaks / Performance Optimization / More FPS
C:\Users\<user>\Documents\My games\Battleborn Open Beta\PoplarGame\Config\PoplarEngine.ini

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=german&id=139769845
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=261135967

Examples:
...
MaxParticleResize=50000
bSmoothFrameRate=FALSE
Bloom=False
Distortion=False
FogVolumes=False
AllowRadialBlur=False
...

EDIT:
Removed settings that can be deactivated in GUI Menu
Removed settings i suspect to cause graphical bugs
Last edited by ʙ⌁¹¹⁰¹; May 6, 2016 @ 2:26am
< >
Showing 1-15 of 18 comments
toruvinn Apr 16, 2016 @ 9:46pm 
Off to sleep now, but I'll bump that thread as it may be a good idea to check the inis out, you're right.
REDACTED Apr 16, 2016 @ 9:47pm 
Will a Geforce GTX 750 1 Gb run this game?
toruvinn Apr 17, 2016 @ 9:10am 
Apart from the fact those changes made the game much more bearable (not only FPS-wise but also MY FREAKIN' EYES-wise), there's some interesting graphical bug. When I use owl thing on Marquis, my screen turns black for the most part when I'm looking at said owl. Turn around and everything's fine. Get the owl in your FoV and you're screwed again. Hrmf.
ʙ⌁¹¹⁰¹ May 2, 2016 @ 11:34pm 
This should help people to get more fps.
Zero-PAiN May 2, 2016 @ 11:44pm 
Doesn't help those who are having AMD issues in the first place :/
ʙ⌁¹¹⁰¹ May 3, 2016 @ 12:00am 
Originally posted by Zero-PAiN:
Doesn't help those who are having AMD issues in the first place :/
reducing effects like bloom, lightshafts, distorsion, shadows, blur, ...physx particle count is always helpful when you 're struggling for fps. Of course this doesnt fix the problem that "nvidia is the way it's meant to be played".
But it seems like you dont own the game, so dont worry about performance problems :ss13ok:
_Wolf_ May 3, 2016 @ 9:58am 
Bump for those who are still having bad performance
Ollwhy May 4, 2016 @ 1:15am 
gud thred, bumpppppp.
Gucky May 4, 2016 @ 4:45am 
The only real problem i have is Episode 7..at the start i get under 20 fps, when im in the first building ist over 40 again...

I have an 4 Year old PC with i7-2600k noOC and a GTX 690 using a single GPU.
Zero-PAiN May 4, 2016 @ 6:15am 
Originally posted by B01101:
Originally posted by Zero-PAiN:
Doesn't help those who are having AMD issues in the first place :/
reducing effects like bloom, lightshafts, distorsion, shadows, blur, ...physx particle count is always helpful when you 're struggling for fps. Of course this doesnt fix the problem that "nvidia is the way it's meant to be played".
But it seems like you dont own the game, so dont worry about performance problems :ss13ok:
Thanks for completely ignoring what I have to say!

And you're right I wouldn't have any playtime on it at all if I owned the game, right?

The people have issues in the first place is not due to "tweaking" that we need to do to compromise our builds for performance, there's an actual issue with the game itself that needs to be addressed. Don't be like everyone else ranting on people, telling them to stop complaining about their subpar builds and buy new equipment by completely ignoring the possibiilty that the game needs to be fixed for certain components.
ʙ⌁¹¹⁰¹ May 4, 2016 @ 6:31am 
I dont know what you're talking about. And it doesnt matter much, because this thread is not about opinions.
Tweaking this game by editing INI files is a valid option for getting more fps. No matter if they are going to address anything or not, no matter what hardware you have or not. That's about as simple as i can put it.
Ayfios May 6, 2016 @ 1:19am 
tried this, launched a pvp game, got a graphical bug making me see nothing besides HUD elements (allies outline for example), ruined a game by myself

10/10 niiiiiiiiiiiiiiiiice
ʙ⌁¹¹⁰¹ May 6, 2016 @ 2:28am 
Originally posted by Ayfios:
tried this, launched a pvp game, got a graphical bug making me see nothing besides HUD elements (allies outline for example), ruined a game by myself

10/10 niiiiiiiiiiiiiiiiice
Solved. Not many settings left tbh ;)
visc May 13, 2016 @ 2:15pm 
can't find that ini anymore .. in the folder you described is just Defaultengine.ini - but can't find the lines you posted .. anyone? thanks
Odai May 13, 2016 @ 2:19pm 
what excatly is MaxParticleResize=50000?
Last edited by Odai; May 13, 2016 @ 2:19pm
< >
Showing 1-15 of 18 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Apr 16, 2016 @ 5:09pm
Posts: 18