Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider

View Stats:
Game wont start
hey guys hope you all enjoying your day

anyone have this problem with rise of the tomb raider too?
it says the game is running, and make 2 little beep sound(wtf :|)but nothing will happen, no error message, even luncher won't come up
it won't even stop and I have to close it from task manager
I tried changing the game build too, and even changed steam beta version and still nothing

somone says the game tries to reach Denuvo servers or something like that and you have to wait a long time but how long? I waited for 3 hours I think
I can't leave the game running for the whole day
< >
Showing 1-15 of 28 comments
12345 Oct 18 @ 7:35am 
I just started Rise and it works without problems.

Only thing is the stutter when entering new area or something importent happens. I did reduce it with lowering graphic and enable DX11. (1060GTX 6GB)
Ali_HT Oct 18 @ 8:05am 
Originally posted by 12345:
I just started Rise and it works without problems.

Only thing is the stutter when entering new area or something importent happens. I did reduce it with lowering graphic and enable DX11. (1060GTX 6GB)

thank you for the answer



Originally posted by lucasj1210:
https://steamcommunity.com/app/391220/discussions/0/1699415798780097162/#c3203652426723867094
hey
why are you giving me this? What does this have to do with my problem?
are you saying that i have to stop using free camera and change the game version to the latest?
lucasj1210 Oct 18 @ 12:50pm 
Originally posted by Ali_HT:
why are you giving me this? What does this have to do with my problem?
are you saying that i have to stop using free camera and change the game version to the latest?
Sorry I posted the response in the wrong thread....someone was asking about the free cam not working...
Last edited by lucasj1210; Oct 18 @ 12:51pm
Ali_HT Oct 20 @ 1:44am 
nothing?
cheshirm Oct 20 @ 9:42am 
game launcher comes up in 10 seconds on my 2011 pc running win 1903
running steam with admin privilege so that folders/files can get created and libraries installed?
check antivirus log - might be blocking steam/game launcher/game
check windows security/controlled folder access. if on might be blocking steam/game launcher/game so add exceptions

other steps to take posted in forum:
https://steamcommunity.com/app/391220/discussions/0/451852225133974177/
Last edited by cheshirm; Oct 20 @ 9:47am
Ali_HT Oct 21 @ 3:52am 
Originally posted by cheshirm:
game launcher comes up in 10 seconds on my 2011 pc running win 1903
running steam with admin privilege so that folders/files can get created and libraries installed?
check antivirus log - might be blocking steam/game launcher/game
check windows security/controlled folder access. if on might be blocking steam/game launcher/game so add exceptions

other steps to take posted in forum:
https://steamcommunity.com/app/391220/discussions/0/451852225133974177/

none of them worked

I played this game before Idk why it's not launching now
cheshirm Oct 21 @ 5:57am 
without an error msg, can only suggest a couple of things. since game ran in the past, windows and graphic card drivers have probably been updated. check update history. might have failed.
maybe rollback graphic card driver. maybe uninstall/'reinstall game. I dont recall any game updates in the recent past. maybe there is some new process running on your pc since you last played causing the issue. try a clean boot then play game.
Ali_HT Oct 21 @ 8:31am 

Originally posted by cheshirm:
without an error msg, can only suggest a couple of things. since game ran in the past, windows and graphic card drivers have probably been updated. check update history. might have failed.
maybe rollback graphic card driver. maybe uninstall/'reinstall game. I dont recall any game updates in the recent past. maybe there is some new process running on your pc since you last played causing the issue. try a clean boot then play game.

since last time I played the game, I just updated steam for the new library nothing else is changed , I even didn't update windows and the graphic card driver is the same version like before
I use Radeon software adrenalin19.6.3 for AMD rx570
and I also tested the older version of steam yesterday didn't work.... i hate SquareEnix
cheshirm Oct 21 @ 8:55am 
did you look at the rise of the tomb raider log in folder
Documents\Rise of the Tomb Raider
Last edited by cheshirm; Oct 21 @ 8:56am
Ali_HT Oct 21 @ 12:17pm 
Originally posted by cheshirm:
did you look at the rise of the tomb raider log in folder
Documents\Rise of the Tomb Raider

am...

22:26:16:922 (00005352) > [Startup] Rise of the Tomb Raider
22:26:16:956 (00005352) > [Startup] ==============
22:26:16:957 (00005352) > [Startup]
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Build: v1.0 build 811.3_64
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Unknown new Windows version, 10.0 (build 17134)
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Game directory: C:\Users\Uname\Documents\Rise of the Tomb Raider\
22:26:16:957 (00005352) > [Startup]
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Memory statistics:
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Total RAM = 7.9 GB (8130 MB)
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Avail RAM = 2.6 GB (2672 MB)
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Total virtual memory = 131072.0 GB (134217727 MB)
22:26:16:957 (00005352) > [Startup] Avail virtual memory = 131064.6 GB (134210193 MB)
22:26:16:957 (00005352) > [Startup]
22:26:16:957 (00005352) > [NxApp] PreInit
22:26:16:957 (00005352) > [Steam] Initializing.
22:26:16:957 (00005352) > [Steam] Successfully initialized.
22:26:16:958 (00005352) > [SwapChain] Initializing...
22:26:16:958 (00005352) > [DXGI] Initializing...

:|
Last edited by Ali_HT; Oct 21 @ 12:18pm
cheshirm Oct 21 @ 12:31pm 
well I have a newer game version and a newer windows version:

12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Rise of the Tomb Raider
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] ==============
12:37:06:852 (00017048) > [Startup]
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Build: v1.0 build 820.0_64
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Unknown new Windows version, 10.0 (build 18362)
Tomb Raider\

try steam verify game files to update your game
Ali_HT Oct 21 @ 12:56pm 
Originally posted by cheshirm:
well I have a newer game version and a newer windows version:

12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Rise of the Tomb Raider
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] ==============
12:37:06:852 (00017048) > [Startup]
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Build: v1.0 build 820.0_64
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Unknown new Windows version, 10.0 (build 18362)
Tomb Raider\

try steam verify game files to update your game
thanks, I'll try that
but that means I cant use freecamera, right?
I still want to take screenshots :2018salienbeast1:
cheshirm Oct 21 @ 12:59pm 
cant say. never used freecamera. but there are many other screen shot apps.
Ali_HT Oct 21 @ 7:18pm 
Originally posted by cheshirm:
well I have a newer game version and a newer windows version:

12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Rise of the Tomb Raider
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] ==============
12:37:06:852 (00017048) > [Startup]
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Build: v1.0 build 820.0_64
12:37:06:852 (00017048) > [Startup] Unknown new Windows version, 10.0 (build 18362)
Tomb Raider\

try steam verify game files to update your game


Originally posted by cheshirm:
cant say. never used freecamera. but there are many other screen shot apps.

didn't work...

05:45:40:427 (00008688) > [Startup] Rise of the Tomb Raider
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] ==============
05:45:40:428 (00008688) > [Startup]
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Build: v1.0 build 820.0_64
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Unknown new Windows version, 10.0 (build 17134)
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Game directory: C:\Users\uname\Documents\Rise of the Tomb Raider\
05:45:40:428 (00008688) > [Startup]
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Memory statistics:
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Total RAM = 7.9 GB (8130 MB)
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Avail RAM = 4.3 GB (4371 MB)
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Total virtual memory = 131072.0 GB (134217727 MB)
05:45:40:428 (00008688) > [Startup] Avail virtual memory = 131064.5 GB (134210042 MB)
05:45:40:428 (00008688) > [Startup]
05:45:40:428 (00008688) > [NxApp] PreInit
05:45:40:428 (00008688) > [Steam] Initializing.
05:45:40:428 (00008688) > [Steam] Successfully initialized.
05:45:40:428 (00008688) > [SwapChain] Initializing...
05:45:40:428 (00008688) > [DXGI] Initializing...
cheshirm Oct 22 @ 5:02am 
checked my log. the next thing that happens is the graphics

12:37:06:853 (00017048) > [DXGI] Initializing...
12:37:06:859 (00017048) > [DXGI] Created DXGIFactory1
12:37:06:860 (00017048) > [DXGI] Successfully initialized.
12:37:06:860 (00017048) > [Render] Enumerating adapters:
12:37:06:860 (00017048) > [Render] Adapter 0:
12:37:06:860 (00017048) > [Monitor] Description : NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

updated your graphics card drivers?
using multiple monitors?

fyi, your windows 10 was last updated april 2018. it is missing two major updates
Last edited by cheshirm; Oct 22 @ 5:05am
< >
Showing 1-15 of 28 comments
Per page: 15 30 50