Burning Cars

Burning Cars

View Stats:
Burning Cars > General Discussions > Topic Details
Yakky! Feb 2, 2014 @ 2:57am
Burning Cars Engine Initializing failed!
I've got the following error when launching the game:

---------------------------
Error
---------------------------
Burning Cars Engine Initializing failed!
---------------------------
OK
---------------------------

What's wrong???

P.S. I've got Nvidia GeForce GTX 660M
Last edited by Yakky!; Feb 2, 2014 @ 2:59am
< >
Showing 1-15 of 31 comments
Lord Danil  [developer] Feb 2, 2014 @ 3:44am 
Run launcher, go to options menu, and set check Test mode. Launch BC and after error, go to "My Document/Polynetix/Burning cars folder. Put here text from BC.log
Last edited by Lord Danil; Feb 2, 2014 @ 3:45am
Lord Danil  [developer] Feb 2, 2014 @ 3:47am 
Do you install Nvidia PhysX drivers?
http://www.nvidia.com/object/physx-9.13.1220-driver.html
Yakky! Feb 2, 2014 @ 4:39am 
System Info:

CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
RAM: 1023 MB
Starting Game...

Game Settings INI Readed...
AI INI File Readed...
Screen Resolution Changing...
OK.
Creating Window...
OK.
Initializing OpenGL...
Video: GeForce GTX 660M/PCIe/SSE2

OK...
Checking Required OpenGL Extensions...
OK.
Getting Pixel Format for Anti-Aliasing...
OK.
Free OpenGL & Destroy Old Window...
OK.
Creating New Window...
OK.
Initializing OpenGL with New Pixel Format...
OK.
Initializing Texture Loader...
OK.
Loading Misc Resources...
OK.
Starting Base Game Loading...
Loading Shaders...
OK.
Loading Misc Textures...
OK.
Create Post Processing Buffers...
OK.
Loading Bonuses Data...
OK.
Initializing Decal-System...
OK.
Initializing Particle-Systems...
OK.
Loading UI...
OK.
Initializing Sound System...
OK.
Loading Misc Sounds...
OK.
Initializing Physics...


The current driver installed: GeForce 334.67 (27/01/2014) that installs new PhysX System Software 9.13.1220.

I have reinstalled the physX with the link you specified. The game has started! Hm.. it's a stange. Thanks a lot!
Lord Danil  [developer] Feb 2, 2014 @ 4:50am 
Well done! Hope your post will help to other players who has such a problem.
AnGry_RedHead Mar 16, 2014 @ 8:45am 
После крайнего обновления начала выпадать ошибка при старте.

лог BC.log

System Info:

CPU: AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor
RAM: 4095 MB
Starting Game...

Game Settings INI Readed...
AI INI File Readed...
Reading Keys Config File...
Failed.

видео 7970, драйвера 14.2 бета, физикс переустанавливал на последний
Last edited by AnGry_RedHead; Mar 16, 2014 @ 9:25am
AnGry_RedHead Mar 16, 2014 @ 2:08pm 
похоже даже есть предположение из-за чего:
http://i2.imageban.ru/out/2014/03/17/375781c73a4cbfc3859444e86c825b59.jpg
разве так должно быть?
den3d87  [developer] Mar 16, 2014 @ 4:19pm 
Да, в конфигурации была ссылка на старый лаунчер игры. Переправил ссылку.
Сейчас должно быть всё нормально. В лаунчере должны появиться настройки управления.
Storm_at_Sea Apr 7, 2014 @ 1:42am 
I tried test mode and still nothing.. I pretty much never have a problem running 'any' type of game. I start, my screen stays normal, never enters game far as anything showing on the screen, though Steam did log it as having been opened, though I could see no evidence of it.. for me, it's like I did nothing. (I did see the first time initialization screen breifly on 1st attempt but that's it).

On my older rig (use 2 primarily, but need hard drives replaced in other one)
i7-920
Win 7 64
2x gtx460 (not in sli)
6gb ram

I tried it with settings I chose and default settings, windowed and not, nothing really made a difference at all....:ggechamp:
**EDIT- physx up to date, no change.
Last edited by Storm_at_Sea; Apr 7, 2014 @ 2:05am
Storm_at_Sea Apr 16, 2014 @ 8:15am 
Anything??? (I'd need help, or a refund since I can't get it running, though honestly, I'd rather the game worked).
Last edited by Storm_at_Sea; Apr 16, 2014 @ 8:17am
AnGry_RedHead Apr 19, 2014 @ 2:48am 
Could you try to start a game directly from catalog? try both launchers
den3d87  [developer] Apr 26, 2014 @ 2:17am 
Run launcher, go to options menu, and set check Test mode. Launch BC and after error, go to "My Document/Polynetix/Burning cars folder. Put here text from BC.log.
alexkidd May 26, 2014 @ 6:02pm 
Dang it. I bought this game not realizing it only worked with nVidia graphics cards. My laptop has one, but not the desktop. Bummer. :-(
Lord Danil  [developer] Jul 23, 2014 @ 11:06am 
Game work also with ATI cards as well.
Shwarts Jul 23, 2014 @ 9:24pm 
that link worked, thank you dev.
Vital Sep 28, 2014 @ 2:56pm 
Fails to run for me too...

System Info:

CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
RAM: 4095 MB
Starting Game...

Game Settings INI Readed...
AI INI File Readed...
Reading Keys Config File...
OK.
Screen Resolution Changing...
OK.
Creating Window...
OK.
Initializing OpenGL...
Video: AMD Radeon HD 5800 Series
OK.
Checking Required OpenGL Extensions...
OK.
Initializing Texture Loader...
OK.
Loading Misc Resources...
OK.
Starting Base Game Loading...
Loading Shaders...
OK.
Loading Misc Textures...
OK.
Create Post Processing Buffers...
OK.
Loading Bonuses Data...
OK.
Initializing Decal-System...
OK.
Initializing Particle-Systems...
OK.
Loading UI...
OK.
Initializing Sound System...
OK.
Loading Misc Sounds...
OK.
Initializing Physics...
< >
Showing 1-15 of 31 comments
Per page: 15 30 50

Burning Cars > General Discussions > Topic Details