Verdun
Verdun > General Discussions > Topic Details
Crash after update linux Ubuntu
Hello,

since new update (this day ?), the game crash after the M2H screen, he go back directly to the desktop.

The terminal said that :

Unable to preload the following plugins:
ScreenSelector.so
libCSteamworks.so
libfmod.so
libfmodL.so
libfmodstudio.so
libfmodstudioL.so
libsteam_api.so

Im on Ubuntu 18.04 with HD7950.

Any idea ?

P.S : Same isue with Tanneberg


Originally posted by LV|Ironstorm767:
Originally posted by Rzulmisi:
Yeah, I ve got this same problem on Manjaro 17 gnome. Will be there any fix? I love this game and want to play some more with friends :D
Are you using a Nvidia, AMD, or what kind of graphics card? If you are using a Nvidia card, try rolling back to 390 instead of 396.

Source regarding Nvidia Drivers[support.ww1gameseries.com]
< >
Showing 1-15 of 15 comments
This started happening after the update on Wednesday?
Maybe, where can i found the history of my gaming session ?

in fact there were 2 updates yesterday and today.
Originally posted by Le gluon du trou:
Maybe, where can i found the history of my gaming session ?

in fact there were 2 updates yesterday and today.
Don't believe there's a way to find your session history. (Unless you play in a match) It was likely the update from the 9th, that came up yesterday.

Could you share your player log here[support.ww1gameseries.com] though, please?

The player.log can be found here:
~/.config/unity3d/WW1 Game Series/WW1 Game Series/Player.Log
Done.

thank you.
Last edited by Le gluon du trou; May 11 @ 11:10am
Yep. I'm getting the same Ubunu MATE 18.04 Game loads to splash screen, holds for a while then crashes back to Desktop.
It started after the FIRST update BTW
Oh and I'm on GTX980ti
Same problem here.
Kossak May 16 @ 12:26pm 
Same problem here:
terminal log[pastebin.com]
Player log[pastebin.com]
Do you need the assert_*.dmp and crash_*.dmp files?

Everything was working fine about 2 days ago.


System: Host: lman Kernel: 4.4.131-1-MANJARO x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.4 Distro: Manjaro Linux 17.1.10 Hakoila Machine: Type: Desktop Mobo: ASRock model: Z77 Pro3 serial: N/A BIOS: American Megatrends v: P1.90 date: 12/04/2012 CPU: Quad Core: Intel Core i5-3570K type: MCP speed: 1603 MHz min/max: 1600/3800 MHz Graphics: Card-1: Intel Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics driver: i915 v: kernel Card-2: NVIDIA GM204 [GeForce GTX 970] driver: nvidia v: 396.24 Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: nvidia resolution: 1680x1050~60Hz OpenGL: renderer: GeForce GTX 970/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 396.24 Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet driver: r8168 Drives: HDD Total Size: 1.82 TiB used: 1.44 TiB (79.2%) Info: Processes: 228 Uptime: 2h 32m Memory: 7.69 GiB used: 3.78 GiB (49.1%) Shell: fish inxi: 3.0.07

I continue this post on https://support.ww1gameseries.com/communities/1/topics/2311-crash-at-splash-screen#
Last edited by Kossak; May 16 @ 12:52pm
bramlegolas  [developer] May 17 @ 1:30am 
we're looking into it, thanks for the reports! It's also listed here: https://support.ww1gameseries.com/communities/1/topics/2311-crash-at-splash-screen
Rzulmisi May 24 @ 6:11am 
Yeah, I ve got this same problem on Manjaro 17 gnome. Will be there any fix? I love this game and want to play some more with friends :D
A moderator of this forum has indicated that this post answers the original topic.
Originally posted by Rzulmisi:
Yeah, I ve got this same problem on Manjaro 17 gnome. Will be there any fix? I love this game and want to play some more with friends :D
Are you using a Nvidia, AMD, or what kind of graphics card? If you are using a Nvidia card, try rolling back to 390 instead of 396.

Source regarding Nvidia Drivers[support.ww1gameseries.com]
Last edited by LV|Ironstorm767; May 27 @ 11:49am
Rzulmisi May 24 @ 7:17am 
I use Nvidia Geforce 840M. Okay, I will try.

Hey, it works on integrated card. So you are right, its something with graphic card drivers
Last edited by Rzulmisi; May 24 @ 7:22am
Rzulmisi May 24 @ 7:53am 
OKAY. SWITCHED DRIVERS TO 390, ITS WORKING, ITS WOOOORKING! <3
Yep, same with me. Rolled back to 3.90 and it's now fine
< >
Showing 1-15 of 15 comments
Per page: 15 30 50

Verdun > General Discussions > Topic Details