The Crew

The Crew

View Stats:
The Crew > General Discussions > Topic Details
Mortem Dec 3, 2014 @ 12:44am
Framerate stuttering issue
It seems I'm the only person in the world having this problem but maybe someone on here can help. I can run the game smoothly on 60 fps with mostly everything on high but every 6/7 seconds the game dips down the 42 FPS and then shoots back up to 60 FPS a couple of seconds later.
This happens everywhere, in the menu, during cutscenes and even in the intro videos of the game itself. Anyone have any idea what it could be?

Things I've tried:
-Unplugging all uselss USB devices
-Verified game files
-Reinstalled
-Updated graphics drivers
-Set the priority on high in the task manager
-Tried every possible graphics setting
-Turned off my firewall and anti-virus

Kinda getting fed up cause I know my pc can run it.
Last edited by Mortem; Dec 3, 2014 @ 12:51am
< >
Showing 1-15 of 24 comments
Doowie Dec 3, 2014 @ 12:46am 
What is your computer spec? Also want anti-virus/firewall software are you using?

Also are you recording/streaming when this happens?
Last edited by Doowie; Dec 3, 2014 @ 12:46am
Mortem Dec 3, 2014 @ 12:50am 
AMD Radeon R9 290tri-X 4096 mb video memory
8 gigs of RAM
Intel i5-2500 3.3 Ghz

Have turned off my firewall and anti-virus to see if they were the problem and that didn't work. Forgot to add that to the list.
Last edited by Mortem; Dec 3, 2014 @ 12:51am
Mortem Dec 3, 2014 @ 1:24am 
I'm checking it out but it's a bit odd cause this is the only game my card stutters with.
Mortem Dec 3, 2014 @ 2:35am 
Nope it didn't fix anything :/
Mortem Dec 3, 2014 @ 5:30am 
Does anyone else not have this problem?
Yes I have it to. Not in all places, but it seems to be a problem when the city is loading. Like bioshock infinite, before you open a door or walkthrough a checkpoint the game drops in performance. Running 'The crew' on SSD - 980 - i7 4790k - 16GB ram

Because of these drops it makes the game impossible to master thanks to unpredictable frame rate drops when aiming for precision events.
Dylan Sturm Roofe Dec 29, 2014 @ 5:41pm 
Originally posted by ĐΣFΣCŦΣĐ:
Yes I have it to. Not in all places, but it seems to be a problem when the city is loading. Like bioshock infinite, before you open a door or walkthrough a checkpoint the game drops in performance. Running 'The crew' on SSD - 980 - i7 4790k - 16GB ram

Because of these drops it makes the game impossible to master thanks to unpredictable frame rate drops when aiming for precision events.

I have the same issue too, is it just us or is it everyone? I have ssd - 780 - 3570k 4.7ghz - 16gb ram
settings?
Originally posted by PVT. Dosel:
Originally posted by ĐΣFΣCŦΣĐ:
Yes I have it to. Not in all places, but it seems to be a problem when the city is loading. Like bioshock infinite, before you open a door or walkthrough a checkpoint the game drops in performance. Running 'The crew' on SSD - 980 - i7 4790k - 16GB ram

Because of these drops it makes the game impossible to master thanks to unpredictable frame rate drops when aiming for precision events.

I have the same issue too, is it just us or is it everyone? I have ssd - 780 - 3570k 4.7ghz - 16gb ram


Just got SLI and now The crew runs perfect.
Wolfsblut Dec 14, 2015 @ 10:09am 
common problem and still trying to search for a way...that game is so messed since wild run :(
Juventus Jan 4, 2016 @ 8:52pm 
anyone fix this issue game works kinda fine on 30 FPS but 60 FPS ZOMG its terribad since they try to put Temporal AA in the game its broken and they wont even ♥♥♥♥ing fix it Im going crazy i want to drive and pvp btw i own it for Uplay i have the game add me for futur races
Wolfsblut Jan 5, 2016 @ 7:51am 
Originally posted by Bago Kazi:
anyone fix this issue game works kinda fine on 30 FPS but 60 FPS ZOMG its terribad since they try to put Temporal AA in the game its broken and they wont even ♥♥♥♥ing fix it Im going crazy i want to drive and pvp btw i own it for Uplay i have the game add me for futur races

do you use crossfire/sli? 30 FPS should only be if the multi GPU is turned on ^^
Last edited by Wolfsblut; Jan 5, 2016 @ 7:51am
Danzash Jan 5, 2016 @ 7:58am 
Originally posted by Bago Kazi:
anyone fix this issue game works kinda fine on 30 FPS but 60 FPS ZOMG its terribad since they try to put Temporal AA in the game its broken and they wont even ♥♥♥♥ing fix it Im going crazy i want to drive and pvp btw i own it for Uplay i have the game add me for futur races

Then ♥♥♥♥ing turn off Temporal AA.
mechanoid Jan 5, 2016 @ 12:24pm 
A lot of players are having problems with lags in The Crew. It is reported since April 2015. There are several huge threads about it in the official forums. There are many player who tried everything, but it seems to be a problem with the engine. UBI ignores the topic. It's certainly not caused by any settings and it can't be fixed easily.
< >
Showing 1-15 of 24 comments
Per page: 15 30 50

The Crew > General Discussions > Topic Details
Date Posted: Dec 3, 2014 @ 12:44am
Posts: 24