THE KING OF FIGHTERS XIII STEAM EDITION

THE KING OF FIGHTERS XIII STEAM EDITION

Ver estadísticas:
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 8:23
"game.exe has stopped working" error.
My specs are:
Intel Dual Core E2200
3GB RAM
Ge-Force 9400 GT 512 MB

It appears after the SNK logo and some "loading" screen, before the actual opening video every time i'm trying to run the game. Video decoder for "wmv" files is working fine and it actually stars on before the crash occurs. I also can't find any save data file anywhere, though i had the "creating save data" screen and it appeared to be successful.
I tried all stuff - reinstalling, verifying, admin-execution, -w, -novid and starting the game with .exe file instead of steam library shortcut - it doesn't work for me.
So this are my thoughts about this issues:
1. It may be something to do with video decoder in coup with an actual application. I don't know how though. I can presume, that there is no actual "leap" possibility when OS can't play video files for some reason (though i can watch them in game directory). And so the game shuts itself when loading pattern is broken. It's pretty strange for current generation games though so i won't bet on this anyway.
2. It may be the deal with uncreated save file that game is trying to load. Save file creating procedure is accounted to be done successfuly and so no other saved data file will be created. But since it actually went wrong, no saved data can be loaded and game crashes. I don't know, it may be possible for beta, but yet again, it's a little bit stupid.
3. It may be ratio incompatibility as well, but i don't know if KoF forces widescreen definition or not and if this could really become a problem.

Since i don't know anything about the game actual code and algorithms, i can't say anything for sure, but i'm sure that to fix that, i'd need to know the logic behind that problem. What can actually cause the crash there.

I'd appreciate any responses from SNK developers staff.
Última edición por Divided By Zero; 29 AGO 2013 a las 8:32
< >
Mostrando 1-15 de 46 comentarios
iconoclast 29 AGO 2013 a las 8:28 
I'm getting the error after doubleclicking KOF13 in the steam library :/
Cannot start the game.
EDIT: Right clicked the game in the steam library, clicked "set launch options" and added "-novid" without the ". The game seems to work now!


EDIT2: oh, okay I'm sorry.
Última edición por iconoclast; 29 AGO 2013 a las 8:54
4123 29 AGO 2013 a las 8:32 
@Blueshifted our problem is different from yours. We get the crash after the logos during the loading before the opening.

The problem where you immediately crash on startup is cause of antivirus/library.

Also want to notify that ccleaner picks up problems from king of fighters when I scan the registry.

Invalid firewall rule. > game.exe
Missing Mui reference > game.exe
Última edición por 4123; 29 AGO 2013 a las 8:48
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 11:35 
Mmm... so MUI stands for Multilingual User Interface, but i doubt that there is actual mistake in it. It seems that Ccleaner is throwing that error string pretty much on every program that you re-installed even once in it's lifetime or whatever reason it finds... reasonable, so i'd pass this on to ccleaner staff instead.
As for Invalid Firewall Rule... i doubt if has something to do with our inability to launch the game, tbh.
Vanscot 29 AGO 2013 a las 11:40 
Publicado originalmente por Shu:
@Blueshifted our problem is different from yours. We get the crash after the logos during the loading before the opening.

The problem where you immediately crash on startup is cause of antivirus/library.

Also want to notify that ccleaner picks up problems from king of fighters when I scan the registry.

Invalid firewall rule. > game.exe
Missing Mui reference > game.exe


Shu, do you have access to the system events?
There should be more info there (dumps, debug info and so on)
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 12:21 
Well to me it has something like
"Application error game.exe, version 0.0.0.0, module game.exe, version 0.0.0.0, adress 0x0011f642."
Vanscot 29 AGO 2013 a las 12:27 
Publicado originalmente por Divided By Zero:
Well to me it has something like
"Application error game.exe, version 0.0.0.0, module game.exe, version 0.0.0.0, adress 0x0011f642."

Odd, the event log visor provides more information, normally. Are you using the one that opens when you right-click your computer icon and then clicking on "Admin"?
Última edición por Vanscot; 29 AGO 2013 a las 12:29
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 13:03 
Yup, that's all i can get out of it by surfing the local evens veiwer -> applications.

There are some more, ofc, but...

0000: 6c707041 74616369 206e6f69 6c696146
0010: 20657275 6d616720 78652e65 2e302065
0020: 2e302e30 6e692030 6d616720 78652e65
0030: 2e302065 2e302e30 74612030 66666f20
0040: 20746573 31313030 32343666 0a0d

0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 67 61 6d ure gam
0018: 65 2e 65 78 65 20 30 2e e.exe 0.
0020: 30 2e 30 2e 30 20 69 6e 0.0.0 in
0028: 20 67 61 6d 65 2e 65 78 game.ex
0030: 65 20 30 2e 30 2e 30 2e e 0.0.0.
0038: 30 20 61 74 20 6f 66 66 0 at off
0040: 73 65 74 20 30 30 31 31 set 0011
0048: 66 36 34 32 0d 0a f642..

Is this going to help? If only progs were here...
Última edición por Divided By Zero; 29 AGO 2013 a las 13:06
Boo 29 AGO 2013 a las 14:15 
I have basically the same issue (I think, might be slightly different timing). In the video below I'm using '-w -novid' as options (as suggested elsewhere), removing them has the same result.

http://youtu.be/zmhVG90o4as

My system:

Windows 8 64-bit
AMD Athlon II x4 630 2.8GHz
8GB ddr3 ram
NVIDIA GeForce GTX 550ti, memory: 1GB GDDR5

I also have 2 screens, I tried unplugging one and then run "detect" in the "Screen Resolution" options. It had no effect.

Happy to give more info if needed.
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 14:26 
So basically it has nothing to do with operation system and configuration. I run WinXP SP3 on my rusty hardware with same results, so it must be something else.
It could be codecs, drivers, some additional soft, language supports, save data problems, resolution conflicts, etc.
Though i think that it's most likely something to do with visuals in general, something about renders or... something =\
4123 29 AGO 2013 a las 14:28 
I think our problem is lower priority to everything else, so that's why I'm salty.
Boo 29 AGO 2013 a las 14:35 
Well, crashes are always hardest to debug. You don't know anything - except that it crashed.
Naricat 29 AGO 2013 a las 14:45 
Publicado originalmente por Divided By Zero:
So basically it has nothing to do with operation system and configuration. I run WinXP SP3 on my rusty hardware with same results, so it must be something else.
It could be codecs, drivers, some additional soft, language supports, save data problems, resolution conflicts, etc.
Though i think that it's most likely something to do with visuals in general, something about renders or... something =\

Good call about the codec. That was apparently my issue.
Divided By Zero 29 AGO 2013 a las 14:48 
You see? I'm not only here to summon some devs, i'm also trying to figure this out myself. I'll try to check out someone else's system configuration tomorrow to see the difference between "it works for me" and "it doesn't work at all".
Anyway, we must have something in common (or, to be precise, there must be something that we're all missing, compared to those who can run the game).
Última edición por Divided By Zero; 29 AGO 2013 a las 14:53
4123 29 AGO 2013 a las 14:54 
Publicado originalmente por Naricat:
Publicado originalmente por Divided By Zero:
So basically it has nothing to do with operation system and configuration. I run WinXP SP3 on my rusty hardware with same results, so it must be something else.
It could be codecs, drivers, some additional soft, language supports, save data problems, resolution conflicts, etc.
Though i think that it's most likely something to do with visuals in general, something about renders or... something =\

Good call about the codec. That was apparently my issue.
Hey which codecs do I download?
4123 29 AGO 2013 a las 14:57 
Publicado originalmente por Divided By Zero:
You see? I'm not only here to summon some devs, i'm also trying to figure this out myself. I'll try to check out someone else's system configuration tomorrow to see the difference between "it works for me" and "it doesn't work at all".
Anyway, we must have something in common (or, to be precise, there must be something that we're all missing, compared to those who can run the game).
we need naricat to respond, naricat figured it out I guess.
< >
Mostrando 1-15 de 46 comentarios
Por página: 15 30 50