PAYDAY 2

PAYDAY 2

View Stats:
PAYDAY 2 > Bug Reporting > Topic Details
This topic has been locked
Yamr3 Nov 5, 2016 @ 4:28am
Game laucnhes black box window but immediately closses
Hello,

I have just been referred to post my issue here. It seems that, since that 12 days of patches event, the very last day, has been causing me nothing but problems with PayDay. I did have mods before those patches and everything was working just fine.

After the last patch of that day, the game wouldn't start. I joined the PayDay community chat and they recommended that I do a fresh reinstall of the game. I did that, and that fixed the game; however, after doing so, the game was running like a 30fps limited console garbage. I had to go into the file folder and manually change the resolution to fix it. So, that might be something worth looking at.

Well now, the game isn't launching. This is a fresh install still. I haven't installed any mods yet. I've verified the files and Steam says "All files verified". I went to the community chat and they referred me to post my problem here.

TLDR: Problem is PayDay 2 won't launch. Problems with PayDay started after 12 days of patching. Game will not launch. Shows black window box and immediately closes afterwards.

3 most recent crashs are below:
---------------------------------------------------------------------- Sat Nov 05 05:42:09 2016 Application has crashed: C++ exception Failed setting up render device. ------------------------------- Callstack: payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? AcLayers (???) GetHookAPIs KERNELBASE (???) ResetEvent ------------------------------- Current thread: Renderer ------------------------------- System information: Application version : 1.57.1 CPU : Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz (2 cores); SSE; SSE2; SSE3; SSSE3; SSE4.1; SSE4.2 DirectX : 12.0 GPU : AMD Radeon HD 7800 Series / C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\c0307329.inf_amd64_55b6bd3e40065979\aticfx32.dll[21.19.137.1] Language : @ID94cca2fdaccfc2cd@ Memory : 16268MB 672KB OS : 6.1.7600 () 0x100-0x1 (64 bits) Physics : threaded Renderer : DX9 threaded Sound : Realtek Semiconductor Corp. (Speakers (Realtek High Definition Audio)) ---------------------------------------------------------------------- Sat Nov 05 05:53:50 2016 Application has crashed: C++ exception Failed setting up render device. ------------------------------- Callstack: payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? ntdll (???) RtlFreeHeap ------------------------------- Current thread: Renderer ------------------------------- System information: Application version : 1.57.1 CPU : Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz (2 cores); SSE; SSE2; SSE3; SSSE3; SSE4.1; SSE4.2 DirectX : 12.0 GPU : AMD Radeon HD 7800 Series / C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\c0307329.inf_amd64_55b6bd3e40065979\aticfx32.dll[21.19.137.1] Language : @ID94cca2fdaccfc2cd@ Memory : 16268MB 672KB OS : 6.2.9200 () 0x100-0x1 (64 bits) Physics : threaded Renderer : DX9 threaded Sound : Realtek Semiconductor Corp. (Speakers (Realtek High Definition Audio)) ---------------------------------------------------------------------- Sat Nov 05 05:59:02 2016 Application has crashed: C++ exception Failed setting up render device. ------------------------------- Callstack: payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? payday2_win32_release (???) ??? ntdll (???) RtlFreeHeap ------------------------------- Current thread: Renderer ------------------------------- System information: Application version : 1.57.1 CPU : Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz (2 cores); SSE; SSE2; SSE3; SSSE3; SSE4.1; SSE4.2 DirectX : 12.0 GPU : AMD Radeon HD 7800 Series / C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\c0307329.inf_amd64_55b6bd3e40065979\aticfx32.dll[21.19.137.1] Language : @ID94cca2fdaccfc2cd@ Memory : 16268MB 672KB OS : 6.2.9200 () 0x100-0x1 (64 bits) Physics : threaded Renderer : DX9 threaded Sound : Realtek Semiconductor Corp. (Speakers (Realtek High Definition Audio))
< >
Showing 1-9 of 9 comments
Atomic Waste Nov 5, 2016 @ 4:46am 
Mind posting a screenshot of this black box?
Yamr3 Nov 5, 2016 @ 5:17am 
Hello, so, I just I finished playing Overwatch and saw your post. I tried launching the game, and it magically just started working again; however, when I got in the game, my resolution settings were incorrect. I changed them to 1920x1080 and the game was running like 30fps restricted console garbage. So, I went to the resolution settings folder and modified it. It had my refresh rate at 24 for some reason.. I changed it to 60 and now, when I launch the game, I can't select anything. Meaning, I can't see anything to select.

Here's a screenshot of what I was looking at.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=793894299
Last edited by Yamr3; Nov 5, 2016 @ 5:23am
Atomic Waste Nov 5, 2016 @ 5:24am 
Mind posting your renderer_settings.xml file in here?
Together with your native screen resolution and refresh rate.

How to find the renderer_settings:
http://steamcommunity.com/app/218620/discussions/14/412446292758948285/#c412448158145039281

How to find the refresh rate:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/311403
I have the same Problem. I reinstalled the Game but it closes after i launch it. The black Box is like when youre playing in Windowmode and the resolution is like 1024x768.
Yamr3 Nov 5, 2016 @ 5:30am 
<!-- Hardware supported configurations: Adapter: AMD Radeon HD 7800 Series Adapter index: 0 Modes (width x height x refresh): 800x600x60 1024x768x60 1152x648x50 1152x648x59 1152x648x60 1280x720x50 1280x720x59 1280x720x60 1280x768x60 1280x800x60 1280x960x60 1280x1024x60 1360x768x60 1360x1024x60 1366x768x60 1440x900x60 1600x900x60 1680x1050x60 1776x1000x24 1776x1000x25 1776x1000x29 1776x1000x30 1776x1000x50 1776x1000x59 1776x1000x60 1920x1080x23 1920x1080x24 1920x1080x25 1920x1080x29 1920x1080x30 1920x1080x50 1920x1080x59 1920x1080x60 Adapter: AMD Radeon HD 7800 Series Adapter index: 1 Modes (width x height x refresh): 800x600x60 1024x768x60 1280x720x50 1280x720x59 1280x720x60 1280x768x60 1280x800x60 1280x960x60 1280x1024x60 1360x768x60 1366x768x60 1440x900x60 1600x900x60 --> <renderer_config> <d3d_device adapter = "AMD Radeon HD 7800 Series" adapter_index = "0" resolution = "1152 648" windowed = "false" refresh_rate = "59" aspect_ratio = "1.77778" v_sync = "0" /> <render_settings> <variable name="max_anisotropy" value="8"/> <variable name="texture_quality_default" value="high"/> <variable name="shadow_quality_default" value="very high"/> </render_settings> </renderer_config>
My native screen resolution is 1920x1080 60hz
Atomic Waste Nov 5, 2016 @ 5:37am 
Originally posted by Hydra™:
I have the same Problem. I reinstalled the Game but it closes after i launch it. The black Box is like when youre playing in Windowmode and the resolution is like 1024x768.
If you have issues, create your own thread.

Yamr3. try this:
<!-- Hardware supported configurations: Adapter: AMD Radeon HD 7800 Series Adapter index: 0 Modes (width x height x refresh): 800x600x60 1024x768x60 1152x648x50 1152x648x59 1152x648x60 1280x720x50 1280x720x59 1280x720x60 1280x768x60 1280x800x60 1280x960x60 1280x1024x60 1360x768x60 1360x1024x60 1366x768x60 1440x900x60 1600x900x60 1680x1050x60 1776x1000x24 1776x1000x25 1776x1000x29 1776x1000x30 1776x1000x50 1776x1000x59 1776x1000x60 1920x1080x23 1920x1080x24 1920x1080x25 1920x1080x29 1920x1080x30 1920x1080x50 1920x1080x59 1920x1080x60 Adapter: AMD Radeon HD 7800 Series Adapter index: 1 Modes (width x height x refresh): 800x600x60 1024x768x60 1280x720x50 1280x720x59 1280x720x60 1280x768x60 1280x800x60 1280x960x60 1280x1024x60 1360x768x60 1366x768x60 1440x900x60 1600x900x60 --> <renderer_config> <d3d_device adapter = "AMD Radeon HD 7800 Series" adapter_index = "0" resolution = "1920 1080" windowed = "false" refresh_rate = "60" aspect_ratio = "1.77778" v_sync = "0" /> <render_settings> <variable name="max_anisotropy" value="8"/> <variable name="texture_quality_default" value="high"/> <variable name="shadow_quality_default" value="very high"/> </render_settings> </renderer_config>
Yamr3 Nov 5, 2016 @ 5:42am 
Holy smokes, you just fixed my game! Thanks!
Atomic Waste Nov 5, 2016 @ 5:44am 
Originally posted by Yamr3:
Holy smokes, you just fixed my game! Thanks!
Good to hear that.

Since the issue got resolved, do you mind if I lock this thread?
Yamr3 Nov 5, 2016 @ 5:46am 
Nah, go ahead lock and do your thing! Thanks so much again!
< >
Showing 1-9 of 9 comments
Per page: 15 30 50

PAYDAY 2 > Bug Reporting > Topic Details
Date Posted: Nov 5, 2016 @ 4:28am
Posts: 9