Sonic & All-Stars Racing Transformed Collection

Sonic & All-Stars Racing Transformed Collection

View Stats:
This topic has been locked
S0L Feb 19, 2013 @ 7:36am
New Beta Version to test Race Playlist matchmaking... (Feb 19th)
As spotted last night, something seems to be going awry with the Race Playlist when playing online.

Whilst we're still looking into this with Valve, we've pushed a version to the Beta branch that may address it. Namely, we've played with some timeout values to deal with when the servers are busy - plus it will do a number of retries now for failed P2P connections.

This has resolved the issue internally for us (we can play again!) but we'd like to try it with a few willing players before we push it out to everyone.

As a reminder, to switch to the Beta branch do the following...

1. Go to the Steam Library Page.
2. Find game in the list!
3. Right click on the game, and choose 'Properties' from the context menu.
4. Click on the BETAS tab.
5. Choose the 'Beta - Beta' branch.
6. It'll want a password. The password is still 'GottaGoFast'.
7. Click close to exit the Properties page...
8. Watch the game update...!
9. Play game as normal :)

Note as before you can opt out of the Beta at any time. Follow the above steps and choose the 'NONE - Opt out of all Betas' option instead of the Beta Branch at Step 5. This may require Steam to download certain files again.

If this fixes the 'Network Error' for you when attempting to play Race via MatchMaking then we would like to know :P

---
S0L
---
< >
Showing 1-15 of 36 comments
Buttback Feb 19, 2013 @ 7:39am 
I love how you keep communicating with us. Really.

Signed in for it just now, I'll let you know if it fixes it for me after I get home from work.
Rumsey Feb 19, 2013 @ 7:43am 
Tried this just now. It worked.

1) Before the patch, I tried joining two times. I got the network error both times.

2) After installing the patch, I joined on my first attempt. I said hello to Mr. Mansfield.
Last edited by Rumsey; Feb 19, 2013 @ 7:44am
Neek Feb 19, 2013 @ 8:03am 
Got in with no problems.

Game crashed after a few races though.
Last edited by Neek; Feb 19, 2013 @ 8:22am
SylveonLover Feb 19, 2013 @ 8:28am 
No network error either, but it does not find anyone online
SylveonLover Feb 19, 2013 @ 8:32am 
Sorry, it´s not suppoused to find anyone online, is just to test the network error right? It worls like a charm but the game crashes sometimes. (just the 1st attemp)
GreenSwede Feb 19, 2013 @ 8:41am 
It works for me.
S0L Feb 19, 2013 @ 8:43am 
It will find other players if other players are playing, we need enough people in there to make sure it's doing what it should be.

Shouldn't be crashy though, it's the same code as the live version with a couple of tweaks, not any major changes (we specifically rolled back all the INTZ changes just to try this).

---
S0L
---
Denatured Toriel Feb 19, 2013 @ 8:55am 
Worked for me, after 5-6 games though I got a network error, but hey, I was able to connect, that's a start right? haha.
MaisTee Feb 19, 2013 @ 9:11am 
worked here, just time for 3 races but no problems.
S0L Feb 19, 2013 @ 9:23am 
Originally posted by Miles Prower:
Worked for me, after 5-6 games though I got a network error, but hey, I was able to connect, that's a start right? haha.

Bear in mind some of the games will be on the current live version, so it might be they couldn't connect to you. It will get better once we've got everyone in sync, just we want to make sure that we've not adding anything new in there...

---
S0L
---
JP32 Feb 19, 2013 @ 9:32am 
Im still getting connection error, even with beta, but when not in beta, I can get into lucy dip just fine
GreenSwede Feb 19, 2013 @ 9:41am 
I can't seem to find any other players, which is odd. It feels like I'm playing the old unpatched version of the game.

edit: Now when I found 2 other players the game crashed.
Last edited by GreenSwede; Feb 19, 2013 @ 9:47am
S0L Feb 19, 2013 @ 9:51am 
Originally posted by Green Giant:
I can't seem to find any other players, which is odd. It feels like I'm playing the old unpatched version of the game.

Is it dropping you in a lobby by yourself? If it is, it's working (provided other players join eventually!)

---
S0L
---
Gin Feb 19, 2013 @ 9:52am 
I don't get connection errors anymore, but I only end up in empty lobbies. That could be because of not very many people playing at the same time as me. I did end up in race with another player, but as the race started I got kicked back to the lobby and the other player was gone. Not sure what the cause of that was, something might have gone wrong at the other players end.
Carson_Official Feb 19, 2013 @ 9:52am 
Originally posted by Green Giant:
I can't seem to find any other players, which is odd. It feels like I'm playing the old unpatched version of the game.

edit: Now when I found 2 other players the game crashed.

was just in this game and mine crashed also.

Is thisbeta version able to play those on the live version?
Last edited by Carson_Official; Feb 19, 2013 @ 9:53am
< >
Showing 1-15 of 36 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Feb 19, 2013 @ 7:36am
Posts: 36