Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order

 This topic has been pinned, so it's probably important
Vaughn Whiskey May 20, 2014 @ 2:43am
Some Fixes For Some Issues (Found Online)
< >
Showing 1-15 of 421 comments
MadMax665 May 20, 2014 @ 3:09am 
Yeah, Shadow Resolution was the first thing I looked at with low fps. 8k is ridiculously high compared to most current games which give you about 1k or 2k at best, usually lower. 4k runs flawless for me and I took some screen to compare 8k to 4k and if you don't analyze the pixels in detail with Photoshop you won't notice any difference in terms of looks but it will net you about 20 fps more at all times.
some goofy idiot May 20, 2014 @ 3:41am 
Anyone get antialiasing working on an AMD card? 280x with 14.4.
Tried forcing via CCC, multi and super sampling, enhance and override, edge-effect and standard. Also tried adding r_multisamples "16" to both the cfg file and startup option.
Just will not work.
Vaughn Whiskey May 20, 2014 @ 3:42am 
Originally posted by some goofy idiot:
Anyone get antialiasing working on an AMD card? 280x with 14.4.
Tried forcing via CCC, multi and super sampling, enhance and override, edge-effect and standard. Also tried adding r_multisamples "16" to both the cfg file and startup option.
Just will not work.

nope, nothing is working for me either. Screen tearing like crazy for me.
Iron Dagger May 20, 2014 @ 5:12am 
Originally posted by some goofy idiot:
Anyone get antialiasing working on an AMD card? 280x with 14.4.
Tried forcing via CCC, multi and super sampling, enhance and override, edge-effect and standard. Also tried adding r_multisamples "16" to both the cfg file and startup option.
Just will not work.

i have all settings maxed on HD 7970

set catalyst 14.4 to override AA to 8xEQ, normal, multisample...helps quite a bit...

also had very lousy performance while installed to SSD, using HDD

perfect now :)
some goofy idiot May 20, 2014 @ 5:32am 
Doesn't seem to make a difference.
Look at dem jaggies: http://i.imgur.com/ZSRY6rO.png
Rock May 20, 2014 @ 5:56am 
Anyone having a problem with the Audio moving faster than the gameplay? It doesn't happen during cinematics, only dialog in game. The only solution I've found is to hit the ESC Key twice, which seems to temporarily reset the Dialog back to where its supposed to be.
t1m0thyzer0 May 20, 2014 @ 6:34am 
doesn't make any differences
still laggy on my R9 290X even in low settings
damn...
threedotonefour May 20, 2014 @ 6:44am 
AMD users: You NEED to install the Catalyst 14.4 drivers. A driver update literally doubled my FPS.
MusicTroopa May 20, 2014 @ 6:44am 
Also want to mention, if anyone on an AMD card is having flickering issues, force VSync through AMD Catalyst. If you're having the issue on an Nvidia card as well, see if Forcing Vsync through its control panel works.
orvinreyes May 20, 2014 @ 7:02am 
i don't think this should be pinned as the advice provided are merely generic ones. it looks like copy-pasted content. update drivers? check your system requirements? really?
Abbalah May 20, 2014 @ 7:49am 
I also found a fix for the FPS beeing all over the place. Check this short article here:

http://in2gpu.com/2014/05/20/wolfenstein-the-new-order-performance-issues/

Basically you need 3 things: V-sync OFF,MAX PPF to 16, Shadow resolution to 2048.
Rstein May 20, 2014 @ 7:58am 
Any way to make it work with the legacy 13.4 drivers for the ati HD 4870?
It crashes after the second intro video
Last edited by Rstein; May 20, 2014 @ 8:28am
SDplus May 20, 2014 @ 8:43am 
Well, first it opens on the wrong monitor. Then it quickly crashes after the Bethesda logo screen. So, no play for me.
t1m0thyzer0 May 20, 2014 @ 8:49am 
Originally posted by The Crimson King:
I also found a fix for the FPS beeing all over the place. Check this short article here:

http://in2gpu.com/2014/05/20/wolfenstein-the-new-order-performance-issues/

Basically you need 3 things: V-sync OFF,MAX PPF to 16, Shadow resolution to 2048.
this really helps, thanks
Docer May 20, 2014 @ 8:55am 
ERROR: Failed to load md6 model 'md6/models/weapons/combatknife/combatknife.md6mesh'. while loading baseModel md6/models/weapons/combatknife/combatknife.md6mesh

Wish i could even get the game to start so i can wonder the fps problems...
< >
Showing 1-15 of 421 comments
Per page: 15 30 50