Project Zomboid

Project Zomboid

View Stats:
Game not starting after update Build 41.30
just updated game to newest Build 41 version trying to launch the game black screen pop on first loading trying to happend then its dying, window closing, none error pop
im on windows 7
Originally posted by EnigmaGrey:
So, tl;dr:

For some reason, some people's installs are set to SteamApps instead of steamapps. No idea why or why that matters on Windows for a limited number of people, but it now does. It could be a bug on Valve's end or a remanent from a prior Steam install.

It's fixed for the base game, but it now needs to be patched for Workshop mods. We've got some issues that need to be sorted before we can do a hotfix however, so the solution remains running the bat file for those affected.
< >
Showing 1-15 of 77 comments
Aragon Mar 2 @ 9:23am 
Seems 41.30 is ... bugged? U r not alone, same problem here.
+1
and what to do?
uninstall/delete_all doesnot helped
i tried veryfing files and downgrading to build 40 then updating back to 41 hope that doesnt ♥♥♥ up my save xd
Aragon Mar 2 @ 9:32am 
All we can do is ...waiting for a hotfix i think. b41.31 ftw
more like 41.30.1
Warp Mar 2 @ 9:45am 
are you using mods? mine seems to work just fine after update
nasKo Mar 2 @ 9:48am 
Can you grab the console.txt from C:\Users\Yourusername\Zomboid and copypaste the content to a site like pastebin.com, then link it here?

Last edited by nasKo; Mar 2 @ 9:50am
Originally posted by nasKo:
Can you grab the console.txt from C:\Users\Yourusername\Zomboid and copypaste the content to a site like pastebin.com, then link it here?
like all of it?
and btw I dont have any mods instaled via workshop, once joined mooded server but idk if that does anything. playing on vannila save file
nasKo Mar 2 @ 9:56am 
Originally posted by Juniorr5200:
Originally posted by nasKo:
Can you grab the console.txt from C:\Users\Yourusername\Zomboid and copypaste the content to a site like pastebin.com, then link it here?
like all of it?
The important part was posting it to pastebin, not here :D
"LOG : General, 1583169059865> WARNING: Found unknown Windows version: Windows 7"

LMAO :deadrat: am I a granpa just because i sticked with win 7? xd
Originally posted by nasKo:
Originally posted by Juniorr5200:
like all of it?
The important part was posting it to pastebin, not here :D
will do
Dasfry Mar 2 @ 9:59am 
I had the same issue.

Restarted the computer and everything worked there after.

probably an issue with files in use, restarting releases them.
Originally posted by Dasfry:
I had the same issue.

Restarted the computer and everything worked there after.

probably an issue with files in use, restarting releases them.
funny i didnt think about such easy fix. brb xd
Last edited by Juniorr5200; Mar 2 @ 10:00am
< >
Showing 1-15 of 77 comments
Per page: 15 30 50