Introducerea
Cartonașele de schimb Steam sunt cartonașe virtuale primite jucând jocuri pe Steam. Seturile de cartonașe pot fi transformate în insigne ale jocurilor și obiecte negociabile în comunitatea Steam.
Colecționează cartonașe
Joacă oricare dintre jocurile participante cu cartonașe de schimb pentru a primi cartonașe de schimb. Mai mult de jumătate din set pică în timpul jocului, cealaltă jumătate este câștigată prin dexteritatea de colecționar.
Vezi jocurile participante pe care le deții
Fabrică insigne de joc
Odată ce ai colecționat un set de cartonașe le poți fabrica într-o insignă asociată unui joc. Precum insignele actuale, ele sunt legate contului tău și afișate pe profilul tău. Spre deosebire de insignele actuale, fabricarea insignei unui joc îți oferă obiecte ce se pot vinde, ca de exemplu emoticonuri, fundaluri pentru profil și cupoane. Crește-ți nivelul insignei tale colecționând din nou setul și câștigă mai multe obiecte.
Crește în nivel
Toate insignele acum au XP care contribuie la nivelul tău Steam, un sumar al colecției tale de insigne. Poți vedea nivelul Steam al cuiva ținând mouse-ul deasupra avatarului lor. Crescând în nivel vei obține obiecte non-schimbabile ca prezentări de profil, sloturi suplimentare pentru lista de prieteni și multe altele.
Primeşte recompense pentru fabricarea insignelor
În timpul fabricării unei insigne vei primi recompense aleatorii dintr-un set de obiecte ale unui joc asociat. Ele pot fi date la schimb și pot fi folosite doar dacă le posedezi.
Fundaluri pentru profil
Personalizează-ți profilul cu o imagine de fundal.
Cupoane
Poți să câștigi cupoane pentru joc sau DLC.
Emoticonuri
Emoticonurile Steam pot fi folosite oriunde pe Steam unde poți tasta, precum chat, discuții și profiluri.
Afișiere de profil
Alege ce vrei să arăți. Ce este unic despre tine? Pe baza nivelului tău Steam îți poți personaliza profilul cu afișiere. Arată-ți jocurile favorite, obiectele pentru schimb, modurile din atelier, înscrierile pe Undă verde sau poate capturile de ecran favorite...
și multe altele.
Scoate în evidenţă
Scoate-ţi în evidenţă insignele tale, nivelul Steam, şi modul de joc cu noul profil şi mini profil.
Prezintă o insignă
Alege o insignă care să o afișezi în partea de sus a profilului tău şi în mini profilul care îl vezi când treci peste avatarul tău.
Profil actualizat
Profilul primește o împrospătare vizuală și o atenţie deosebită asupra a ceea ce joci și asupra felului în care participi pe Steam. Şi cu afișiere, tu decizi ce să prezinți pe profil.
Activitate recentă joc
Gameplay-ul, realizările și contribuțiile de conținut se grupează în Activitatea de joc recentă.

Prietenii pot vedea ceea ce joci și cum ai progresat într-o clipită.