Alătură-te grupului
Alătură-te Grupului Steam Trading Cards pentru a afla ultimele noutăţi, a verifica forumul pentru schimburi și a ne trimite părerea ta despre cum am putea îmbunătății noile facilități.
Cărţi de Schimb Steam
Întrebări frecvente
Ce sunt Cărţile de Schimb Steam?
Cărțile de Schimb Steam sunt cărți care pot fi colectate şi pe care le primești jucându-te pe Steam. Colectează un set de cărți pentru a obține obiecte care te ajută să îți personalizezi profilul și să scoți în evidență ce ai jucat.
Cum pot primi cărți de schimb?
Poți obține cartonașe prin jucarea jocurilor participante. În timp ce te joci, vei primi ocazional cartonașe de schimb care vor fi amplasate în Inventarul Steam.
Există vreo limită legată de numărul de carduri de schimb care pot fi găsite?
Majoritatea jocurilor vor oferi un număr egal cu jumătatea din totalul de cartonașe disponibile pentru acel joc. De exemplu, Half-Life 2 are 8 cartonașe în set, poți obține 4 cartonașe prin jucarea lui. Va trebui să faci rost de cealaltă jumătate a setului de la ceilalți membri ai comunității. Încearcă grupul beta de discuții, piața comunitară, schimbul dintre prieteni și topicurile dedicate schimburilor. Poți vedea câte cartonașe mai poți găsi la pagina de insigne.
Cum rămâne cu jocurile gratuite precum Team Fortress 2 sau Dota 2?
Jocurile gratuite îți oferă cărţi de schimb în funcţie de investiţia pe care o faci într-un joc sau altul. Pentru fiecare 9$ (aproximativ) cheltuiți de la începutul Programului Beta al Cărţilor de Schimb Steam, vei obține o carte de schimb. O vei primi în timp ce joci. Dacă ai cumpărat jocuri precum Dota 2 sau Team Fortress 2, care sunt prioritare în Programul beta al Cărţilor de Schimb Steam, sau dacă ai avut acces la Team Fortress 2 înainte ca el să devină joc gratuit, vei primi, în timpul jocului, alte 4 sau 5 cartonașe disponibile.
Cum pot obţine un pachet booster?
Odată ce primești toate cărțile, devii eligibil pentru un pachet booster, ce conține un set de 3 cărți de schimb, care pot fi cărți de bază sau înfoliate. Pachetele Booster sunt oferite aleator utilizatorilor eligibili în timp ce mai multe insigne sunt fabricate de membrii comunității. Asigură-te că te autentifici pe Steam în fiecare săptămână pentru a menține eligibilitatea.

Odată eligibil, nivlelul tău Steam îşi va creşte rata de a primi un pachet booster:
  • Level 10: +20% şanse să-ţi pice un pachet booster
  • Level 20: +40% şanse să-ţi pice un pachet booster
  • Level 30: +60% şanse să-ţi pice un pachet booster
  • Level 40: +80% şanse să-ţi pice un pachet booster
  • Level 50: +100% şanse să-ţi pice un pachet booster (spre exemplu, rata s-a dublat)
  • Etc.
Cum știu dacă pot primi cărți sau pachete booster?
Fereastra “Cum obţin cărți de schimb?”, de pe pagina Insignelor, îţi arată câte cărţi de schimb ţi-au picat până acum, cum să faci rost de mai multe şi dacă eşti eligibil să primeşti un pachet booster.
Cum ştiu cu ce prieteni pot să fac schimb?
Pe pagina cu Insigne, fila "Insigne în curs" arată care sunt Cărțile de schimb Steam pe care le deții deja, câte mai poți obține jucând jocul respectiv și de câte mai ai nevoie pentru a completa un set. O simplă apăsare pe insigna în curs de fabricare îţi va deschide o pagină în care vei vedea toți prietenii care au cărțile care ţie îţi lipsesc pentru completarea setului. Pe pagina respectivă, în dreptul fiecărei cărţi de care ai nevoie, există un buton care-ţi permite să trimiţi o ofertă de schimb către un prieten care are cartea ta lipsă. De exemplu, Gheorghe și Ion dețin amândoi jocurile TF2 și Portal 2. Gheorghe poate vedea că Ion are restul de cărți din Portal 2 de care are nevoie. Gheorghe inițiază un schimb cu Ion căruia îi oferă cărțile din TF2 pentru cele din Portal 2. Gheorghe poate acum să-și fabrice insigna de Portal 2.
Ce jocuri oferă cărţi de schimb?
O listă completă a jocurilor participante este disponibilă în Magazinul Steam. Vom adăuga mai multe jocuri pe măsură ce le finalizăm.
Ce este o insignă?
O insignă este un iconiță pe profilul tău (și asociată contului tău) care reprezintă seturile de cărți de schimb colectate de tine și participările tale într-un eveniment.
Cum creez o insignă?
Din pagina Profilului, selectează cu click "Insigne" în cadrul coloanei din dreapta din partea de sus a paginii sau de asemenea "Insigne" din meniul cu numele din Steam, aliasul. Din pagina cu Insignele personale, fila cu "Progres" va indica insignele care sunt gata de creat. Selectează o insignă gata de creat pentru a vedea detaliile și a apăsa butonul albastru notat "Creează Insignă".
Cum pot să văd ce cărţi am, sau ce cărţi nu am?
De la pagina cu Insigne, sub fila cu "Insigne în curs" alege o insignă pentru a vedea setul de cărți, inclusiv cărțile pe care le deții deja și cele rămase.
Ce primesc când creez o insigna din Cărțile mele de Schimb?
Pe lângă obținerea Insignei jocului în sine, vei mai primi și:
  • un emoticon aleator creat pentru acest joc care poate fi folosit în chat sau în discuții;
  • o imagine de fundal aleatorie creată pentru acest joc, pe care o poți folosi pe pagina de profil proprie comunității Steam
  • o șansă de a primi un cupon de reducere pentru un alt joc sau DLC
  • 100XP, care poate mări nivelul propriu Steam
Dacă nivelul propriu Steam crește, limita listei de prieteni va crește de asemenea cu cinci, având și posibilitatea deblocării abilității de a personaliza propriul profil cu prezentări.
Pot să îmi îmbunătăţesc insigna mea de joc?
Dacă strângi un alt set complet de cărți de schimb pentru același joc poți să îți îmbunătățești insigna acelui joc. Poți să construiești un set pentru același joc de cel mult cinci ori. De fiecare dată când îți îmbunătățești insigna jocului vei primi 100XP extra, de asemenea îmbunătățirea aspectului și titlului insignei.
Care este Nivelul meu Steam?
Nivelul tău Steam este un sumar al insignelor tale și îți evidențiază colecția de cărti de schimb și participarea în evenimente Steam. Fiecare insignă obținută îți crește XP-ul, și fiecare 100 XP îți adaugă un Nivel Steam (cel puțin la început).
Cum prezint o insignă?
Poți selecta orice insignă completată din pagina ta cu Insigne. Insigna ta aleasă va fi afișată la începutul profilului tău și în mini-profilul pe care îl vezi când pui mouse-ul deasupra avatarului tău.
Pot să cumpăr şi să vând cărţi de schimb pe Piaţa Comunităţii?
Da, cărțile de schimb pot fi schimbate cu alți utilizatori și cumpărate sau vândute pe Piața Comunitară.
Am un joc pe Steam, cum poate jocul meu să participe?
Instrucțiunile și uneltele pentru cărți de schimb se pot găsi sub secțiunea 'Comunitate' din 'App Admin' a Steamworks.
Cum pot contribui cu noi fundale pentru profil și emoticoane?
Vom lucra la început cu dezvoltatorii jocurilor să poată contribui, dar după lansare vom căuta să adăugăm un Atelier pentru obiecte ale comunității.
Când veţi adăuga mai multe jocuri şi insigne?
Adăugarea de noi jocuri va fi înceată la început în timp ce ne ocupăm de orice neregulă cu sistemul sau conținutul. După ce vom avea tot funcționând cum trebuie sperăm să adăugam multe alte jocuri.
Ce fac dacă sunt nemulţumit de un schimb care l-am făcut?
Toate schimburile sunt definitive; asigură-te că chiar vrei să faci un schimb înainte să confirmi.
De câte insigne am nevoie ca să îmi cresc Nivelul Steam?
La început, fiecare insignă pe care o creezi îți va mări nivelul. Cele mai multe insigne acordă 100 XP, tot atât fiind și experiența necesară trecerii la următorul nivel. Valoarea experienței necesare trecerii la nivelul următor crește la fiecare 10 niveluri, însemnând că după nivelul 10 vei avea nevoie de 200 XP pe nivel, după nivelul 20 300 XP pe nivel, etc.
Care este scopul Nivelului meu Steam?
Nivelul Steam este o cale rapidă pentru utilizatori să vadă cât de mult a investit cineva în contul lui de Steam. Avem doar câteva modalități de a obține insigne acum, dar sperăm să ne extindem până ce includem toate modalitățile diferite cu care utilizatorii au contribuit.
Care sunt beneficiile directe ale Nivelului meu Steam?
Primeşti mai multe opţiuni să îţi personalizezi profilul, şi îţi creşte numărul maxim de prieteni pe care îi poţi avea în lista ta de prieteni.
Sunt alte căi de a obţine insigne în afară de a juca jocuri?
Insigna Comunității Steam, câștigată efectuând sarcini de bază pe Steam, este cea mai ușoară modalitate de a obține o insignă. Insigna pentru Ani de Apartenență (obținută la aniversarea creării propriului cont) îți va acorda experiență în mod automat în funcție de vechimea contului. Evenimente speciale în Steam oferă de asemenea în mod frecvent medalii. Sperăm să continuăm să extindem modurile de obținere a medaliilor.
Ce este o prezentare?
Este o metoda de a-ți personaliza profilul cu lucruri considerate de tine ca fiind cele mai interesante pe Steam. Sunt o mulțime de prezentări din care poți să alegi printre care pentru jocurile preferate, cele mai importante realizări, poze, obiecte virtuale și altele.
Cum adaug o prezentare la profilul meu?
Odată ajuns la nivelul 10 în Steam poți selecta și personaliza o prezentare din pagina de editare a profilului. La fiecare 10 niveluri Steam primești acces la încă o prezentare; de exemplu, la nivelul 20 2 prezentări concomitent, la 30 3 prezentări ș.a.m.d.
Ce este un Emoticon Steam?
Un emoticon este o imagine de dimensiuni mici, creat tematic pentru un anumit joc, pe care îl primești creând o Insignă pentru acel joc. O poți insera în chat, discuții din comunitate, comentarii, etc. Poți vedea un emoticon în inventarul din Steam având și posibilitatea de a-l da la schimb altor utilizatori sau de a-l pune la vânzare pe Piața Comunității Steam.
Ce este un Fundal de Profil?
Un fundal de profil este o imagine largă, cu tema unui joc particular, pe care îl poți primi din construirea unei insigne de joc. Poți să o selectezi să apară ca fundal pe profilul tău de Steam. Poți să vezi fundalul de profil în inventarul tău Steam și îl poți da la schimb cu alți utilizatori, sau să îl pui la vânzare pe Piața Comunitară Steam.
Ce sunt Cărţile de Schimb Înfoliate?
Jucând un joc și primind cărți pentru acesta ai o șansă mică de a primi una specială în folie. Vei fi nevoit să colectezi un set complet de cărți în folie pentru a crea o insignă în folie. Nu există beneficii suplimentare din deținerea de cărți sau crearea de insigne în folii în afară de raritatea acestora.
Există un joc care îl pot juca cu cărţile?
Cărțile de Schimb Steam sunt pentru colecție și schimburi. Nu există un joc cu ele. Este totuși o idee grozavă pe care vom căuta să o dezvoltăm în viitor sau poate vom lăsa utilizatorii să-și creeze propriile jocuri folosind cărțile pe care le au.
Primesc Cărți de Schimb pentru completarea realizărilor în joc?
Găsirea Cărților de Schimb depinde acum doar de timpul petrecut în joc, indiferent de realizările pe care le obții. Ne vom mai uita cu siguranța peste regulile prin care se găsesc cărțile, dar mai sunt câteva probleme cu realizările din joc care ne-au oprit de la utilizarea lor. Multe jocuri au realizări pentru care trebuie să aloci multe ore sau care nu sunt distractive, iar noi vrem ca găsirea cărților să fie distractivă pentru toți. De asemenea, nu vrem să forțăm utilizatorii să trișeze sau să folosească deblocatoare-de-realizări în jocuri pentru a-și obține cărțile, pentru că această metodă reduce valoarea realizărilor și nu este distractivă nici ea. Realizările încă sunt valoroase, iar având Prezentarea de Realizări pe pagina ta de profil este o metodă bună de a te lăuda cu acele realizări rare.