Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

Not enough ratings
[SK] Skiny pre začiatočníkov
By The Fortnite legend
! SOM PRESVEDČENÝ, ŽE TENTO NÁVOD BUDE PRE MNOHO ĽUDÍ EXTRÉMNE DETAILNÝ, ALE JE URČENÝ OZAJ PRE ZAČIATOČNÍKOV !

Návod Vám pomôže pri predávaní / nakupovaní skinov, pomôže Vám objasniť systém dropu a rôzne informácie o skinoch.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Niekoľko málo slov na úvod ...
Nedávno som si konečne všetky svoje zbrane vyzdobil peknými skinmi. Tento proces netrval krátko, ale napokon som to dokázal a pokúsim sa sem spísať poznatky, ktoré som zistil počas tejto mojej "cesty" :D. Tento návod Vám pomôže pri predávaní / nakupovaní skinov, pomôže Vám objasniť systém dropu a rôzne informácie o skinoch. Toto môže zaujímať hráčov, ktorí su v hre noví a nevedia ako tieto veci fungujú. Som presvedčený že to bude až nechutne vysvetlené, ale ako som už spomínal, tento návod nie je pre každého. Kvôli tomuto som sa rozhodol zatiaľ z tohto návodu vynechať dráhe nože, pretože si nemyslím, že ľudia ktorí tento návod čítajú sú ochotní míňať 30€+ na pixely. Tiež preteraz vynechám nálepky.*


* Všetky dôležité informácie o návode nájdete v závere návodu
! NÁVOD JE STÁLE VO FÁZI VÝVOJA, BERTE PROSÍM NA VEDOMIE !
Skiny - druhy, typy, kvality ...
Skiny existujú v troch hlavných prevedeniach - Souvenir, Stat-Trak a Normal. Všetky skiny existujú v prevedení Normal, no žiaden skin nemôže byť Stat-Trak a zároveň aj Souvenir. Niektoré skiny zas nemajú Stat-Trak ani Souvenir prevedenie. Skiny v prevedení NORMAL , ako už ich názov napovedá, sú normálne skiny a teda nemajú žiadnu špeciálnu vlastnosť. Stat-Trak a Souvenir skiny sú o niečom inom. Ide o výborný spôsov "pofrajerovania sa".


Zbrane s technológiou Stat-Trak sú kópia "Strange" skinov z Team Fortress 2 či Doty 2. V inventári ich rýchlo spoznáte vďaka oranžovému orámovaniu a názvu zbrane. Na ich povrchu sa nachádza malý LED displej, ktorý Vám ráta zabitia s touto zbraňou. Pokiaľ Vám vašu zbraň niekto zoberie, tak sa na displeji objavia chybové hlášky "ERROR" (chyba) a "UNKNWN USER" (neznámy používateľ) a zabitia sa mu rátať nebudú. Pozor dávajte na obchodovanie s týmito skinmi, pretože pri zmene majiteľa sa zabitia vynulujú! Takže ak Vám niekto bude ponúkať Stat-Trak zbraň s množstvom killov, nenechajte sa oklamať.
Poznámka: Zabitia z jedného skinu sa dajú presunúť na iný stattrak skin na rovnakú zbraň (napr. AK -> AK , nie AK->M4) za pomoci Stat-Trak Swap Tool (0.13 €).

Souvenir zbrane neprehľadnete kvôli žltému názvu zbrane a orámovaniu v inventári. Sú to špeciálne zbrane, ktoré je možné získať len výmenou s ostatnými hráčmi alebo otvorením Souvenir bední. Tie môžete náhodne získať sledovaním veľkých turnajov v CS:GO. Na každej tejto krabici píše, počas sledovania ktorého zápasu ste ju získali. Tieto Souvenir zbrane majú na sebe už po otvorení samolepky z daného turnaja.


Nezávisle od prevedenia skinu, každý z ♥♥♥♥ uvedených troch druhov skinov má vlastnú hodnotu opotrebovania (angl. Float value). Táto hodnota určuje to, ako bude skin v hre vyzerať. Táto hodnota sa nikdy nezmení, nezáležiac od toho, ako často zbraň používate! (Takže ak máte Factory New skin, tak ním navždy zostane) Väčšina skinov má rozsah tejto hodnoty od 0.00 až po 0.70 či 0.99, aj keď v hre existuje zopár skinov, ktorých sa to netýka. Vzhľadom na to, že tieto čísla su nielenže neviditeľné*, ale aj zložité, vývojári ich rozdelili do piatich tried - Factory New (Zbrusu nový), Minimal Wear (Lehce opotřebený), Field-Tested (Opotřebený), Well-Worn (Silně opotřebený) a Battle-Scarred (Poničený bojem). Berte na vedomie, že aj dva Factory New zbrane sa od seba môžu výzorovo líšiť, spôsobujú to desatinné čísla vo float value. Zbrusu nový skin vyzerá veľmi pekne, zatiaľ čo Poničený bojom obsahuje už len minimum farby. Všetky skiny poskytujú len estetickú zmenu na zbrani, neposkytujú žiadne iné výhody !

Každý skin taktiež patrí do nejakej kolekcie a každý skin má jednu zo siedmich tried kvality. To rozhoduje o tom, ako bežný je daný skin (čiže mnohokrát to rozhoduje o jeho cene) : Consumer grade (biela - defaultné zbrane), Industrial grade (svetlo modrá - veľmi bežné skiny, trash), Mil-spec (tmavo modrá - bežné skiny), Restricted (purpurová - nezvyčajné skiny), Classified (ružová - vzácne skiny), Covert (oranžová - veľmi vzácne skiny), (fialová - nože, extrémne vzácne skiny).

Skin je taktiež možné premenovať pomocou Name Tag-u. (1.93€) .
Poznámka: Názov zbrane nemôže obsahovať urážky, narážky a vulgarizmy.

* V skutočnosti nie sú tieto float hodnoty tak celkom neviditeľné. Existuje množstvo stránok na ktorých sa dá toto číslo zistiť. Osobne však preferujem rozšírenie pre Google Chrome - Enhanced Steam.

Ako získať skiny ?
Skiny v CS:GO možno získať viacerými spôsobmi. Asi najbežnejším spôsobom ako získať skin je tzv. drop systém. Každý týždeň môžete získať :
  • 1 skin za nový level
  • 2 krabice náhodne na konci zápasu
Tieto dropy sa resetujú každú stredu o 20:00 . Ďalším spôsobom ako získať skiny je za misie v operácii.


Mojou obľúbenou časťou CS:GO je obchodovanie. A tu sa dostávame k ďalšiemu spôsobu získania skinov - obchodovaniu. Obchodovanie by sme mohli rozdeliť na dva časti a to obchodovanie na trhu a obchodovanie priamo medzi hráčmi - obchodní nabídky. Viac temnou cestou získavania skinov je gambling.Túto voľbu však neodporúčam, pokiaľ si vážite svoje skiny. Pri tomto spôsove nemáte nikdy istotu, že skiny dostanete späť. Tieto stránky sú navrhnuté tak, aby zarábali skiny prvotne pre ich majiteľov a až potom pre užívateľov. Poznámka : Nedávno VALVe poslalo list majiteľom všetkých týchto stránok aby okamžite zastavili ich činnosť, takže táto metóda je už možno nepoužiteľná.

Posledným spôsobom získania skinov je otvorenie krabice pomocou kľúča. Tento spôsob by som mohol prirovnať ku gamblingu - miniete 2€ na kľúč, potom sa točí "ruletka" a rozhodne či získate skin za 3 centy alebo skin za 50€ (samozrejme, získať ten za 50€ je takmer nemožné, cca 1x na 1000 krabíc !). Táto metóda je veľmí nevýhodná, prídete o veľa peňazí a napokon nemáte vôbec garanciu, že raz otvoríte drahý skin.


Niektorí z Vás majú presne vyhliadnutý skin, ktorý by chceli, iný by sa zas radšej pozreli na všetky skiny a vybrali si nejaký pekný. V oboch prípadoch je nutné si najprv zistiť informácie o skine. Pri tomto nám pomôže jedna veľmi dobrá stránka - www.csgostash.com. Na tejto stránke si môžete pozrieť každý jeden skiny, zistiť si jeho aktuálne ceny na rôznych platformách a taktiež sa tu dajú zobraziť aj nálepky.

Tip: Chcete skin, ktorý vyzerá ako Factory New ale nemôžete si ho dovoliť? Mnoho Minimal Wear skinov vyzerá skoro rovnako, stačí si pozrieť ich float value a kúpiť ten s tou najmenšou. Mnohokrát je minimalwear skin rozdielny len minimálne a ušetríte aj desiatky eur! To, ako vyzerá skin s určitou float value si môžete pozrieť tu[i-am-fat.org] .


FAQ - Často kladené otázky
Aké skiny mi môžu dropnúť na konci hry?
?- Vo všeobecnosti, všetky, ktoré niesú v krabiciach. Takže nie, nemôže Vám dropnúť nôž alebo Vulcan.
Môže sa časom skin opotrebovať?
- Nie, skin si zachová svoju hodnotu opotrebovania navždy (Takže Factory New skin, bude navždy Factory New, nezávisle na tom, ako často ho budete používať).
Poskytujú skiny nejakú výhodu?
- Nie, skiny sú len čisto estetická vec a neposkytujú žiadnu inú priamu výhodu pre hráča
Môžem pridať do hry nový skin?
- Áno, cez Workshop
Máš skiny?
- Nie a preto ak by si chcel, tak tu ma môžeš podporiť :) . Budem vďačný za každú podporu
Záver
Tak dostali ste sa konečne na koniec tohto návodu. Dúfam že som Vám pomohol objasniť ako funguje systém skinov v hre CS:GO a ak niečomu niekedy nebudete rozumieť, radi sa vrátite k tomuto návodu a možno ho aj odporučite priateľom.

Ak tento návod považujete za užitočný, nezabudnite ho ohodnotiť a pridať do obľúbených. Budem ho priebežne aktualizovať a pridávať novinky.

Ak by bolo niečo nejasné, neváhajte sa opýtať v komentároch alebo mi pošlite správu na steam.


Ak chcete použiť tento návod na vašej stránke, najprv ma prosím upozornite.
Posledná aktualizácia: 27.7.2016.

5 Comments
The Fortnite legend  [author] Aug 3, 2016 @ 4:59am 
Pokiaľ máš zapnutý steamguard cez mobil, tak si myslím, že sa o skiny báť nemusíš :) . Jedine ak by si niekomu dal heslo od steamu spolu aj s mobilom .
Greg Aug 3, 2016 @ 4:50am 
osobne mám na svojom accounte vzácne skiny profil je privatny nemám tam nikoho a hrávam tam malo lebo sa bojím o ty skiny (Pre začiatníkov je to dobrý tutorial :] ]
AGRAFOLUS #DDPC Aug 3, 2016 @ 12:01am 
díky super
The Fortnite legend  [author] Jul 27, 2016 @ 12:45pm 
Diki moc, máš pravdu. Idem to opraviť :) Krabice však stále padajú takto náhodne .
Rapture Jul 27, 2016 @ 11:36am 
Pokud Valve v poslední době něco nezměnilo tak žádný náhodný drop na konci zápasu není, ne ? Jen za level