3 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 20.7 hrs on record (19.8 hrs at review time)
Posted: Jun 15, 2015 @ 8:30am
Updated: May 10, 2016 @ 5:31pm

Desperados: Wanted Dead or Alive on kuin Commandos, mutta villissä lännessä.
Peli on strategiapeli jossa taktinen elementti on kaikki kaikessa. Tämä peli on vaikea ja kuolema korjaa paljon helpommin kuin Dark Soulsissa. Yksikin virhe voi olla yksi virhe liian paljon ja tämä käy ilmi hyvin nopeasti sillä niistä reilusta parista kymmenestä tehtävästä vain muutama harva on nopeasti ohi. Nämä tehtävät vaativat jatkuvaa huomiota sillä jos yksikin hahmo kuolee, niin tehtävä on epäonnistunut ja se pitää aloittaa alusta asti.

Se mikä tekee tästä pelistä huomattavasti helpomman mitä se voisi olla, on mahdollisuus tallentaa peli milloin vain. Tällä puolella on olemassa yksi heikkous, jos tallennat pelin huolimattomasti, voit saada itsesi liemeen, josta ei paluuta ole. Tietyissä tilanteissa väkivalta on hyvä ratkaisu mutta useimmiten hahmojen erikoisominaisuudet ovat niitä, jotka ratkaisevat tilanteet.
Hahmojen erot ovat yksi tämän pelin suurimpia valtteja. Lähes kaikilla hahmoilla on tuliase, mutta ero tulee siinä että kuinka paljon ammuksia aseeseen mahtuu ja mikä on kantama. Muut ominaisuudet ovat enemmän tai vähemmän hyödyllisiä muihin tarkoituksiin.
Esimerkiksi päähenkilö John Cooper on ainoa jolla on veitsi mikä on hiljainen ase ja tappaa yhdestä osumasta. Oma suosikkihahmoni Doc McCoy on ainoa joka voi parantaa hahmoja ja jonka buntline revolverista saa myös tarkkuuskiväärin. Naiskauneutta edustava Kate O'Hara puolestaan voi hämätä vihollisia ja saada heidät lähemmäs. Hahmoja on päälle kourallinen mutta harvoin he ovat kaikk käytettävissä ja osa heidän ominaisuuksistaan vaikuttaa lähes hyödyttömiltä.

Se mikä tässä pelissä on myös erittäin toimivaa on se westerni teema. Pelissä tulitaistelut ovat helposti ohi erittäin nopeasti. Mitä lähempää pääsee ampumaan niin sitä paremmat mahdollisuudet on onnistua tappamaan vihollinen ennenkuin tämä ehtii tehdä yhtään mitään. Pelissä hahmoille voi myös määrittää valmiiksi toiminnon joka mahdollistaa länkkäreihin kuuluvat quick draw toiminnan.

Vaikka Desperados onkin todella vaikea peli, niin se on myös aika palkitseva sillä kentät joissa ei ole typeriä tehtävää rajoittavia ehtoja, voi tunteta itsensä todella vapaaksi kun saa täysin vapaat kädet toimia. Tehtävissä kentät ovat usein aika laajoja ja täynnä vihollisia ja siviilejä. Ruumiit vetävät huomiota puoleensa samalla tavalla kuin räiskintä ja räjähdykset. Hiljainen ja rauhallinen eteneminen ei niinkään.
Ajoittain tosin tuntuu että vihollisilla on kuudes aisti tai jokin superkuulo, puhumattakaan siitä että valtaosa vihollisista on todellisia tarkka-ampujia. Tähän kun yhdistetään se ikävä fakta että pelin ohjattavuus ei ole se maailman tarkin saati toimivin. Ikävän usein tehtävä epäonnistuu kun hahmo tekee tai jättää tekemättä jotakin.
Nopeisiin tilanteihin ohjattavuus ei taivu.

LYHYESTI
Desperados: Wanted Dead or Alive on vaikea peli ja tarjoaa tekemistä pitkäksi aikaa, mukaan on saatu myös ihan tarinaakin ja välianimaatiot ja ääninäyttelykin ovat ihan hyvin tehtyjä. Tietyillä hahmoilla olisi tosin kiva päästä pelaamaan vähän enemmän ja muutamia erikoiskykyjäkin olisi kiva käyttää vähän enemmän.
Desperados: Wanted Dead or Alive ei ole mikään toimintapeli jossa refleksit ja nopeat toimintamanööverit ratkaisevat. Desperados on älykkyys peli jossa pelisilmä, kylmät hermot sekä tarkka suunnittelu ja taktiikka ratkaisevat.


+ Western tunnelma
+ Paljon valinnan mahdollisuuksia
+ Hyvin tehdyt hahmot

- Tuntuu paikoin epäreilulta
- Kömpelö ohjattavuus


Arvosana: 6,5/10
Was this review helpful? Yes No Funny Award