2 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 8.3 hrs on record
Posted: May 23, 2014 @ 6:25am
Updated: Nov 24, 2016 @ 2:11pm

„Nebát se ohlédnout.“

Jedná se o hru, která čerpá inspiraci z osmdesátých a devadesátých let. Hrajete za postavu jménem Player a vaším úkolem je získat součástky na opravu stroje času. Děj se odehrává ve městě Theftropolis, po kterém se můžete volně pohybovat. Máte také možnost si kdykoliv od ostatních obyvatel „vypůjčit“ jejich dopravní prostředek, pro rychlejší přesun na požadované místo. Musíte si ovšem dávat pozor na policii, která pro tento druh výpomoci nemá pochopení.

Hru lze označit jako parodii, určenou hlavně starším hráčům. Nebere se totiž vůbec vážně a neustále pomrkává po lidech, kteří pamatují hry z osmdesátých let. Těšit se tak můžete na několik postav z herní historie, ale také na filmové hrdiny té doby. Dočkáte se také retro grafiky a zvuků, které odpovídají danému období. Za zmínku stojí i skvělá hudba, která dotváří povedenou atmosféru.

Příběh je vyprávěn pomocí jednotlivých misí, které se spustí ve chvíli, kdy dorazíte na označené místo. Některé z nich se odehrávají přímo v ulicích města, jiné pak v interiérech. Ve většině z nich dojde na souboje a přestřelky, hra proto nabízí několik chladných i střelných zbraní. Player také ovládá jednu mocnou bojovou techniku – skákání. Nejen že dokáže přeskočit letící kulky, ale dokonce umí eliminovat protivníka skokem na hlavu.

Potěší také rozumné umístění záchytných bodů, takže když v průběhu mise selžete, nemusíte ji plnit znovu od začátku. Při opakovaném neúspěchu se navíc ukáže obrazovka s několika tipy, které vám mohou pomoci. Kromě příběhových misí, můžete také plnit vedlejší úkoly. Například závodit na čas nebo se pokusit o maximální destrukci svého okolí.

Pokud tedy máte náladu na herní parodii, ohlížející se do minulosti, pak máte mé doporučení. V opačném případě ale koupi dobře zvažte, tenhle stroj času totiž nemusí sednout každému.

Další recenze na mé kurátorské stránce
Was this review helpful? Yes No Funny Award