41 people found this review helpful
6 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 2.0 hrs on record
Posted: Dec 29, 2014 @ 2:41am
Updated: Dec 29, 2014 @ 2:43am

Simülasyon oyunlarını pek oynamam açıkcası belki alışkın olmadığımdandır ama game dev tycoonu görünce oynamak istedim.İnsanı çeken bir konusu var en azından bende merak uyandırdı: Oyun Yapmak!

Oyundaki amaç tamamen sıfırdan bir garajda başlayıp dev bir oyun şirketi oluşturmak ve dahada büyümek başladığımda nasıl oyun yapım aşaması olabilir diye düşündüm ama gayet basit ve kolay bir anlatımı vardı.Önce isim belirleyip konu,türü çıkacağı platforma kadar ayarlayabiliyorsunuz tabiki oyunu geliştirme aşaması da mevcut ses,grafik vs. üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz.Oyun tamamlandığında yayınlayıp yayınlamayacağınız size kalmış isterseniz satışa çıkartmama durumunuz var.Satışa çıktığında oyun inceleme puanları büyük katkı sağlamakta yani otoriterlere oyunu beğendirmek zorundasınız.Kötü bir oyun çıkartırsanız hayranlarınız olumsuz tepki verip eleştiri alabiliyosunuz.

Şirket oluşumuna girdiğinizde ki bu çok uzun sürmüyor bikaç tutan oyun yaptığınızda şirketinizi kendiniz geliştirebilirsiniz.Sizin adınıza çalışıcak elemanlar mevcut düşük bütçeli veya tanınmış birini işe alabilirsiniz.
Yapımcılar oynanışı kısa tutmamak adına bir anda kendinizi geliştirmenize izin vermemekte oynanış buna göre ayarlanmış açıkcası içeriğe daha fazla girmek istemiyorum.

Gözüme çarpan bir detay ise oyun bizi oyunların ilk çıktığı döneme götürdüğü için birçok platformu görebilirsiniz ama bunların çakma adlarıyla mesela vonny gibi yada ninvento lisans sorunu yüzünden böyle düzünlemişler büyük ihtimal ki çok normal bir bağımsız oyun bu.
Vakit geçirmek için birebir kendine bağlayan ve oynadıkça tekrar etmeyen bir oyun.
Herkese iyi Oyunlar#
Was this review helpful? Yes No Funny Award