52 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 7.0 hrs on record
Posted: Nov 5, 2014 @ 10:50am
Updated: Jan 4, 2019 @ 5:31am

Orijinal Alan Wake dışında bir de kardeşi American Nightmare bulunmakta. Ancak ilk oyundan biraz farklılıkları var. Bunlar da diğer oyuna nazaran daha fazla çeviklik ve ustalık. Çünkü bu oyun daha çok aksiyon bazlı bir oyun. Sürekli olarak dalga dalga gelen düşmanlarla uğraşmalısınız. İlk oyuna göre daha fazla silah seçeneği ve daha agresif-psikopat yaratıklar bulunuyor. Peki sadece aksiyon mu hakim? Hayır, Alan Wake severleri çok fazla hüsrana uğratmıyor çünkü senaryo olarak da yeterli sayılabilir. Şöyle ki; oyunda sırayla belirli mekanları geziyorsunuz. Şeytan ikiziniz Mr. Scratch’in izlerini takip ediyorsunuz ve onu yok edip karınıza kavuşmaya çalışıyorsunuz. Ancak bazı sebeplerden ve yanlışlardan sonra oyunun başına tekrar atılıyorsunuz ve farklı bir gerçekliği yaşayarak bu sefer doğru olanı yapmaya çalışıyorsunuz. “Groundhog Day” filmini izleyenler bilir. Sürekli aynı günü farklı şekilde yaşama tarzı bir hikayeyle karşımızda duruyor Alan Wake American Nightmare.

Oyunun senaryosundan ayrı olarak bir de Challange kısmı bulunuyor. Burada da belirli bir harita üzerinde dalga halinde gelen yaratıklarla çarpışıp sağ kalmaya çabalıyorsunuz. Ortam sessizliğe boğulduğunda hemen sağlık, cephane ve silah ihtiyacınızı giderip (tabi bulabilirseniz) diğer akımı heyecanla bekliyorsunuz. Oyunun bu modu aksiyon ve rekabet severler için bir hayli zevkli. Ancak diğer oyuncuları da kalp krizine sürükleyebilme potansiyeline sahip. Ama yine de her iki oyuncu profili için de bir şeyler sunmakta geri kalmıyor. Alan Wake’in ilk oyununu oynamamış olanlar için de çok zorluk çıkarmıyor.

Sonuç olarak diyebiliriz ki Alan Wake American Nightmare hikaye ve oynanış olarak hayal kırıklığı yaratmıyor. Bol aksiyon, bol gerilim ve ana senaryodan farklı bir sunum ve bolca detay... İlk oyunu sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

Daha fazla oyun önerisi için küratörü takip edin: https://store.steampowered.com/curator/5379168/
Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 Comments
Charles Mclain Nov 5, 2014 @ 11:22pm 
Önemli değil. :) Tabiki görüşlerimiz farklı olacaktır. Ben oyunu genel olarak ele almaya çalıştım. Zaten farklı bir hikayeyi vermediği için özellikle ilk oynayan oyuncular için biraz boş gelecektir. Ancak Alan Wake hayranları oyun içerisindeki küçük detaylar ile de mutlu olabilir. Ben de ana hikaye ve oyunu çok sevdiğimden objektif bakamamış olabilirim tabi ki ama yine de tavsiye edilmeyecek bir oyun olmadığı kanaatindeyim.
GassyTurkey Nov 5, 2014 @ 10:27pm 
bence ilk oyuna nazaran daha çocukca, hikaye bakımından çok lakayit(ciddiyetsiz) ve atmoseri ilk oyundaki gibi film izelrmişcesine insanı kendisine bağlayacak kadar gerçekçi değil aksine bir RPG oyunu havasını veriyor kb ama incelemeni yararlı bulmadım :)