117 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
16.9 hrs last two weeks / 60.4 hrs on record (0.3 hrs at review time)
Posted: Feb 7, 2014 @ 9:17am
Updated: Nov 21, 2014 @ 2:22pm

ЯК МАЄ ВИГЛЯДАТИ ІДЕАЛЬНА RPG?

Через рік після успішного релізу першої частини в 2002 році, світ побачила Готика 2, яка не тільки повторила успіх своєї попередниці, але і багато в чому перевершила її. А в 2005 році вийшло доповнення Ніч Ворона , яке зробило відмінну гру шедевральною. Готика 2 донині є еталоном РПГ жанру, і мало кому вдається досягти такого рівня.

Це була перша гра з серії в яку я пограв, і моє перше знайомство і грою було не довгим, видалив через 5 хвилин гри, вважаючи її черговим коридорним екшоном з мечами і магією, потворною графікою і дивною бойовою системою, і як же я помилявся. Запустивши її вдруге, я грав не відриваючись до самого ранку.

Дії гри розгортаються через 3 тижні після подій в першій частині. Головному герою вдалося зруйнувати бар'єр, перемогти Сплячого і врятувати всіх, всіх крім себе. Головний герой так би й залишився лежати під уламками храму якби старий друг Ксардас. Головному герою знову доведеться врятувати світ над ним нависла загроза драконів (привіт Скайрим ). Не скажу що сюжет особливо видатний, але досить не поганий. Готика 2 в першу чергу підкуповує своїм світом і квестами. А світ в Готиці живе своїм життям, вдень люди ходять на ринок, працюють, прибираються в будинках, увечері ходять по шинках і борделях, ночами сплять, симуляція життя на найвищому рівні, навіть зараз це рідкість. Світ Готики 2 складається з 3 великих локацій розташованих на одному острові , де то більше 30 квадратних кілометрів ігрового простору. Безліч персонажів, старих друзів, ворогів і просто знайомих. Ціла купа різноманітних квестів, які можна виконати різними шляхами , наприклад потрапити в місто можна 5 різними способами. Квестів в стилі принеси\ збери\убий, досить мало, але ті що є дуже добре прописані, і не виникає питання "чому я повинен це робити ?"

Рольова система перекочувала прямо з першої частини, при тому обросла новими можливостями, ми як і раніше з кожним рівнем будемо отримувати по 10 очок навчання і шукати потрібного вчителя що б їх витратити. У грі присутні 3 фракції до яких можна приєднатися, а саме Маги Вогню, Найманці і Паладини, до кожної фракції свої квести на вступ, і свої квести після вступу, так що рекомендується пройти гру як мінімум 3 рази. Так само є 3 професії, коваль, алхімік і мисливець, професії допоможу заробити багато монет по ходу гри, а також бандити, пірати, і таємна організація Кільце води до якої ми приєднаємося по ходу сюжету.

Рушій і графіка залишилися від першої частини, дизайн рівнів і музика шикарні. У порівнянні з першою частиною стилістика гри змінилася з сірого середньовіччя на швидше 16-17 сторіччя, але виглядає досить органічно.

З недоліків можна виділити її затянутість в деяких місцях, перша частина на цьому тлі виглядає краще, іноді доведеться бігати на величезні відстані, між квестами, але проблема зникає з отриманням рун телепору.

Підсумок, Готика 2 дуже якісна, цікава і атмосферна гра, яка може здивувати побільше ніж сучасні "шедеври" варто лише просто почати грати, і найголовніше не звертати уваги на графіку, гра шедевр.

Всім рекомендую !

Спеціально для Незалежного Клубу Оглядачів
http://steamcommunity.com/groups/IndependentClub
Was this review helpful? Yes No Funny Award