34 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 26.3 hrs on record (23.4 hrs at review time)
Posted: Nov 10, 2013 @ 7:21pm
Updated: Nov 25, 2013 @ 2:08pm

O této arkádové plošinovce s názvem Super Meat Boy mohu s klidným svědomím říci, že se jedná o jednu z nejlepších novodobých skákaček vůbec. Hrajete zde za kostku masa, se kterou se v každém levelu snažíte dostat ke své přítelkyni Bandage girl, kterou pokaždé unese zárodek ve smokingu a nádobě. Tato hra je rozdělena na 5 kapitol (20 levelů + boss každá), kapitola END (5levelů + boss), speciální kapitola pro Bandage Girl (20levelů + boss). Obtížnost je pro všechny hráče stejná, ale autoři vymysleli perfektní způsob jak hru udělat ještě větší výzvou, můžete totiž každý level hrát buď v módu lightworld a nebo darkworld. Rozdíl je v tom, že v módu darkworld je dalece více překážek a obtížnost je tak několikanásobně vyšší. Ve hře je tedy více jak 300 úrovní. Pak je zde několik bonusových retro úrovní, kde je pozměněna základní grafika hry a působí to na hráče jako kdyby v jedné hře bylo několik odlišných starších her. V některých levelech můžete získat náplasti za které si pak odemykáte až 16 různých postav, za které můžete hrát. Speciálně na Steamu můžete skákat například s Headcrabem, známým ze série Half Life.

Tato hra je vtipná, má zajímavý příběh, pěkné videosekvence, skvělou neopakující se hudbu, má výborné ovládání a spolu s precizně zpracovanými levely je tak pro mě jednou z nejlepších plošinovek / skákaček.

Jako hráč jsem samozřejmě hrál několik titulů z populární série Super Mario, stejně tak si občas zahraji hru Prehistorik 2 v obtížnosti expert a musím řici, že Super Meat Boy je opravdu těžká hra. Hru jsem dohrál v obtížnosti Lightworld a zemřel jsem 2400x. Bral jsem to jako výzvu a snad jenom díky tomu, že jsem se po každé smrti dokázal dostat dál a dál jsem nezničil nic okolo sebe. Nedivil bych se kdyby někdo netrpělivý zlomil klávesnici o koleno a nebo prohodil ovladač oknem. Snad každý kdo se dostal do pozdní fáze hry, zde postrádá checkpointy, ale to je právě to co dělá tuhle hru tak vyjímečnou, težkou a zábavnou.

HODNOCENÍ 9 / 10

Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 Comments
Bionick May 8, 2014 @ 2:10pm 
Vynikající recenze, děkuji.
Kverulant Nov 12, 2013 @ 9:18am 
Jen to chce silné nervy. :-)