Ashley Highfield Feb 14, 2013 @ 12:51pm
Steam client not showing what it's downloading
My Steam client just downloaded 345 megs of... something. It didn't actually show what it was, and this is a little odd. A new client bug?

It looked like this:

https://dl.dropbox.com/u/38304539/steamwot.png
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Otto Matta Feb 14, 2013 @ 12:56pm 
If you unpause the download and hover your mouse over the small Steam icon on the taskbar by your clock, it should pop-up a description of what it's downloading.
BTW, mine is doing the same thing, and appears to be downloading Star Trek Online, which I neither own nor want.
Ashley Highfield Feb 14, 2013 @ 1:04pm 
Interesting, thanks for the reply.

Sadly, I can't actually do that, as it's done downloading, 345 megs doesn't take long.. I'm mostly curious as to what it's up to. It's a bit odd.

(I hope it isn't Star Trek Online, I would have to kill that with fire)
Silicon Vampire Feb 14, 2013 @ 1:17pm 
What OS? My wife's XP box is doing that too... but not my W7 or stepson's Vista...
Last edited by Silicon Vampire; Feb 14, 2013 @ 1:17pm
Otto Matta Feb 14, 2013 @ 1:34pm 
Mine is happening on Vista.
Silicon Vampire Feb 14, 2013 @ 1:38pm 
Retesting Vista now, it hadn't updated yet...
Last edited by Silicon Vampire; Feb 14, 2013 @ 1:38pm
Otto Matta Feb 14, 2013 @ 1:42pm 
Here's what I did to stop the 5 gb download. I went to the ST:O store page, hit "Play" (since it's free), ran through the Install Wizard which finally made the game show up in my library and downloads. Then I stopped the download, and deleted the local files through the right-click menu.
Weirdly, after doing that, the game once again vanished from my Library. Very weird.
cowboyneal Feb 14, 2013 @ 1:44pm 
My client's doing this as well. This needs to end immediately. This is the sort of thing that makes me uninstall an application and never look back. I'm trying to be as understanding as I can about this, but Steam is using up all of my available bandwidth and filling up my disk with stuff I never asked for.
Silicon Vampire Feb 14, 2013 @ 2:54pm 
Well, restarted the Vista box and it still isn't doing this. As soon as I have a chance, I'll see if I can do the store page thing and stop the DL permenantly. Very strange though...

BTW, I have made Valve aware of this thread/issue.
Ashley Highfield Feb 14, 2013 @ 3:00pm 
Originally posted by Silicon Vampire:
What OS? My wife's XP box is doing that too... but not my W7 or stepson's Vista...

In my case, 64 bit W7.

(To everyone else, glad it's not just me, thanks for speaking up)
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 14, 2013 @ 12:51pm
Posts: 9