Spelcentraler är samlingar av spelcentriska diskussioner, workshop-artiklar, skärmdumpar, filmer och nyheter. Det är både gemenskapsskapat och officiellt innehåll, betygsatt av er, Steam-användare.
Allt på ett ställe
Nu finns allt gemenskaps- och officiella spelinnehåll samlat på Spelcentralen: Skärmdumpar, filmer, workshop-artiklar, nyheter och diskussioner är alla lättillgängliga.
Diskussioner
Varje central har en Diskussionsflik så att du nu kan snacka om dina favoritspel utan att behöva dyka in i Steam-forumet.
Omskötta av spelare
Det populäraste innehållet, efter ditt och andra gemenskapsmedlemmars betyg, flyter omkring vid toppen av centralen. Så det är lätt att se vad som för tillfället är bäst och mest aktivt.
Varje spel har en central
Tänk på det som en annan sida av Butiken. Varje spel på Steam har en central för att visa de senaste nyheterna och vad som händer i gemenskapen.
Ända sen Gemenskapen först startades, har Steam-spelare skapat över 2,5 miljoner grupper, och fört samman sina vänner och andra likasinnade spelare för att prata om sina gemensamma intressen. Vare sig dessa grupper associerades med ett specifikt spel eller bara skapades av vänner som ville spela tillsammans, gör vi det ännu enklare för dem spelarna att dela med sig och uppskatta sina spelupplevelser.
Ny layout
Den förbättrade grupplayouten gör det lättare att se vad en grupp egentligen handlar om, vilka som är med i den, och vad de har haft för sig nyligen. Vi har lagt till en gruppöversikt, vänuppvisning, och mer.
Gruppdiskussioner
Mest betydande är att varje grupp nu kan ha sitt egna diskussionsområde, och tillåta offentliga eller privata diskussioner inom gruppen. Du får fullständig moderatorkontroll över dina gruppforum, med valet att skapa underforum, lägga till moderatorer, ta bort inlägg, etc.
Mer personifierat
Varje grupp kan nu stolt lista deras favoritspel så att andra kan hitta dem. Du kan även ställa in standardspråket för gruppen.
Innehållet du har publicerat kommer även att få ny behandling. Vi har samlat allt det innehåll du har skapat på en behändig plats för att göra det lättare för dig att båda visa upp och hantera. Det här gäller även alla dina vänner och personer som du följer.
Min bildvägg
Skärmdumpssidan kommer att ha ett par olika visningsinställningar nu, med en ny layout som gör att dina finaste speltillfällen ser ut som konst.
På en plats
Vare sig om du tar skärmdumpar, repriser, länkar filmer från YouTube, publicerar från SFM, laddar upp Workshop-artiklar, eller skapar Workshop-samlingar, finns allt innehåll enkelt tillgängligt från din profil.
Favoriter
Hittat en ball skärmdump, film eller workshop-artikel? Nu kan du favorisera dem så att du kan hitta dem senare och dela dem med dina vänner.
Vi har brutit upp dina vänner från den större gemenskapen och de har numer sina egna områden på Steam. Gemenskap är nuförtiden hela Steams gemenskap och det är där Spelcentraler, Steam Workshop och Steam Greenlight kommer leva. Vänner handlar numera enbart om dig och dina vänner.
Ny vänaktivitet
Se vad dina vänner har för sig i det nya, visuellt rika, och mer interaktiva flödet där nästan allting kan betygsättas och kommenteras. Dela dina åsikter, håna eller hjälp dina vänner, spara det bästa innehållet till dina favoriter, och ge dina vänners innehåll bra betyg för att få upp dem till toppen av Spelcentralen.
Skriv en status
Klarade du äntligen boss-nivån? Behöver du åsikter om ett spelköp? Skriv en status till dina vänner och tagga den med vilket spel som helst med rätt att skryta eller för att bara starta en konversation.
Smeknamn
Nu kan du namnge dina vänner så du vet vilka dem är även om de ändrar deras profilnamn.
Här under är ett litet urval av funktioner vi lagt till, du kan läsa mer om alla uppdateringar i Gemenskapens beta-grupp.
Att dela på Steam
Klistra in en länk till Steam-innehåll eller till ett YouTube™-klipp i din status eller i Diskussioner så kommer den automatiskt att visa en miniatyrbild, författarnamn och beskrivning. Du kan också dela direkt från innehållets detaljsidor.
Grupp moderatorer
För att få bättre grupphantering, så kan grupper lägga till en ny nivå av medlemmar kallade Moderatorer.
Betygsatt av vänner
Vänner som har betygsatt ditt material visas nu tillsammans med det totala antalet.
Diskussionssökning
Du kan söka inom Diskussionsområden var som helst.
Ge oss gärna respons om din upplevelse.