Aaron Oct 29, 2012 @ 9:35pm
No Start
Just downloaded, meet all the specifications, but when I try to run, it goes to the configuration screen, then I hit play and nothing happens. Have tried multiple times, deleted and re-installed, rebooted computer, but nothing seems to help. Can anyone help?
Showing 1-8 of 8 comments
< >
luxanna Oct 31, 2012 @ 6:16am 
I have the same problem and if i do a steam file check it always says im missing a file but it wont be downloaded and i can do that over and over again ;/
Pekinight Oct 31, 2012 @ 3:17pm 
I had the same problem with 1600x1200 and I tried 1024x768 and it works now. I hope it help.
I'm on Win7 64bits

edit: 1280x1024 works too
Last edited by Pekinight; Oct 31, 2012 @ 3:28pm
Aaron Nov 1, 2012 @ 12:27pm 
I've tried every single resolution option, as well as windowed and fullscreen modes. Still, nothing is working.
karinms Nov 2, 2013 @ 12:38pm 
Same problem as Aaron and luxanna. Nothing works :( At least I didn't pay full prize for this...
karinms Nov 2, 2013 @ 1:01pm 
I did a search on google and found posts from 2010 in Steams forum about the same problem we're having. Nothing seems to have been fixed, Steam (theoretically) knew about the problems and yet they continue to sell it...
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1472101
cjba Jun 28 @ 2:07am 
wow... this is an old dead issue, so only me and the ghosts in HAUNTED HOUSE will probably see this post...but, anywho, for those that couldn't get her to work, try this......

1) after the "freeze" occurs just after the intro credits when starting the game, click "alt + tab" to minimize the game to your taskbar...
2) then click on the game in the taskbar to open/maximize it again... the frozen screen is gone, and after a second of black screen, you're good, as you'll see the working "ImaginEngine intro logo" screen appear, and then the "Haunted House, Click to Continue" screen, which when clicked goes to the Main Menu, as your cursor is now the best looking cartoon skeleton hand you ever saw!!...

this is on a Win7, 64 bit, with the "HauntedHouse.exe" compatability mode set to "win2000" (didn't work with compatability set to WinXP) and the resolution in the game "configure" window set to any value EXCEPT the "1600 x 1200" which does NOT work doing this... "1280 x 1024" gives full screen..."800 x 600" and "1280 x 1024" give bordeless windowed displays, but all three of these display modes work...
karinms Jun 28 @ 3:27am 
Thanks for trying to help but your solution doesn't quite match the problem. We, or at least I, don't see anything else than the intro/logo Haunted House with two buttons: Play and Configure. Config works but not Play, clicking it shuts down the logo. There's no intro credits and no freeze and the game doesn't show in the task manager or the task bar. When clicking Play in the steam library again I get the same HH logo with Play and Config but no message that it's already running like it should if it had started.
When verifying the files it says 1 file couldn't be verified, the re-download says 0 bytes and verifying again gives the same info.
I've tried all the different comp modes w/wo admin rights as well as all the resolutions w/wo window mode. I'm using Win Vista 32.

Verifying and re-downloading says it's 656 bytes but it still won't start. I can repeat this again and again but the only things that might change is the number of bytes in the download.
Last edited by karinms; Jun 28 @ 3:33am
cjba Jun 29 @ 11:25am 
ah, yeah, my apologies, karinms... i read the other win7 post for the freezing issue, and misunderstood you guys' problem when i saw the win7 post here from pekinight who had
gotten his working...
Showing 1-8 of 8 comments
< >
Per page: 15 30 50