Sir Backup Nov 30, 2013 @ 9:08am
Ridiculous lag making this unplayable
I´ve played ton of this game past few years, last time I think I played that much of this was about half year or year ago... Now I wanted to return to this game since I noticed today that this game has had huge updates overall and new content to endgame.

It seems though that servers are crappy nowadays or something, since its simply just impossible to play once I log in to place where I left my main; memory alpha.

For few seconds everything runs quite smoothly, until the game starts to load the world and characters in it, and by the time it has loaded locations of players surrounding me, the lag is just horrible, it´s not even frames per seconds anymore, its more like seconds untill next frame.

Nothing works, I tried to put the settings slider from quality to speed, but doesn´t do a thing. I´ve also tried to wait it out, but no, in time it just simply freezes completely and crashes.

So, something has gone horribly wrong with this game, or am I the only one?
Last edited by Sir Backup; Nov 30, 2013 @ 9:09am
Showing 1-11 of 11 comments
< >
Malikius1959 Nov 30, 2013 @ 9:37am 
No, I am having lag too. And the rubber banding is irritating too. Maybe we should start to ♥♥♥♥♥ to the GM's
Sir Backup Nov 30, 2013 @ 10:38am 
Originally posted by Malikius1959:
No, I am having lag too. And the rubber banding is irritating too. Maybe we should start to ♥♥♥♥♥ to the GM's

"rubber banding"?
Sandormen Nov 30, 2013 @ 11:16am 
'Rubber-banding' is a term where your character and ship moves forward, just to be pulled back, again and again and again. Just like playing with an actual rubber-band. fyi.
gameleech Nov 30, 2013 @ 11:43am 
yea I have the same problem. I dont remember it bein this annoying years ago when i played. The added content maybe pushed this old engine into the red zone. I lag often on ground, cutscenes dont sync up and then look like a benny hill skit with everything goin super fast. It seems take longer to load zones as well.
Sir Backup Nov 30, 2013 @ 12:43pm 
Sandormen; oh, ok. Thanks!

and yeah, just FYI guys, I am not just talking about inconvenient lag, d-sync or this rubber-banding, It´s always been illness of Cryptic games, at least Champions Online and STO, I am talking about and experiencing lag that is so high you can´t function since it takes 20 seconds to even open your inventory bag, and walking is impossible because screen doesn´t refresh! It´s unplayable!

good for you guys, sounds like you guys at least get to PLAY it :P
Alchemist Nov 30, 2013 @ 2:39pm 
If it's a lag issue
==
http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=225155
==
If it's a Graphics issue
==
In the game folder> localdata >GamePrefs.pref
== Delete GamePrefs
This can get bugged over time through patches.
==
Adjust your graphics settings. Try starting in safe mode to minimize, and reset your graphics.
then restart, and adjust you graphics.
==
You might try verifying the integrity of the files as well. to make sure everything is in order.
==
There has been some recent bugs, and issues with the way graphics processing is being changed in the game due to the size of stuff now.
==
Melvin, the Lord of Darkness Nov 30, 2013 @ 7:24pm 
Is now a good time to brag about how I never have issues with lag?
Alchemist Nov 30, 2013 @ 11:54pm 
Another thing you can check is, did you use Steam to download/install the game, or did you use a direct downloader. Perfect World uses Pando Media Booster, which is a torrent app, and will share your game download with other players downloading the game.

you can uninstall Pando Media Booster or shut it down (PMB.exe in Windows Task Manager) if you start getting unusual lag spikes, system resource problems, bandwidth issues, or other network issues.
darshie76 Dec 1, 2013 @ 3:17am 
No lag here; be sure that you don't have other steam games that are updating
Hykudoru Feb 24 @ 5:12pm 
Too much rubber-banding! If you're going to advertise the game, make sure it works!!! IDIOTS
Originally posted by Hykudoru:
Too much rubber-banding! If you're going to advertise the game, make sure it works!!! IDIOTS

Works fine for me. Is that really all you necrobumped this thread for?
Showing 1-11 of 11 comments
< >
Per page: 15 30 50