LilAli89 Nov 8, 2012 @ 11:40pm
Problem in Egypt!!! Please help!
I have problem in TRA Egypt - Obelisk of Khamoon. Here's a picture for exact location - http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=107238498 - where Lara isn't able to grab ledge of entrance's platform from jumping from 2nd ledge above little platform! She falls before it! I tried to hold spacebar longer, turn of wide screen effects, but nothing change. I have Windows 7 and before I played the game Steam updated or made some change of it, this may help giving me advice how to resolve my problem. I know that this is common problem in that particular place.
Showing 1-15 of 17 comments
< >
ShadowJacky Nov 9, 2012 @ 12:13am 
I know what you mean, but it's only happened to me once. Try it again and see if it works out after a continue or restarting the level.
LilAli89 Nov 9, 2012 @ 2:04am 
I've tried that place n-times over and over again without any changes. And I don't think by restarting level will change smth, because that "update" was before I get in that level. How can restart it anyway?
Last edited by LilAli89; Nov 9, 2012 @ 2:05am
ShadowJacky Nov 9, 2012 @ 4:34am 
oh wow, that is a problem if you still can't grab it. I meant to restart by restarting the level itself. I can't check right now, but I'll see if I can still perform this action myself.
Turangio Nov 9, 2012 @ 12:09pm 
watch a walkthrough on youtube , maybe you are taking the wrong path
ShadowJacky Nov 9, 2012 @ 1:09pm 
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=107473308

just making sure this is the one you're talking about.
LilAli89 Nov 10, 2012 @ 1:32am 
@bharrison13us no, right one! And by the way I watched the walkthrough.
@Shadow Jacky that's the one!
LilAli89 Nov 10, 2012 @ 1:37am 
@ShadowJacky I don't get it how can restart if there's no option to restart? I play this game a long time! Replay can only previous [big] levels, but current and tiny one...., ???!!!
MattyTheFlyer Dec 1, 2012 @ 9:53am 
Originally posted by LilAli89:
I have problem in TRA Egypt - Obelisk of Khamoon. Here's a picture for exact location - http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=107238498 - where Lara isn't able to grab ledge of entrance's platform from jumping from 2nd ledge above little platform! She falls before it! I tried to hold spacebar longer, turn of wide screen effects, but nothing change. I have Windows 7 and before I played the game Steam updated or made some change of it, this may help giving me advice how to resolve my problem. I know that this is common problem in that particular place.

I have the same problem :( dont know what to do now :-/
~Solar Dec 22, 2012 @ 2:33pm 
I haven't tried any of these yet, but thanks to tombraiders.net, Stella has offered some possible solutions:

Reduce the screen resolution in the Options menu. You may need to experiment a little to see which setting works best for you, but if you have a very high-res or wide-screen monitor, a lower setting may do the trick.

Disable 'Full Screen Effects' in the Options menu. Or, if you previously disabled that option, try enabling it again.

If you encountered a problem while installing the game in which the installation stalled at 95%, follow the instructions on the Eidos support site to reinstall. This may solve several problems, including this one.

If none of the above help, you're welcome to download my savegame file for the next checkpoint. Macintosh and Wii save files are also available here. (Instructions are included with the downloads as well as here.)

For the Steam download version of the game (and the others, if the above fixes don't work for you), try the Anniversary Flight Patch to move Lara past the trouble spot. Details can be found on my TRA Downloads page.

The links are here http://tombraiders.net/stella/walks/TRAwalk/10obelisk.html#bugfix


Good luck everyone, and F you, Crystal Dynamics, for not testing! Just one full playthrough on the PC version would have encountered this. Gamers would volunteer for that kind of stuff too. No excuse.
LilAli89 Dec 24, 2012 @ 12:42am 
Originally posted by ~Solidays:
I haven't tried any of these yet, but thanks to tombraiders.net, Stella has offered some possible solutions:

Reduce the screen resolution in the Options menu. You may need to experiment a little to see which setting works best for you, but if you have a very high-res or wide-screen monitor, a lower setting may do the trick.

Disable 'Full Screen Effects' in the Options menu. Or, if you previously disabled that option, try enabling it again.

If you encountered a problem while installing the game in which the installation stalled at 95%, follow the instructions on the Eidos support site to reinstall. This may solve several problems, including this one.

If none of the above help, you're welcome to download my savegame file for the next checkpoint. Macintosh and Wii save files are also available here. (Instructions are included with the downloads as well as here.)

For the Steam download version of the game (and the others, if the above fixes don't work for you), try the Anniversary Flight Patch to move Lara past the trouble spot. Details can be found on my TRA Downloads page.

The links are here http://tombraiders.net/stella/walks/TRAwalk/10obelisk.html#bugfix


Good luck everyone, and F you, Crystal Dynamics, for not testing! Just one full playthrough on the PC version would have encountered this. Gamers would volunteer for that kind of stuff too. No excuse.

I had been reduce the screen resolution, disable 'Full Screen Effects', but any way the same stuff. I hadn't problems installing the game, because I've installed via Steam, but I don't know how to use that flight patch.
kyo.kasuga Dec 27, 2012 @ 4:07pm 
Hello, it happened the same to me. I tried everything avobe, but it didn't worked. Whe I changed the screen options to Antialiasing 16XQ AA. It worked fine. Wish it helps.
~Solar Dec 27, 2012 @ 4:46pm 
Turning the aspect ratio down and using manual grab worked for me. I think I also press back when I was flying through the air to try and get round it. Dunno if it did anything though =p
liveoasis Feb 6, 2013 @ 1:24pm 
I had the same issue today. I shutdown the program and changed my graphics card 3D settings (in NVIDIA control panel for GEFORCE GTX 660Ti) to turn on vertical sync. After reloading at the last checkpoint it worked first time. Was actually changing settings for another reason, following the advice of @SeriousBusiness. See discussion called 'Funky Physics'. All credit to SeriousBusiness - Thanks again.
Zigmunds Feb 9, 2013 @ 3:15pm 
Originally posted by kyo.kasuga:
Hello, it happened the same to me. I tried everything avobe, but it didn't worked. Whe I changed the screen options to Antialiasing 16XQ AA. It worked fine. Wish it helps.

this worked. thanks. :)
akwarbird Feb 18, 2013 @ 8:34pm 
I changed my settings to 16XQ AA. Didnt help at all.
Showing 1-15 of 17 comments
< >
Per page: 15 30 50