BioShock > General Discussions > Topic Details
HugeInsect Jun 29, 2013 @ 1:53am
Sound lag/ FPS lag
The game will always start of fine, except that during the loading screen before the game begins, the music always crackles a lottle bit, a hint at the problems to come.

When I have been playing for a minute or two, the sound will start to lag and 'crackle', for want of a better description, then along with it the video will start to lag.

I do not have a realtek sound card and the sound is fine when it is working.

Geforce GT 640 M.
On board sound card.

This is the only game i cannot play.

Showing 1-6 of 6 comments
< >
Harbinger-HU Jun 29, 2013 @ 5:45am 
What Windows you have? Common issue the sound bug or no sound bug under Win7. There's a workaround to fix the sound in Control panel Sound settings. You need to set to Stereo mix at the Recording tab.

Aslo what kind of sound card you have? I have a few issues with RealTek, but now I use an ASUS Xonar DSX and no issue.
HugeInsect Jun 29, 2013 @ 9:08am 
Windows 7, it's not the typical problem that everyone else is having. I have sound.
dipinmilk Jul 12, 2013 @ 9:41pm 
I'm having this same problem too (laggy, crackly sound). Did you ever figure out a solution?
Harbinger-HU Jul 13, 2013 @ 2:15am 
Try to turn off EAX and reverb?
dipinmilk Jul 13, 2013 @ 8:41pm 
That helps a little bit. As in, the only glitchy laggy sound now is whenever there's sound - not just a constant interference. So thank you for that. Any other ideas?
HugeInsect Jul 15, 2013 @ 7:16am 
Never figured it out no, i just stopped playing the game.
Showing 1-6 of 6 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jun 29, 2013 @ 1:53am
Posts: 6