Numbnumb Dec 12, 2012 @ 10:21pm
Ratway Esburn escape glitch
There is a tripwire in a doorway that releases two mace heads on chains. I tripped the wire earlier but came back to get Esburn and the tripwire is back but the mace heads are dangling.
It will not break and will not let me through. Anyone have a fix or console command to fix this thing?
I made a screen image but can't find it.
Showing 1-13 of 13 comments
< >
Durrassen Dec 12, 2012 @ 10:24pm 
try the console command TCL to get past then do TCL again to walk normaly
Durrassen Dec 12, 2012 @ 10:24pm 
TCL is a no clipping command it lets you walk through anything.
Durrassen Dec 12, 2012 @ 10:26pm 
If you would like to see some guides on leveling skills and other guides check out my youtube

http://www.youtube.com/InsomniaCast
Last edited by Durrassen; Dec 12, 2012 @ 10:26pm
Numbnumb Dec 12, 2012 @ 10:34pm 
Will the TCL command work with Esburn also? I have him with me and we can't get through that darn glitch. I have no idea what caused it. It has always been working before.
Thank you for your reply.
mandala Dec 12, 2012 @ 10:56pm 
i had the same glitch, i just shot the trip wire with my bow. hope this works for you too :)
BoPacker Dec 13, 2012 @ 9:41am 
when you get out, use the player.moveto command if he doesn't make it out with you. when you go into another room (one that loads) ur follower will be there, even if they were stuck somewhere.
Last edited by BoPacker; Dec 13, 2012 @ 9:43am
Numbnumb Dec 13, 2012 @ 11:53am 
Originally posted by ttf_ralphinator:
i had the same glitch, i just shot the trip wire with my bow. hope this works for you too :)
Thanks for the tip. However my glitch will not allow me to cut, shoot or jump over that darn thing. I suspect a recent mod might be the culprit so I will begin the elimination process later today.
Thanks again for the reply.
stabbykitteh Dec 13, 2012 @ 12:11pm 
I had the same issue in my last playthrough with a very limited mod list. I think it's possibly a vanilla bug from the last update (just so you don't go crazy trying to track it down).
Numbnumb Dec 13, 2012 @ 12:36pm 
Originally posted by stabbykitteh:
I had the same issue in my last playthrough with a very limited mod list. I think it's possibly a vanilla bug from the last update (just so you don't go crazy trying to track it down).
Thanks for the tip.
My usual error check is to disable a mod at a time until it is fixed or not fixed. If none of the mods are responsible then I enable the mods again.
Sometimes it works because of a hidden conflict.
Again. Thank you.
kraed tartare Dec 13, 2012 @ 12:41pm 
It's definitely a vanilla bug, I had it with no mods installed. I did the same thing as ttf_ralphinator. Slashing it, throwing things at it and casting spells didn't do anything to it. Hitting it with an arrow would break it every single time. Aiming at one of the sides from up close usually makes it very easy to hit.
Numbnumb Dec 13, 2012 @ 1:57pm 
That's what I just found out. Thanks to all who helped.
Shitlock Bones Jul 31, 2013 @ 12:27am 
Originally posted by mandala:
i had the same glitch, i just shot the trip wire with my bow. hope this works for you too :)

this fixed it for me, thanks
Trigger Jul 31, 2013 @ 2:43am 
burn baby burn
Showing 1-13 of 13 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Dec 12, 2012 @ 10:21pm
Posts: 13