jornsteho Feb 18 @ 3:15pm
[SOLVED] Steam "Skyrim - sounds.bsa" corrupted?
I've got a problem with my Skyrim sounds.
I can't hear the background music (no big deal) but the combat sounds are gone too :\
I tried checking the game cache but that doesn't seem to repair it.
I also tried to delete the file and check the game cache after that.
It downloads just a new one that also isn't working.
DirectX is up to date.
My on-board sound card drivers are also up to date.

What could be the problem?
Last edited by jornsteho; Feb 19 @ 7:38am
Showing 1-15 of 19 comments
< >
grimus Feb 18 @ 3:41pm 
set at 48KHz, 24 bit, stereo? works for me, however 44.1KHz, 16 bit, stereo is default for the game.
Last edited by grimus; Feb 18 @ 3:56pm
jornsteho Feb 18 @ 3:54pm 
I've tried every sound option but none seem to work :/
ᵏᶤᵚᶤ‰ Feb 18 @ 3:55pm 
check ini
"S"
[Audio]
fMusicDuckingSeconds=6.0
fMusicUnDuckingSeconds=8.0
fMenuModeFadeOutTime=3.0
fMenuModeFadeInTime=1.0

"SP"
[AudioMenu]
fAudioMasterVolume=1.0000
fVal7=1.0000
uID7=0
fVal6=1.0000
uID6=0
fVal5=1.0000
uID5=0
fVal4=0.4000
uID4=604134627
fVal3=1.0000
uID3=94881
fVal2=0.4000
uID2=466532
fVal1=1.0000
uID1=554685
fVal0=0.8000
uID0=1007612

grimus Feb 18 @ 3:59pm 
in-game menu {esc}, Settings, Audio, Music. turned up?
Last edited by grimus; Feb 18 @ 4:00pm
jornsteho Feb 18 @ 4:00pm 
My SkyrimPrefs.ini and Skyrim.ini looks excatly the same
jornsteho Feb 18 @ 4:02pm 
Jup every volume at 100%
When I start a new game I hear the carts, the horses, but not the music etc.
grimus Feb 18 @ 4:07pm 
mods that might effect sound? old save has same problem?
Last edited by grimus; Feb 18 @ 4:07pm
jornsteho Feb 18 @ 4:09pm 
I only installed Dawnguard, Dragonborn, Hearthfire and HighRes pack
Last edited by jornsteho; Feb 18 @ 4:09pm
ackrueger Feb 18 @ 4:13pm 
Maybe a Codec Pack which messed things up?
grimus Feb 18 @ 4:18pm 
load order dawngaurd, hearthfires, dragonborn, HR packs 1, 2, 3, fix? v-sync on and fps capped at 60?
Last edited by grimus; Feb 18 @ 4:20pm
jornsteho Feb 18 @ 4:25pm 
Originally posted by ackrueger:
Maybe a Codec Pack which messed things up?
Not that I'm aware of


Originally posted by grimus:
load order dawngaurd, hearthfires, dragonborn, HR packs 1, 2, 3, fix? v-sync on and fps capped at 60?
Load order is fine and tried to play on medium (GPU should handle ultra easily), but still got the problem with the sounds.
fungreenfox Feb 18 @ 4:56pm 
chosen wrong device output under sound units? wrong driver? Cable check?
grimus Feb 18 @ 5:07pm 
@jornsteho - the IT solution: power off (shutdown) the computer and let it sit for a few minuets, restart computer. (you'd be amazed at how many problems are solved by this simple "fix",

OS Win 8.1 (lots of problems.)?
Last edited by grimus; Feb 18 @ 5:12pm
jornsteho Feb 19 @ 4:42am 
I have indeed Win 8.1 as operating system xd.
If that is the problem then I hope that there will be a fix for it.

Shutdown - wait- restart did now work :\
grimus Feb 19 @ 6:22am 
OOps posted wrong thread 1st time, this was the one i was trying for.
http://steamcommunity.com/app/72850/discussions/0/846958001149555182/
Last edited by grimus; Feb 19 @ 6:29am
Showing 1-15 of 19 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 18 @ 3:15pm
Posts: 19