Portal 2 > General Discussions > Topic Details
Windmillie Dec 25, 2012 @ 2:19pm
Portal 2 Crashing
Whenever I try to load Portal 2 from desktop or my library I have the loading message, then it disconnects me, or shows an error message, and when I click 'Play Game' it disconnects me once again.
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Will Dec 25, 2012 @ 3:10pm 
I have the same problem, ive been trying to figure it out for the last 2 hours and apparently its because i need a to update...something, i really have no idea what. I have an AMD FX 8120 processor and i think thats what needs to be updated, but i cant for the life of me find the update :/
Windmillie Dec 25, 2012 @ 3:22pm 
My computer has better than the system requirements for P2, so I don't know what the problem is.
The Assassin343 Dec 25, 2012 @ 4:10pm 
have the same problem
Mash Dec 26, 2012 @ 11:11am 
same, and I have an intel i5 so I don't think the processor is the problem
Windmillie Dec 26, 2012 @ 11:13am 
I just got it to work recently. It's broken again.
Mash Dec 26, 2012 @ 11:13am 
how did you make it work?
Mash Dec 26, 2012 @ 11:21am 
that guy,"The Assassin343" is now playing Portal 2, how did he fix it? i sent him a friend request to ask him...
Windmillie Dec 26, 2012 @ 2:39pm 
Originally posted by Mash:
how did you make it work?
Originally posted by Arathemis:
*(This fix is for those people whose game won't launch after the steam is launching program window)*
Turns out there were two programs interfering with Portal 2 when I tried to launch. For me it was Norton antivirus (which I thought was deleted off my pc) and the AMD Utility manager. After you do the steps below make sure to run Portal 2. If it launches then a program is interfering with it. I'm going to post a related article and the list of programs known to interfere with Steam as well.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8043-EUJN-5239

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9828-SFLZ-9289
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Click the Start button, then "Run" (or Windows key + R)

Type in:

msconfig

Choose "Selective Startup"

Uncheck the box labeled "Load Startup Items".

Now, click on the "Services" tab.

Please make sure the "Hide All Microsoft Services" box *is* checked.

Then, click "Disable All".

If you are using Vista or Windows 7, please re-check the "Steam Client Service" as this is required for Steam to function on these operating systems.

Click "OK" and allow your computer to restart.

Test the issue and let us know the results. This is for diagnostic purposes only. You should not leave your computer in this state, but it may help us determine the cause of the issue.

To set the system back to normal, launch msconfig again and choose "normal startup", close the window and restart your computer.

I deleted some of the AMD things, and it worked for a little while. Remember to enable everything after you do this and see the problem. (If you find it)
Last edited by Windmillie; Dec 26, 2012 @ 2:42pm
_DoKToR Jan 13, 2013 @ 8:06pm 
Gays problem resolved ! just re install steam and game!!! (deleted c:\program files\steam\...\porta2 2) delete all files in folder......
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Dec 25, 2012 @ 2:19pm
Posts: 9