Portal 2 > 일반 토론 > 제목 정보
Doctor Bacon 2012년 12월 10일 오후 2시 12분
Portal 2 black screen after loading
I just got Portal 2 a few days ago and am really excited to play it. Unfortunately, I have encountered an issue that many people seem to have, but few have solved. After loading Portal 2, my computer shows just a black screen, but I can hear the noises. One solution to the issue that I found was to enable the developer console and type this in: "mat_postprocess_enable 0" This worked to some degree, but the image is flickery and laggy. I noticed in the developer console, it says in red lettering, "***** Trying to get a pixel shader that failed loading!" I have done some research on this issue, but come up blank. I would like to tackle the problem of this error specifically, and avoid simply getting a new graphics card if possible. Thanks!

~Dr. Bacon
Doctor Bacon님이 마지막으로 수정; 2012년 12월 10일 오후 2시 13분
10개 중 1-10 표시중
< >
Doctor Bacon 2012년 12월 12일 오후 4시 54분 
No one has anything?
Kivivame 2013년 1월 2일 오후 6시 20분 
Hey, can you please, please help me get rid of the black screen, because I really do not have a clue how to solve it myself tough you seem to have at least to an extend of wich I would be happy as the black screens just gets me frustrated.
Thanks in already
RenegadeAI 2013년 1월 2일 오후 9시 33분 
have you tried updating youre graphics driver? the "Shader" is a part of the graphics driver that smooths out rendering
Doctor Bacon 2013년 1월 11일 오후 12시 32분 
dachterm7622님이 먼저 게시:
have you tried updating youre graphics driver? the "Shader" is a part of the graphics driver that smooths out rendering

Three times, three different ways, actually. I appreciate the suggestion, though.

~Dr. Bacon
Tewoody 2013년 1월 11일 오후 5시 00분 
Try reinstalling Portal 2, go into your library right click on the game icon and click delate file, then reinstall. Make sure your not down loading anything at the time.
Doctor Bacon 2013년 1월 11일 오후 5시 37분 
Tewoody님이 먼저 게시:
Try reinstalling Portal 2, go into your library right click on the game icon and click delate file, then reinstall. Make sure your not down loading anything at the time.

Retried that three times, but thanks.

~Dr. Bacon
i like turtles 2013년 8월 21일 오후 4시 25분 
im having the same poblem but the mat thing doesnt work it just is still black im getting a new computer maybe that will help hopefully if not ill rage
ParadoxX [¾© ¼®]™ 2013년 9월 20일 오후 3시 09분 
<3
Unowninator 2013년 9월 21일 오전 11시 41분 
I have a way that works every time (though it's a bit tedious).

1. Right-click Portal 2, then click Properties.
2. Click Local Files (the middle tab), then Browse Local Files
3. Right-click Portal 2 Application, then properties (note: you must right-click the words "Portal 2" or you'll get the wrong menu).
4. In the Properties tab, click Compatability (2nd to left tab)
5. Check "Run this program in compatability mode", then select "Windows 7" in the drop-down menu.
6. Play the game

And after you quit the game & decide you want to play again:

7. Repeat steps 1 - 5
8. For "Run this program in compatability mode for:", change it to "Windows Server 2003 (Service Pack 1)"
9. Play the game.

And the next time you decide to play again:

10. Repeat steps 1 - 6

And the cycle repeats... It's annoying, but it works.
[BearFamily] Dr.OktoberZombie 2014년 2월 18일 오전 11시 57분 
I HAVE SOLVED A PROBLEM U DONT NEED TO mat_postprocess_enable 0! BUT U NEED TO NOCLIP!!!! HOPE IT FIXES.
10개 중 1-10 표시중
< >
페이지당: 15 30 50
게시된 날짜: 2012년 12월 10일 오후 2시 12분
게시글: 10