Portal 2 > General Discussions > Topic Details
Dust902 Feb 28 @ 10:51pm
Can't Start a game
Every time I try to start a game it goes through the loading screen and then exits to the desktop . What's going on?
Showing 1-15 of 40 comments
< >
Alcatraz Zombie Feb 28 @ 11:34pm 
Same issue, any help would be greatly appreciated in this matter.
Silent Arts Mar 1 @ 5:09am 
Yep, just noticed this today as well. Fix this Valve.
RipperLord Mar 1 @ 5:33am 
Me three. Using Elementary OS, AMD 14.2 beta drivers and the 3.13.5 kernel.
r1348 Mar 1 @ 6:00am 
Same here on Fedora, it appears the start script portal2.sh is bugged
st3vie Mar 1 @ 6:04am 
I had to explicitly opt-in to the beta on the "betas" tab for this game. After doing this it started downloading again for 45MB or so and now I'm able to start the game!

Good luck!

EDIT: Ubuntu 13.10
EDIT2: This "fix" seems to be the main solution for most people that is also talked about in the "Portal 2 for Linux" thread
Last edited by st3vie; Mar 1 @ 7:58am
r1348 Mar 1 @ 6:25am 
Yes, the same here, notice that on Fedora selinux will block the execution because it tries to create an executable heap memory. As a temporary solution you can run "setsebool -P selinuxuser_execheap 1" to allow exec heap, but Valve should really fix that as it isn't exactly safe...
KGB ate my bread Mar 1 @ 7:04am 
Same, fresh install of windows 8, latest drivers, and the game keeps crashing. Verified integrity of game files and still happens.

will try the beta thing and see what happens
KGB ate my bread Mar 1 @ 7:09am 
Originally posted by st3vie:
I had to explicitly opt-in to the beta on the "betas" tab for this game. After doing this it started downloading again for 45MB or so and now I'm able to start the game!

Good luck!

EDIT: using Ubuntu 13.10

This fixed it for me on Windows 8/8.1, thanks.
zolomangoman Mar 1 @ 8:51am 
I just wrote this to finish the ABZEICHEN!
J4un7y Mar 1 @ 10:22am 
I've got the same issue. Somethimes the game just crashes without any mesage. I've got Windows 8.
TheInferniator Mar 1 @ 10:34am 
I don't understand the answer or anything. Not even sure if I've intirely got the same problem.
[SPQR] Laoch Ceilteach Mar 1 @ 12:52pm 
Had the same problem, if you have raptr installed is that, i uninstalled and all works perfectly.
JAZ Mar 1 @ 2:54pm 
Mine won't start at all today. Get installation % (had game for years) then "steam too busy to process" error 53
st3vie Mar 2 @ 8:46am 
Originally posted by JAZ:
Mine won't start at all today. Get installation % (had game for years) then "steam too busy to process" error 53
Did you had a look at this page yet?
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5483-YUFN-0521
JAZ Mar 2 @ 1:53pm 
Originally posted by st3vie:
Originally posted by JAZ:
Mine won't start at all today. Get installation % (had game for years) then "steam too busy to process" error 53
Did you had a look at this page yet?
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5483-YUFN-0521
Thanks that worked, but it's odd, the link that came up when the error happened was different and didn't offer that solution.
Showing 1-15 of 40 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 28 @ 10:51pm
Posts: 40